Ιούνιος, 2019

Σαβ15Ιουν(Ιουν 15)12:21Δευ17(Ιουν 17)12:21Βάλια Κάλντα - Αρκουδόρεμα - Μέτσοβο - Βοβούσα - Τεχνητή Λίμνη ΑώουΣτη Ζεστή Κοιλάδα Των Βλάχων, Στη Γη Της Καφέ ΑρκούδαςΕίδος:ΟρειβατικόΝομός:Ιωαννίνων

Ταξιδεύοντας

 

Ακολουθώντας τα χνάρια της… το τριήμερο 15 με 17 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε σε μια εντυπωσιακά όμορφη και ανέγγιχτη περιοχή της χώρας μας, πλούσια σε σπάνια άγρια ζωή, στη Γη της καφέ Αρκούδας. Ο Εθνικός Δρυμός της Πίνδου βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου στα όρια μεταξύ των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων, βόρεια του Μετσόβου, σε ένα μαγευτικό τοπίο, με πυκνά δάση, ορμητικούς χείμαρρους, απότομους γκρεμούς. Ένας οικολογικός παράδεισος, που συνδυάζει μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας σε μια ενδιαφέρουσα γεωμορφολογική σύνθεση, και έχει ενταχθεί στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα διασχίσουμε την Ζεστή Κοιλάδα, την Βάλια Κάλντα των Βλάχων, ακολουθώντας την κοίτη του Αρκουδορέματος που διατρέχει την “Βαλέα ντε λα Ούρσα”, την κοιλάδα της αρκούδας. Το τοπίο θα μας μαγέψει κι όπως λέει ο Θανάσης … “Το νερό στη Βάλια Κάλντα το φυλάγουν οι αγγέλοι, Μόνο τ’ αγριμάκια πίνουν κι όποιος άτυχος δεν ξέρει… Φέρνει από μακριά, λέξεις που δεν ξεχωρίζουν… Ιστορίες που ανθίζουν κάτω από τη γη… Το νερό στη Βάλια Κάλντα μόνο με νερό δε μοιάζει, Απ’ το πουθενά πηγάζει κι απ’ την άβυσσο…” (Στίχοι από το τραγούδι Βάλια Κάλντα του Θανάση Παπακωνσταντίνου),… κι έτσι περπατώντας ανάμεσα στους πανύψηλους κορμούς των δέντρων, ακούγοντας τον ήχο του νερού, θα φτάσουμε στο πιο απομακρυσμένο Ζαγόρι, την Βοβούσα… Θα κάνουμε κανό, εξερευνώντας την δαντελωτή ακτογραμμή της λίμνης, μπαίνοντας μέσα στα όμορφα δασωμένα μικρά φιόρδ και περικυκλωνοντας τα μικρά νησάκια που σχηματίζονται στο εσωτερικό της. Θα πεζοπορήσουμε σ’ ένα τμήμα του δικτύου Ursa Trail, ανάμεσα στις καταπράσινες οξιές, με υπέροχη θέα. Περιπλανώμενοι στα καλντερίμια του Μετσόβου, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, θα συναντήσουμε τις γερόντισσες ντυμένες με την παραδοσιακή στολή, να μας χαιρετούν στα «βλάχικα» και να μας διηγούνται τις παλιές ιστορίες! Θα αποχαιρετήσουμε τα πανέμορφα τοπία της Πίνδου, απολαμβάνοντας τις τοπικές γεύσεις μαζί με την όμορφη παρέα των Ταξιδευτών!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

06:30 Αναχώρηση από την Γλυφάδα (Κατεύθυνση προς Λαμία)

15:00 Άφιξη στην στη θέση Λάκκα Πολιτσοάρα 

15:00 – 19:00 Πεζοπορία στο Ursa Trail (τμήμα 4): Λάκκα Πολιτσοάρα (1.400μ.) – Κορυφή Καλλιγωμένο Αλώνι (1.593μ.) – Βάλε Ντι Λιόσανι (1.450μ.) – Κρύα Βρύση (1.420μ.) 

Τύπος Διαδρομής Διάσχιση
Μήκος διαδρομής 9 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 3 – 4 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 1 για πεζοπόρους
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +350μ., -350μ.
Αρχηγός Πορείας Κωστής Πετρόπουλος, Μίμης Συκιώτης

18:00 – 20:30 Μετάβαση στο Μέτσοβο και γεύμα

20:30 – 21:00 Μετάβαση στο Ανήλιο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο La Munte Mountain Resort

 

2η ημέρα: Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

08:30 – 09:00 Μετάβαση με το πούλμαν στο χωριό Μηλιά

09:00 – 09:30 Μετάβαση με 4χ4 ή μινι βαν της Trekking Hellas στο Αρκουδόρεμα (κόστος 20€)

09:30 – 17:30 Πεζοπορία στη Βάλια Κάλντα: Σαλατούρα Μηλιάς (1.700μ.) – Ρέμα Σαλατούρας (1.300μ.) – Αρκουδόρεμα (1.200μ.) – Σμιξώματα (1.050μ.) – Βοβούσα (1.000μ.) 

Τύπος Διαδρομής Διάσχιση
Μήκος διαδρομής 17 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 7 – 8 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 2 μέτρια για πεζοπόρους
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +300μ., -500μ.
Αρχηγός Πορείας Κωστής Πετρόπουλος, Μιμής Συκιώτης

 

17:30 – 19:30 Γεύμα στη Βοβούσα

19:30 – 21:30 Μετάβαση στο ξενοδοχείο

 

3η ημέρα: Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

08:30 – 09:00  Μετάβαση τεχνητή λίμνη των πηγών του Αώου

09:00 – 13:00 Κανό στην λίμνη – (2,5 ώρες διάρκεια) με την Trekking Hellas  Ιωαννίνων (κόστος 20€ σε ομάδα τουλάχιστον 30 άτομα)

Εναλλακτικά πεζοπορία και χαλάρωση στην λίμνη

13:00 – 22:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα (γεύμα στα Μετέωρα)

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

Πληροφορίες

 

Αρχηγός Βουνού / Κωστής Πετρόπουλος – 6944293797 /Μίμης Συκιώτης – 6981884501 

Διαμονή
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
215€ 165€ 155€
230€ 185€ 175€
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

Για Παρέες

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις η έκπτωση θα ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και 31 Μαΐου. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής, μην αφήνετε για τις τελευταίες ημέρες, η θέση σας δεν θα κρατείτε. Για αποφυγή παρεξηγήσεων και μπερδεμάτων παρακαλούμε πολύ να τηρείτε την παραπάνω διαδικασία και ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει να μας ενημερώνετε για την ακύρωση, καθώς πολλές φορές υπάρχουν καταθέσεις χωρίς όνομα και δεν μπορούμε να μαντεύουμε αν θα έρθετε ή όχι. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας βοηθάει στην σωστή λειτουργία. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια.

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

 

 

Προσφορά για Παρέες Προκαταβολή

5+ άτομα

-10€

50€

To άτομο

Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή
Ισχύει μόνο με ταυτόχρονη εγγραφή Εξόφληση έως και 3 ημέρες πριν την εξόρμηση
 

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Αρχηγούς Βουνού, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Την δραστηριότητα του κανό, την μεταφορά με τα αυτοκίνητα της Trekking Hellas, Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό,τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 31 Μαΐου. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

Δείτε Πληροφορίες Κανόνες Συμμετοχής

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν
Κινητό τηλ. με αποθηκευμένο το νούμερο των ΤΑΞΙΔΕΥΤΩΝ – 6980322801

 

 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X