Σεπτέμβριος, 2020

Κυρ06Σεπ12:2112:21Αγκίστρι“Αγκιστρωμένοι” στην ομορφιά του...Είδος:ΠεζοπορικόΝομός:Αττικής

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί – Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις! 

Συμπληρώνετε την φόρμα και μετά κάνετε την εξόφλυση

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.  

 

Ταξιδεύοντας

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου οι Ταξιδευτές θα πεζοπορήσουμε στο κοντινό μας Αγκίστρι, το απάνεμο λιμάνι των γενναίων Μυρμιδόνων, την «Πιτυόνησο» (Πευκόνησο) και θερινή κατοικία του μυθικού βασιλιά Αιακού, την κατά τον όμηρο «Κεκρυφάλεια». Πετώντας στον αφρό των κυμάτων θα φτάσουμε στο Μεγαλοχώρι, την πρωτεύουσα του νησιού και θα πάρουμε το μονοπάτι για την βοτσαλωτή και παρθένα παραλία της Δραγονέρας. Αφού δροσιστούμε στα γαλαζοπράσινα νερά της θα συνεχίσουμε για να γνωρίσουμε τα Λιμενάρια, ένα ακόμα παραδοσιακό χωριό με μποστάνια και πετρόχτιστα σπίτια. Η πεζοπορία μας θα ολοκληρωθεί με μια ακόμα βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της Απονήσου, ενός ιδιωτικού νησιού, προστατευμένου, που έχει διατηρήσει αναλλοίωτο το φυσικό του κάλλος. Τέτοια η ομορφιά του φυσικού τοπίου, που θα μας “αγκιστρώσει” και πάντα θα μας καλεί να το ξαναεπισκεφτούμε…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

08:00 Συνάντηση στον Πειραιά στην πύλη Ε8 (ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ)

09:00 – 10:35 Αναχώρηση με το πλοίο για το Αγκίστρι και άφιξη στο Μεγαλοχώρι

10:00 – 15:00 Πεζοπορία: Μεγαλοχώρι -εγκαταλελειμμένη καστροπολιτεία –  Δραγονέρα – Αγία Βαρβάρα – Λιμενάρια – Απόνησος (Διάσχιση , ≃ 10 Χλμ, 4 ώρες, 1- Διαδρομή για πεζοπόρους, ≃ +150μ.)

Ενδιάμεσα μπάνιο στην παραλία της Δραγονέρας

15:00 – 16:00 Μπάνιο στα σμαραγδένια νερά της παραλίας της Απονήσου

16:00 – 16:30 Μετάβαση στο Μεγαλοχώρι (κόστος 2€)

16:30 – 17:30 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα

19:00 – 20:35 Αναχώρηση από Αγκίστρι για Πειραιά με το πλοίο

 

Υπεύθυνοι: Στέλλα Λάιτμερ

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

40€

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί – Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις! 

Συμπληρώνετε την φόρμα και μετά κάνετε την εξόφλυση

Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την εξόφλυση που θα πρέπει να γίνει την Τετάρτη 2/9/2020 χάνεται το 100% του κόστους

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε αδιαθεσία, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 

 

 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Αγκίστρι – Πειραιά, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Σακίδιο πλάτης

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X