Εικόνα

21 Σεπτεμβρίου 2014

Παλαιά Επίδαυρος – Μονοπάτι της Πολεμάρχας – Αρχαία Ακρόπολη και Μικρό θέατρο Επιδαύρου- Βυθισμένη πολιτεία

Η πρώτη μας εξόρμηση στην Παλαιά Επίδαυρο …ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι πήρε τη δική της θέση στο «βαλιτσάκι» με τις ευχάριστες αναμνήσεις.

Είχαμε πληρότητα και μεγάλη λίστα αναμονής.

Λυπηθήκαμε γιατί κάποιοι ακύρωσαν την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να μην προλάβουμε να ειδοποιήσουμε όσους περίμεναν στη λίστα αναμονής.

Περιηγηθείτε μέσα από τον φωτογραφικό μας χάρτη τη διαδρομή που διανύσαμε για να θυμηθείτε την ομορφιά του τοπίου με τις πευκόφυτες πλαγιές και τα καταγάλανα νερά.

Νιώστε ξανά την ζεστή ατμόσφαιρα και το αίσθημα φιλίας στις στιγμές χαλάρωσης. Μοιραστείτε τις με τους φίλους σας και παρακινήστε τους να μας γνωρίσουν, ώστε να μας συντροφεύσουν σε μια από τις επόμενες εξορμήσεις μας.

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στον μεγάλο χάρτη

Ξεκινήσαμε προς την Μονή Πολεμάρχας ακολουθώντας τον μικρό δασικό δρόμο. Μετά την ξενάγηση μας στην γραφική εγκαταλελειμμένη Μονή Πολεμάρχας ακολουθήσαμε το μονοπάτι που με ευδιάκριτη σήμανση μας οδήγησε στην Παλαιά (Αρχαία) Επίδαυρο. Στη διαδρομή απολαύσαμε όμορφες εικόνες των ακτών και των καταγάλανων νερών της περιοχής μέσα στον πυκνό πευκώνα. Στην Παλαιά  Επίδαυρο επισκεφθήκαμε το μικρό της αρχαίο θέατρο και τα τείχη της ακρόπολης. Στη συνέχεια φτάσαμε στην παραλία Γκλιάτη όπου σαν υποβρύχιοι αρχαιολόγοι …. ανακαλύψαμε τα βυθισμένα κτίρια της αρχαίας πόλης. Στη συνέχεια επιστρέψαμε στην Παλαιά Επίδαυρο όπου απολαύσαμε το μεσημεριανό μας γεύμα στην ταβέρνα Ακρογιάλι.

Ακολουθώντας τον δρόμο της επιστροφής επισκεφθήκαμε στην Νέα Επίδαυρο το πρόσφατο μουσείο το οποίο είναι αφιερωμένο στην Α’ Εθνική Εθνοσυνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 1821. Μετά από μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση από τον ντόπιο Θεόδωρο Τεριαζόπουλο και την Μπλάτσου Αναστασία, επισκεφθήκαμε το βυζαντινό κάστρο της Επιδαύρου απ όπου απολαύσαμε την υπέροχη θέα προς την Παραλία της Επιδαύρου, τον οικισμό της πόλης και το φαράγγι του Βόθυλα, που προστατεύει φυσικά το κάστρο με τις απόκρημνες πλαγιές του.

Η επιστροφή μας ολοκληρώθηκε στην Αθήνα τις βραδυνές ώρες.     

Δείτε φωτογραφίες από την εξόρμηση! 

Θέλουμε και ευχόμαστε να καταφέρουμε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα «Ταξιδευτών»!