Ιούλιος, 2019

Παρ12Ιουλ(Ιουλ 12)12:21Κυρ14(Ιουλ 14)12:21Τύμφη: Γκαμήλα - Αστράκα - Δρακόλιμνη - Φαράγγι Βίκου - Μ.Πάπιγκο - ΒοϊδομάτηςΣτο Μεγαλείο Των ελληνικών ΆλπεωνΕίδος:ΟρειβατικόΝομός:Ιωαννίνων

Ταξιδεύοντας

 

Στο μεγαλόπρεπο βουνό της Τύμφης, με τις αγέρωχες ψηλές κορυφές, τα αλπικά λιβάδια, τα σπάνια είδη ζώων και την πλούσια ενδημική χλωρίδα θα βρεθούμε οι Ταξιδευτές από την Παρασκευή 12 μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019. Η Ορειβατική Ομάδα θα κοιμηθεί στα ψηλά, κάτω από τους εντυπωσιακούς Πύργους της Αστράκας, στις Άλπεις της Ελλάδας,… για ν’ αντικρίσει την πιο μαγική εικόνα… την κορυφή “Γκαμήλα” να λούζεται με τις πρώτες αχτίδες του ήλιου και ν’ αφουγκραστεί την “ανάσα της γής” στην πρωινή αχλή… Από την επιβλητική κορυφή με τη μαγευτική θέα, στιγμές χαλάρωσης στη μυθική δρακόλιμνη κι ένα γλυκό αντίο στους μικρούς μας “δράκους”… Η πεζοπορική ομάδα θα εξερευνήσει το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο, δύο από τα πιο όμορφα πετρόχτιστα χωριά του Ζαγορίου, θα κολυμπήσει στις “οβίρες”, έναν ιδιαίτερο γεωλογικό σχηματισμό που μοιάζει σαν να έχει βγει από χέρι γλύπτη και θα θαυμάσει τους θεόρατους βράχους της Αστράκας να κοκκινίζουν με τις αχτίδες του δειλινού… τοπία απίθανης φυσικής ομορφιάς. Θα πεζοπορήσει στο “Γκραν Κάνυον της Ελλάδας”, σε ένα από τα εντυπωσιακότερα φαράγγια παγκοσμίως, που κατέχει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, το φαράγγι του Βίκου. Στις δασωμένες πλαγιές του, θα θαυμάσει σπάνια βότανα, που χρησιμοποιούσαν οι περίφημοι Βικογιατροί του 17ου για να φτιάξουν τα φαρμακευτικά ματζούνια τους, ενώ τα πιο έμπειρα μάτια θα ανιχνεύσουν το μακρινό πέταγμα ξεχωριστών πουλιών που φωλιάζουν στα βράχια. Έτσι ακολουθώντας την “ροή”… θα αφεθούμε στα κρυστάλλινα νερά του Βοϊδομάτη… να κολυμπήσουμε, να κάνουμε Rafting, να πεζοπορήσουμε πλαι στην όχθη τους… να απολαύσουμε το καταπράσινο φυσικό τοπίο του Εθνικού Δρυμού και να “ξεκλειδωθούμε” διασχίζοντας το πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς… “μικρές οάσεις” που μας ανανεώνουν…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

06:30 Αναχώρηση από την Γλυφάδα (Κατεύθυνση προς Πάτρα – Γιάννενα)

15:00 Άφιξη στο μεγάλο Πάπιγκο

 

Α ΟΜΑΔΑ: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ

15:30 – 19:30 Ανάβαση στο καταφύγιο της Τύμφης (Δ. Γεωργούλης) :  Μεγάλο Πάπιγκο (960μ.) – Μικρό Πάπιγκο (980μ.) – Ορεινό Καταφύγιο Αστράκας  (1.950μ.)

Τύπος Διαδρομής Μπρος – Πίσω Διάσχιση
Μήκος διαδρομής 8 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 4 -5 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 2 για πεζοπόρους
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +1.050μ., -50μ.
Αρχηγός Πορείας Κωστής Πετρόπουλος 

20:00 – 22:00 Ξεκούραση και δείπνο στο καταφύγιο

 

Β ΟΜΑΔΑ: ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ

15:30 – 17:30 Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Άριστον και ξεκούραση

17:30 – 20:00 Πεζοπορία και κολύμπι στις κολυμπήθρες του Πάπιγκου

20:00 – 22:00 Δείπνο σε τοπική ταβέρνα

 

2η ημέρα: Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Α ΟΜΑΔΑ: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ

07:30 – 18:30 Ανάβαση στη ψηλότερη κορυφή, τη  Γκαμήλα και στη Δρακόλιμνη :  Καταφύγιο Αστράκας  (1.950μ.) – Ξερόλουτσα (1.750) – Γκαμήλα (2.497) – Ξερόλουτσα (1.750) – Δρακόλιμνη (2.050) – Ξερόλουτσα (1.750) – Καταφύγιο Αστράκας  (1.950μ.)

