Ιούνιος, 2019

Σαβ08Ιουν07:5007:50Ισθμια: Αρχαία Δίολκος - Ισθμία - Κεχρεές - Διάπλους του ΙσθμούΓνωστές Άγνωστες Όψεις Της ΚορινθίαςΕίδος:ΠεριήγησηΝομός:Κορινθίας

Ταξιδεύοντας

 

Συνεχίζοντας τον θεματικό κύκλο Μεγάλα πανελλήνια ιερά και αθλητικοί αγώνες, το Σάββατο 8 Ιουνίου οι ταξιδευτές θα γνωρίσουμε τα Ίσθμια, αγώνες που διεξάγονταν κάθε δύο χρόνια προς τιμήν του θεού της θάλασσας, Ποσειδώνα, στο ιερό του στην Ισθμία. Προϋπάρχουσα λατρεία συνδέει τα Ίσθμια με το θάνατο του Μελικέρτη ή “Παλαίμων”, που πνίγηκε στη θάλασσα μαζί με τη μητέρα του Ινώ. Παρέα με τον αγαπημένο μας Αλέξανδρο, θα γνωρίσουμε την ιστορία της Ισθμίας και της γύρω περιοχής και θα ξεναγηθούμε στο σύνολο του αρχαιολογικού χώρου (Ναό του Ποσειδώνα, Ιερό του Παλαίμονα, Θέατρο, Ρωμαϊκά λουτρά, στάδιο, υδραγωγείο). Στο μικρό μουσείο θα θαυμάσουμε τα ευρήματα από τις ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή της Ισθμίας και γενικότερα της ανατολικής Κορινθίας. Θα περπατήσουμε πάνω στην αρχαία δίολκο, έναν ειδικής κατασκευής πλακόστρωτο δρόμο που συνέδεε τον Κορινθιακό με τον Σαρωνικό κόλπο και πάνω στον οποίο σύρονταν κατά την αρχαιότητα τα πλοία, έργο του 6ου αιώνα π.Χ. και ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα του αρχαίου κόσμου. Σαν σύγχρονοι περιηγητές θα διαπλεύσουμε την διώρυγα του Ισθμού, μια μοναδική εμπειρία που προσφέρει μαγευτική θέα από κάτω προς τα πάνω! Κι αφού δροσιστούμε κάνοντας μπάνιο και χαλαρόντας στην όμορφη παραλία, θα επισκεφθούμε το λιμάνι των Κεγχρεών, το δεύτερο λιμάνι επίνειο της Αρχαίας Κορίνθου όπου επίσης εφαρμόστηκαν πρωτοποριακές μέθοδοι κατασκευής λιμενικών εγκαταστάσεων. Κάποιος καταστροφικός σεισμός βύθισε μέρος του λιμανιού όπου σήμερα είναι ορατα καταστήματα, δημοσία κτίρια και ναοί. Νωρίτερα στο μικρό μουσείο θα έχουμε θαυμάσει τους μοναδικής ομορφιάς πίνακες με ψηφιδωτό και γυαλί, του 4ου αι. μ.Χ, που βρέθηκαν στον πυθμένα. Κι όπως ο Απ.Παύλος απέπλευσε απ΄αυτό το λιμάνι για να συνεχίσει το οδοιπορικό του, έτσι κι εμείς κλείνοντας την θεματική ενότητα καλωσορίζουμε το καλοκαίρι και προετοιμαζόμαστε για νέες εξερευνήσεις…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από τη Γλυφάδα

09:15 – 10:00 Άφιξη στην Ποσειδωνία και ξενάγηση στο σωζόμενο τμήμα της αρχαίας δίολκου

10:00 – 11:00 Ελεύθερος χρόνος

11:00 – 13:00 Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Ισθμίων

13:30 – 14:30 Διάπλους του Ισθμού με το σκάφος Αργώ (κόστος 14€)

14:30 – 18:00 Μπάνιο και γεύμα στο Ξενοδοχείο Kalamaki beach στα Ίσθμια(έχει πισίνα και οργανωμένη παραλία)

18:00 – 19:00 Ξενάγηση στο αρχαίο λιμάνι των Κεγχρεών

21:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

 

Πληροφορίες

 

Ξεναγός / Αλέξανδρος Γεωργίου

Συνοδός / Μαριλένα Κόλλια – 6980322801

 

Κόστος
20€
22€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις η έκπτωση θα ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής, μην αφήνετε για τις τελευταίες ημέρες, η θέση σας δεν θα κρατείται. Για αποφυγή παρεξηγήσεων παρακαλούμε πολύ να τηρείτε την παραπάνω διαδικασία και ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει να μας ενημερώνετε για την ακύρωση. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας βοηθάει στην σωστή λειτουργία. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Ξεναγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Την κρουαζιέρα – Διάπλους του Ισθμού, Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

 

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X