Απρίλιος, 2020

Σαβ25Απρ12:2112:21Αίγινα: Ελλάνιο ΌροςΣτα Χνάρια Των Αρχαίων Προσκυνητών Είδος:ΠεζοπορικόΝομός:Αττικής

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Το νησί που δεσπόζει στο κέντρο του Αργοσαρωνικού κόλπου, μεταξύ της Αττικής και της Πελοποννήσου, την Αίγινα, θα επισκεφθούμε οι Ταξιδευτές, το Σάββατο 25 Απριλίου. Το νησί χάρη στη γεωγραφική του θέση έπαιξε σημαντικό ρόλο σχεδόν σε όλες τις ιστορικές στιγμές της Αρχαίας Ελλάδας, υπήρξε μια τεράστια ναυτική και οικονομική δύναμη, εκδίδοντας το ισχυρότερο σε αγοραστική αξία νομισμα τη Χελώνα, ενώ αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους. Το ήσυχο και όμορφο φυσικό περιβάλλον του, το απαλό και διάφανο φως του, ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες που την επέλεξαν σαν τόπο διαμονής. Θα πεζοπορήσουμε στο Ελλάνιο Όρος, ακολουθώντας το μονοπάτι για το Ιερό του Ελλάνιου Διός και την κορυφή του Όρους, βαδίζοντας στα χνάρια χιλιάδων προσκυνητών που εδώ και αιώνες ανέβαιναν στην κορυφή του για να προσευχηθούν στον βροχοποιό Δία. Στην κορυφή, από το εκκλησάκι του Προφ. Ηλία, θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς όλες τις πλευρές του νησιού, τον Σαρωνικό, το νησί της Σαλαμίνας, τη χερσόνησο των Μεθάνων, την παράλια ζώνη της Αττικής… επιστρέφοντας θα γευτούμε τις τοπικές λιχουδιές στην πόλη της Αίγινας.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από τη Γλυφάδα
08:20 – 09:35 Αναχώρηση από το Πειραιά και ώρα άφιξης στην Αίγινα (ANES AG.NEKTARIOS)
09:45 – 10:15 Μετάβαση με το πούλμαν στο χωριό Ανιτσαίο Αίγινας (10 χλμ)
10:30 – 15:30 Πεζοπορία στο Ελλάνιο Όρος: Εκκλησία Παναγίας (230μ.) – Αποσπόρηδες – Σφυρίχτρες [Εκκλησία Αγίων Ταξιαρχών & Ιερό Ελλάνιου Δία] – Κορυφή Ανάληψη (531 μ.) [Βωμός Ελλάνιου Δία] – Διάσελο Καμπάνες (350μ.) – Σουβάλα Αχλάδα (260μ.) – Σφεντούρι (250μ.) – Μακριά Σουβάλα (260μ.) – Σουβάλα Λιγονέα (200μ.) – Εκκλησία Παναγίας (230μ.)

(Κυκλική 10 χλμ.  Υ.Δ.:+450μ. -450μ.  Ω.Π.: 4-5  Β.Δ.: 1 Για πεζοπόρους)
15:30 – 18:00 Μετάβαση με το πούλμαν στην πόλη της Αίγινας – Γεύμα σε τοπική ταβέρνα 18:15 – 19:30 Αναχώρηση από την Αίγινα και ώρα άφιξης στον Πειραιά (ANES AG.NEKTARIOS)

 

Υπεύθυνοι: Μίμης Συκιώτης, Στέλλα Λάιτμερ

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

40€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

ΚΟΣΤΟΣ 

45€

Για δηλώσεις και καταθέσεις την τελευταία στιγμή δηλαδή από την Πέμπτη (2 – 3 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X