Τύπος Διαδρομής Διάσχιση
Μήκος διαδρομής 16 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 10 – 11 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 3 για πεζοπόρους
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +1.150μ., -1.150μ.
Αρχηγός Πορείας Κωστής Πετρόπουλος 

18:30 – 22:00 Ξεκούραση και δείπνο στο καταφύγιο

 

Β ΟΜΑΔΑ: ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ

08:30 – 18:30 Πεζοπορία στο φαράγγι του βίκου  Μεγάλο Πάπιγκο (960μ.) – Μικρό Πάπιγκο (980μ.) – Πηγές Βοϊδομάτη (450μ.) Στάση για μπάνιο- Χωριό Βίκος (800μ.)

Τύπος Διαδρομής Διάσχιση
Μήκος διαδρομής 10 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 6-7 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 1 για πεζοπόρους
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +400μ., -500μ.
Αρχηγός Πορείας Μίμης Συκιώτης

18:30 – 20:00 Μετάβαση με το πούλμαν στο ξενοδοχείο και ξεκούραση

20:00 – 22:00 Δείπνο σε τοπική ταβέρνα

 

3η ημέρα: Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Α ΟΜΑΔΑ: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ

07:30 – 09:30 Κατάβαση από το καταφύγιο της Τύμφης στο Μεγάλο Πάπιγκο :  Ορεινό Καταφύγιο Αστράκας  (1.950μ.) – Μικρό Πάπιγκο (980μ.) – Μεγάλο Πάπιγκο (960μ.)

Τύπος Διαδρομής Διάσχιση
Μήκος διαδρομής 8 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 3 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 2 για πεζοπόρους
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +50μ., -1.050μ.
Αρχηγός Πορείας Κωστής Πετρόπουλος 

Α & Β ΟΜΑΔΑ

09:30 – 10:00 Μετάβαση στην Γέφυρα Αρίστης

10:00 – 13:00 Δραστηριότητες στον Βοϊδομάτη

 

-Rafting στον Βοϊδομάτη: Γέφυρα Αρίστης – Γεφύρι Κλειδωνιάς (1,5 ώρες – 35€ / Trekking Hellas) / (Μαγιό, Πετσέτα, USB Stick ή memory card για τις φωτογραφίες)

Πεζοπορία στον Βοϊδομάτη: Γέφυρα Αρίστης – Γεφύρι Κλειδωνιάς (5,3 χλμ., 2 ώρες,μικρές υψομετρικές διαφορές, Β.Δ. 1 Εύκολο για πεζοπόρους)

 

13:00 – 15:00 Γεύμα

15:00 – 22:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

Διαμονή
Καταφύγιο Δίκλινο Μονόκλινο
155€ 180€ 220€
175 200€ 240€
 

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις η έκπτωση θα ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και 20 Ιουνίου. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής, μην αφήνετε για τις τελευταίες ημέρες, η θέση σας δεν θα κρατείτε. Για αποφυγή παρεξηγήσεων και μπερδεμάτων παρακαλούμε πολύ να τηρείτε την παραπάνω διαδικασία και ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει να μας ενημερώνετε για την ακύρωση, καθώς πολλές φορές υπάρχουν καταθέσεις χωρίς όνομα και δεν μπορούμε να μαντεύουμε αν θα έρθετε ή όχι. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας βοηθάει στην σωστή λειτουργία. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια.

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

 

 

Προσφορά για Παρέες Προκαταβολή

5+ άτομα

-10€

70€

To άτομο

Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή
Ισχύει μόνο με ταυτόχρονη εγγραφή Εξόφληση έως και 3 ημέρες πριν την εξόρμηση
 

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό ή την διαμονή στο καταφύγιο χωρίς πρωινό ή γεύμα, Αρχηγούς Βουνού, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό,τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),την δραστηριότητα του rafting, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 20 Ιουνίου. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

Δείτε Πληροφορίες Κανόνες Συμμετοχής

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν
Κινητό τηλ. με αποθηκευμένο το νούμερο των ΤΑΞΙΔΕΥΤΩΝ – 6980322801

 

 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X