Νοέμβριος, 2019

Κυρ03Νοε12:2112:21Ακρόπολη: Νότια Κλιτύς - Ιερός ΒράχοςΣτο Λίκνο Του Πολιτισμού ΜαςΕίδος:ΠολιτιστικόΝομός:Αττικής

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

 

Πόσο καλά γνωρίζουμε τον πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της χώρας μας! … Και άραγε τον έχουμε επισκεφθεί; Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ημέρα που οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν δωρεάν είσοδο, οι Ταξιδευτές θα ξεναγηθούμε στο Λίκνο του Πολιτισμού μας, στον ιερό βράχο της πόλης μας και θα γνωρίσουμε την ιστορία των μνημείων του. Η Ακρόπολη των Αθηνών, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, κατάφερε να διατηρηθεί για 25 αιώνες και να διασωθεί από φωτιές, σεισμούς και κατακτητές… Ξεκινώντας από την Νότια Κλιτύ, θα επισκεφθούμε σημαντικά ιερά και θεατρικά οικοδομήματα, όπως το Ασκληπιείο, το Θέατρο του Διονύσου Ελευθερέως, τη Στοά του Ευμένους, το Ηρώδειο. Ανεβαίνοντας, με δέος θα ατενίσουμε το ναό της Αθηνάς Νίκης, τα μνημειώδη Προπύλαια, τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο. Έλαμψαν στην εποχή τους, με αφετηρία τον χρυσό αιώνα του Περικλή… αλλά κι ακόμα λάμπουν στις καρδιές μας… μας θυμίζουν όσα θα μπορούσαμε να είμαστε και να πετύχουμε αν θυμηθούμε να καλλιεργήσουμε και το πνεύμα μας…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

08:45 Συγκέντρωση στην έξοδο του μετρό Ακρόπολη επί της οδού Μακρυγιάννη

09:00 – 13:00 Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

  • Μνημεία στη νότια πλαγιά (κλιτύ) της Ακρόπολης: Θέατρο Διονύσου, Ασκληπιείο, Στοά Ευμένους, Ηρώδειο 
  • Βράχος της Ακρόπολης: Ναός Αθηνάς Νίκης, Προπύλαια, Παρθενώνας, Ερέχθειο

 

Την ημέρα εκείνη η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης είναι δωρεάν

Υπεύθυνος: Αλέξανδρος Γεωργίου

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

Πληροφορίες

 

Κόστος
12€
15€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (εντός 2 ημερών), μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Ξεναγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Αθλητικά παπούτσια,  Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό,

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X