Απρίλιος, 2019

Σαβ20Απρ00:0000:00Βυζαντινή ΑθήναΣτα ίχνη του βυζαντινού ΠαρελθόντοςΕίδος:ΠολιτιστικόΝομός:Αττικής

Ταξιδεύοντας

 

Το Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου, οι Ταξιδευτές ακολουθώντας τα βήματα του αγαπημένου μας Αλέξανδρου, μέσα από ένα μυσταγωγικό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας, θα ανακαλύψουμε τα ίχνη της αθηναϊκής βυζαντινής τέχνης, κάπου ανάμεσα στον 10ο, 11ο και 12ο αιώνα. Θα επισκεφτούμε τις 10 από τις 25 καθαρά βυζαντινές εκκλησίες που σώζονται και λειτουργούν κανονικά, προσφέροντας θρησκευτική, ιστορική αλλά και αισθητική αξία. Ρώσικη Εκκλησία, Σωτήρα Κοττάκη, Αγία Αικατερίνη, Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς, Πανάγιος Τάφος, Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, Παναγία Γοργοεπήκοος, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Παναγία Καπνικαρέα, Άγιοι Θεόδωροι… Πως έγινε το πέρασμα από την παλιά λατρεία στην νέα, πόσο διαχρονική είναι η πίστη μας… ταξιδεύοντας πέρα από τον χρόνο, με τη σκέψη μας στην σημαντική αυτή μέρα της Ορθοδοξίας, θα ξανασκεφτούμε την Ανάσταση του Λαζάρου ξανα γνωρίζοντας την ιστορία μας.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

09:30 Συνάντηση στη Ρώσικη Εκκλησία (επί της οδού Φιλελλήνων, κοντά στο μετρό Σύνταγμα)
09:45 – 11:00 Περιήγηση και ξενάγηση στις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες της πόλης μας

  1. Ρώσικη Εκκλησία
  2. Σωτήρα Κοττάκη
  3. Αγία Αικατερίνη
  4. Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς
  5. Άγιος Ιωάννης Θεολόγος
  6. μετόχι Παναγίου Τάφου

11:00 – 11:45 Ελεύθερος χρόνος στην Πλάκα
11:45 – 13:00 Συνέχεια της περιδιάβασης μας στο βυζαντινό παρελθόν της πόλης μας

  1. Γοργοεπήκοος
  2. Μητρόπολη
  3. Καπνικαρέα
  4. Άγιοι Θεόδωροι

στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου και θα ολοκληρωθεί η διαδρομή μας

Πληροφορίες

 

Ξεναγός / Αλέξανδρος Γεωργίου

Συνοδός / Μαριλένα Κόλλια – 6980322801

 

Κόστος
12€
15€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις η έκπτωση θα ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Από την Πέμπτη δεν ισχύει η έκπτωση. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής, μην αφήνετε για τις τελευταίες ημέρες, η θέση σας δεν θα κρατείτε. Για αποφυγή παρεξηγήσεων και μπερδεμάτων παρακαλούμε πολύ να τηρείτε την παραπάνω διαδικασία και ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει να μας ενημερώνετε για την ακύρωση, καθώς πολλές φορές υπάρχουν καταθέσεις χωρίς όνομα και δεν μπορούμε να μαντεύουμε αν θα έρθετε ή όχι. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας βοηθάει στην σωστή λειτουργία. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Ξεναγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

 

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X