Μάρτιος, 2020

Κυρ29Μαρ12:2112:21Α' Κοιμητήριο της Αθήνας: Η σημαντικότερη γλυπτοθήκη της ΕλλάδαςΤο Επέκεινα Στη Νεώτερη ΕλλάδαΕίδος:ΠολιτιστικόΝομός:Αττικής

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Την Κυριακή 29 Μαρτίου, οι Ταξιδευτές θα ξεναγηθούμε σε έναν πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό τόπο της χώρας μας, στο Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας. Ένα υπαίθριο μουσείο που στο χώρο του φιλοξενείται η μεγαλύτερη, παρακαταθήκη γλυπτών στη χώρα, με μεγάλης αξίας έργα σπουδαίων καλλιτεχνών. Είναι το παλαιότερο κοιμητήριο της Αθήνας και αποτέλεσε τον πρώτο χώρο ταφής της νεοσύστατης πρωτεύουσας του Ελληνικού κράτους, εδώ τάφηκαν οι σημαντικότεροι Έλληνες του προηγούμενου αιώνα: Αγωνιστές της Επανάστασης του ’21, κάτοικοι της πόλης από την εποχή του Όθωνα, πολιτικοί και ευεργέτες, ηθοποιοί και τραγουδιστές, συγγραφείς και λογοτέχνες, άνθρωποι που έβαλαν το λιθαράκι τους για την δημιουργία της σύγχρονης ιστορίας όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Με περίπου 1.000 έργα, στο σύνολό τους, που έχουν φιλοτεχνηθεί από διάσημους γλύπτες του 19ου και 20ου αιώνα όπως των Γιαννούλη Χαλεπά, Δημητρίου Φιλιππότη, Κώστα Βαλσάμη, Γιώργου Μπονάνου κ.α. Θα θαυμάσουμε το πιο διάσημο γλυπτό του Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, που δεν είναι άλλο από την «Κοιμωμένη του Χαλεπά», ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της νεοελληνικής γλυπτικής, το οποίο κοσμεί τον τάφο της 18χρονης Σοφίας Αφεντάκη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, και ο τάφος του Ερρίκου Σλήμαν (1822-1890), του ερευνητή που ανακάλυψε το θησαυρό της αρχαίας Τροίας, σε σχέδια του φίλου και συνεργάτη του Γερμανού, πρωτοπόρου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ. Η περιήγησή μας θα κλείσει με επίσκεψη σε μερικούς από τους τάφους των πιο διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως της Αλίκη Βουγιουκλάκη, της Τζένη Καρέζη κ.α.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

09:00 Συνάντηση στην είσοδο του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών

09:15 – 12:00 Ξενάγηση στην ιστορία και στα σημαντικότερα μνημεία του Α’ Νεκροταφείου από άποψη ιστορική και καλλιτεχνική.

 

Υπεύθυνοι: Αλέξανδρος Γεωργίου

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

12€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

ΚΟΣΤΟΣ 

15€

Για δηλώσεις και καταθέσεις την τελευταία στιγμή δηλαδή από την Πέμπτη (2 – 3 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Ξεναγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X