Οκτώβριος, 2020

Κυρ18Οκτ12:2112:21Βοτανικός Κήπος Διομήδους - Πύργος ΒασιλίσσηςΚρυμμένοι Θησαυροί Της ΑθήναςΕίδος:Περιήγηση,ΠολιτιστικόΝομός:Αττικής

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΡΙΤΗ 13/10/2020

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Τρίτη 13/10/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 15 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφληση του συνολικού κόστους.

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 65% και κάθε επιβάτης κάθετε μόνος του στην δυάδα
  • Φοράμε όλοι μάσκα
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου οι Ταξιδευτές θα “ανακαλύψουμε” δύο από τους κρυμμένους θησαυρούς της Αθήνας μας, που οι περισσότεροι αγνοούμε. Ποιός θα το πίστευε λοιπόν, πως στα δυτικά προάστια, στις βόρειες πλαγιές του όρους Αιγάλεω, στην περιοχή του Χαϊδαρίου κρύβεται ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος της ανατολικής Μεσογείου, ο κήπος Διομήδους. Ένα Κοινωφελές Ίδρυμα, κληροδότημα του Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους που σήμερα διαθέτει συνολικά περίπου 4000 είδη φυτών (αυτοφυή και ξενικά) και πάνω από 16000 αποξηραμένα φυτά στην φυτοθήκη του. Περνώντας την πύλη του Διομήδειου Κήπου και περπατώντας μέσα από τα διαμορφωμένα τμήματα, με τα πλακόστρωτα μονοπάτια και τις τεχνητές λιμνούλες, θα θαυμάσουμε τη μεγάλη ποικιλία φυτών και δέντρων από κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη… αφήνοντας τον μαγεμένο κήπο θα βρεθούμε, σαν σε παραμύθι, στον Πύργο της Βασίλισσας Αμαλίας. Ποιός θα το πίστευε λοιπόν πως λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στο Ίλιον, βρίσκεται μία καταπράσινη έκταση 250 περίπου στρεμμάτων μ’ έναν επιβλητικό γοτθικό Πύργο με πολυγωνικούς πυργίσκους, επάλξεις και τοξωτά παράθυρα… Εκεί μας μαγέψουν οι χρυσοποίκιλτες αίθουσες, οι περίτεχνες οροφογραφίες και ένα από τα καλύτερα διατηρημένο παρκέ μαρκετερί της Ελλάδας. Θα περιηγηθούμε στους καταπράσινους κήπους με τα αγάλματα, τα σιντριβάνια, τις σαρκοφάγους, τα ασιατικά παπαγαλάκια και τα άλογα. Θα ξεναγηθούμε στο βιολογικό αμπελώνα Επτάλοφο και με τη συνοδεία οινολόγου θα γευτούμε τα κρασιά από τα αμπέλια βιολογικής καλλιέργειας του κτήματος… Λιγάκι μεθυσμένοι και ονειροπαρμένοι, χαμένοι σε ξεχασμένες εποχές, θα επιστρέψουμε πίσω στην καθημερινή μας πόλη, σαν βασίλισσες και βασιλιάδες του δικού μας κόσμου!

 

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:30 Αναχώρηση από την Γλυφάδα

09:00 Άφιξη στο Βοτανικός Κήπος Διομήδους

09:00 – 10:00 Περιήγηση με ξενάγηση στον βοτανικό κήπο από το επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος (Είσοδος κόστος 3€ το άτομο)

10:00 – 14:00 Μετάβαση στο Πύργο Βασιλίσσης, ξενάγηση και οινογνωσία

Θα ξεναγηθούμε στον πύργο, στους αμπελώνες, στους στάβλους, στο οινοποιείο και μετά το τέλος της ξενάγησης θα γίνει γευστική δοκιμή των κρασιών. (Είσοδος κόστος 9€ το άτομο)

14:00 – 15:00 Επιστροφή στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Στέλλα Λάιτμερ

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

 

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

20€

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Τρίτη 13/10/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 15 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφληση του συνολικού κόστους

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την εξόφληση που θα πρέπει να γίνει την Τετάρτη 14/10/2020 χάνεται το 100% του κόστους

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε αδιαθεσία, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν,  Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (Βοτανικό κήπο και πύργο βασιλίσσης), Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X