Οκτώβριος, 2019

Κυρ13Οκτ12:2112:21Στα Ίχνη Της Δούκισσας Της Πλακεντίας, Η Ζωή Της Στην Αθήνα Και Την ΠεντέληΒυζαντινό Μουσείο - Σπηλιά του Νταβέλη - Tourelle - Plaisanse - Maisonette - Καστέλλο της ΡοδοδάφνηςΕίδος:ΠολιτιστικόΝομός:Αττικής

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας 

Ταξιδεύοντας

 

Περνώντας την πύλη της Βίλα «Ιλίσια», την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε σε μια όαση, ανάμεσα σε οπωροφόρα δέντρα και αρωματικά φυτά, στους κήπους του συμβολικού Παραδείσου, της άλλοτε κατοικίας, της μυστηριώδους Δούκισσας της Πλακεντίας. Η Sophie de Marbois-Lebrun (1785-1854) ήταν Αμερικανο-Γαλλίδα, κόρη Γάλλου διπλωμάτη και σύζυγος του Δούκα της Πλακεντίας. Υπήρξε μια εκκεντρική και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και πέρασε αρκετά χρόνια της πολυτάραχης ζωής της στην Αθήνα. Ακολουθώντας τον ξεναγό μας θα ανιχνεύσουμε τη ζωή και τη δράση της, επισκεπτόμενοι τις κατοικίες της Tourelle, Plaisanse, Maisonette και το επιβλητικό Καστέλλο της Ροδοδάφνης στην Πεντέλη. Τα ίχνη της θα μας οδηγήσουν μέσω της Γέφυρας των Μελισσίων και στο κρησφύγετο του θρυλικού λήσταρχου Νταβέλη, με τον οποίο λέγεται ότι διατηρούσε ερωτική σχέση… Τραγικά γεγονότα σημάδεψαν την ζωή της, όπως ο χαμός της πολυαγαπημένης της κόρης Ελίζας, τον οποίο και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει… Άφησε πίσω της μοναδικά κειμήλια που κληροδότησε στο Ελληνικό Δημόσιο, έμεινε γνωστή για τα φιλελληνικά της αισθήματα και για την μεγάλη οικονομική και κοινωνική συνεισφορά της κατά τα πρώτα χρόνια εδραίωσης του νεοελληνικού έθνους.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

08:00 Αναχώρηση από τη Γλυφάδα (τελευταία στάση Σύνταγμα)

08:45 – 10:15 Συγκέντρωση στο Βυζαντινό μουσείο, ξενάγηση στους κήπους του μουσείου (όχι στη μόνιμη συλλογή) και ελεύθερος χρόνος

10:15 – 13:00 Μετάβαση και ξενάγηση στη σπηλιά του Νταβέλη

13:00 – 15:00 Ξενάγηση στη γέφυρα των Μελισσίων, στις κατοικίες Tourelle, Plaisanse, Maisonette, Καστέλλο της Ροδοδάφνης και στον τάφο της Δούκισσας της Πλακεντίας.

15:00 – 18:00 Γεύμα και ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πεντέλη

20:00 Αναμενόμενη ώρα άφιξης στην Αθήνα

***Για την πρόσβαση στη σπηλιά του Νταβέλη απαιτείται δεκαπεντάλεπτη πεζοπορία σε ισοϋψή χωματόδρομο. Συνίστανται κλειστά ή αθλητικά παπούτσια.

 

Υπεύθυνος: Αλέξανδρος Γεωργίου

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Πληροφορίες

 

Κόστος
20€
25€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (εντός 2 ημερών), μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Ξεναγό, Συνοδοό,  Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X