Εικόνα

8/11/2014 / Φαράγγι Λούσιου – Μουσείο Υδροκίνησης – Αρχαία Γόρτυνα – Ψάρι Γορτυνίας – Αρκαδιανή (αγροτουρισμός)

Αγαπητοί μας “γενναίοι’’ συνΤαξιδευτές!

Ο τολμών πάντα νικά τελικά και ένας συνειδητοποιημένος Ταξιδευτής το γνωρίζει αυτό καλά!

0

Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε για μία ακόμη φορά όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, τους φίλους που μας ακολουθούν πιστά και μας προτιμούν σταθερά σε κάθε μας εξόρμηση αλλά και εσάς που μας γνωρίσατε για πρώτη φορά και μάλιστα σε σχετικά δύσκολες συνθήκες!

Η τελευταία μας εξόρμηση στο φαράγγι του Λούσιου χαρακτηρίστηκε από την δοκιμασία της δυσμενούς πρόγνωσης του καιρού από τα ΜΜΕ και την ταλαιπωρία που αυτό επέφερε . Οι υπερβολικά αρνητικές προβλέψεις για επικίνδυνα και ακραία καιρικά φαινόμενα που δόθηκαν από τα ΜΜΕ στα μέσα της εβδομάδας είχαν ως συνέπεια τις μαζικές ακυρώσεις συμμετοχών μέχρι και την τελευταία στιγμή, γεγονός δυσάρεστο.

Το ταξίδι όμως έχει πάντα ένα ρίσκο, και ο πραγματικός ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ μπορεί να αφήνεται  χωρίς να φοβάται τα απρόοπτα και τις αλλαγές του καιρού, άλλωστε η φύση είναι πάντα ωραία σε όλες της τις εκδηλώσεις! Έχοντας θετική ψυχολογία και τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να απολαμβάνει την βροχή, τον άνεμο, το χιόνι, την ζέστη του καλοκαιριού…

Όλα αυτά βεβαίως έχοντας κατά νου πάντα την ασφάλειά μας! Οι διοργανωτές ήσαν συνέχεια σε επιφυλακή, ενημερωνόμενοι για τον καιρό, και σε επικοινωνία με τοπικούς φορείς και εφ’ όσον τα φαινόμενα δεν διαφαίνονταν ακραία απεφάσισαν την διεξαγωγή της εξόρμησης.   Αφήσαμε λοιπόν την κακοκαιρία πίσω μας στην Αθήνα και απολαύσαμε μία ηλιόλουστη ημέρα στη φύση! ,

Ίσως, όσοι δεν ήρθαν να το μετάνιωσαν λίγο… Σίγουρα ήταν δυσάρεστο και για μας, τους διοργανωτές, που είχαμε κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες και συνεννοήσεις για να περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα!

Πάμε να θυμηθούμε με λίγα λόγια την εξόρμησή μας στο φαράγγι του Λούσιου!

1Αφού φτάσαμε στη Δημητσάνα, το πανέμορφο χωριό της Αρκαδίας, περνώντας μετά το Λεβίδι, μια διαδρομή μέσα στα έλατα, συναντήσαμε τον τοπικό οδηγό της εκδρομής και προχωρήσαμε μέχρι το Μουσείο Υδροκίνησης.2 Εκεί, αφού περιηγηθήκαμε στο χώρο, ξεκινήσαμε την πορεία μας στο μονοπάτι προς την Μονή Φιλοσόφου. 3Ένα πανέμορφο  μονοπάτι δίπλα στο Λούσιο ποταμό. 4aΗ θέα από την Μονή προς το φαράγγι μας αποζημίωσε για την προσπάθειά μας.11 Εν συνεχεία κατεβαίνοντας το φαράγγι και περνώντας μέσα από εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων καταλήξαμε στην Μονή Προδρόμου,7 ένα μοναστήρι σφηνωμένο μέσα στο βράχο. 6Η θέα στην απότομη χαράδρα κάτω απ το μονοπάτι ήταν εντυπωσιακή όπως και ο βράχος με τους σταλακτίτες στην απέναντι μεριά του φαραγγιού.

Η περιπέτεια όμως που τόσο μας ελκύει μας περίμενε για άλλη μια φορά! Το πούλμαν δεν μπόρεσε να έρθει στο συμφωνημένο σημείο και ταυτόχρονα άρχισε και η βροχή. Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ όμως επιδεικνύοντας ψυχραιμία και γενναιότητα ψυχής δεν πτοήθηκαν! Συνέχισαν την πορεία τους φορώντας τα αδιάβροχά τους μέχρι την … εύρεση του πούλμαν! Ώς από μηχανής θεοί εμφανίστηκαν τα παιδιά τηςTrekking Hellas και ο ευγενέστατος ταξιτζής που βοήθησαν όλους να φτάσουν γρηγορότερα στο πούλμαν. 8Μας περίμενε ευτυχώς το υπέροχο καλωσόρισμα  και το νόστιμο φαγητό στην Αρκαδιανή. Με ευχάριστη διάθεση αν και με μια αίσθηση έλλειψης για όσα δεν μπορέσαμε να ζήσουμε στην Αρκαδιανή αναχωρήσαμε για την Αθήνα υποσχόμενοι στον εαυτό μας οτι θα επιστρέψουμε.

Αξίζουν χίλια ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες για την κατανόηση που έδειξαν στις ανατροπές του ταξιδιού.

Δείτε στον χάρτη την διαδρομή που κάναμε και μοιραστείτε την με τους φίλους σας, παρακινήστε τους να μας γνωρίσουν, ώστε να μας συντροφεύσουν σε μια από τις επόμενες εξορμήσεις μας.

Σας περιμένουμε με χαρά στις επόμενες προγραμματισμένες εξορμήσεις μας!

Δείτε φωτογραφίες από την εξόρμηση:

Φωτογραφίες 1

Φωτογραφίες 2

Φωτογραφίες 3