Νοέμβριος, 2018

Σαβ10Νοε(Νοε 10)05:00Κυρ11(Νοε 11)10:00Οίτη: Ρακοκάζανα - Πλατανοδάσος Σπερχειού - Κορυφή Πετρωτός«…όντε νηστεύω το νερό, ρακή βάνω και πίνω κι ο Θιός δε μου κακοβολά, μόνο σα δεν του δίνω...»Είδος:ΟρειβατικόΝομός:Φθιώτιδας

Ταξιδεύοντας

 

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε στο αισθητικό Πλατανόδασος Σπερχειού, σ’ ένα ονειρεμένο και απείρου κάλλους τοπίο, για να ζήσουμε τη γιορτή των χρωμάτων της φύσης. Θα αγγίξουμε δροσοσταλίδες, θα αφουγκραστούμε το κελάηδισμα των πουλιών και θα παρατηρήσουμε τα κλαδιά των δέντρων που παιχνιδίζουν με το φύσημα του ανέμου, καθώς θα μας συντροφεύει ο ήχος των τρεχούμενων νερών. Θα πεζοπορήσουμε στο μονοπάτι της Οίτης που συνδέει το χωριό της Καστανιάς με την Υπάτη, σε μια ορεινή πεζοπορία που μέσα από βαθύσκια ρέματα, ξωκλήσια και λιβάδια θα μας ανεβάσει μέχρι την κορυφή του Πετρωτού στα 1.241μ. υψόμετρο, για να αφεθούμε στους μικρούς και μεγάλους ψιθύρους του πανέμορφου βουνού των λουλουδιών και του μυθικού Ηρακλή. Με συνοδοιπόρο τη θεά του Έρωτα Αφροδίτη, θα επισκεφτούμε τα ιαματικά λουτρά της Υπάτης, για να γνωρίσουμε από κοντά τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Στο χωριό Φτέρη θα ζήσουμε τη διαδικασία του ρακοκάζανου μέσα από μια μεγάλη γιορτή… “Ευλογημένες, αληθινές κι ανεπιτήδευτες οι χαρές στα καζάνια, με ρίζες σε αλλοτινές διασκεδάσεις και μαζί με τα στέμφυλα και τη ρακή, να βγαίνει και το απόσταγμα από τις κουρασμένες ψυχές των ανθρώπων…” Με τους παραδοσιακούς ήχους θα τραγουδήσουμε στο πλευρό του “καζανευτή”, αναβιώνοντας το παλιό αλλά και σύγχρονο έθιμο, του ποτού που μας συνοδεύει στις αμέτρητες στιγμές χαράς!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018
07:00 Αναχώρηση από την Γλυφάδα
10:45 Άφιξη στο χωριό Παλιούρι Φθιώτιδας
11:00 – 14:00 Πεζοπορία στο Αισθητικό Πλατανόδασος Σπερχειού
14:00 – 14:30 Μετάβαση στο χωριό Λουτρά Υπάτης Φθιώτιδας

 

1η Επιλογή
14:30 – 15:30 Ιαματικά λουτρά στην ανοιχτή πισίνα των λουτρών (4€ είσοδος στην πισίνα – 5€ εσωτερικοί λουτήρες πολυτελείας / τα χρήματα τα μαζεύουμε στο πούλμαν)

 

2η Επιλογή
14:30 – 15:30 Περιήγηση στα Λουτρά Υπάτης

 

15:45 – 16:30 Μετάβαση στο χωριό Φτέρη Φθιώτιδας
16:30 – 21:00 Ενημέρωση για την απόσταξη τσίπουρου – Γεύμα και γλέντι με παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα Διαβατάρηδες / Με τον φίλο μας τον Μπάμπη Χονδραλή!
21:00 – 21:30 Μετάβαση στο χωριό Λουτρά Υπάτης Φθιώτιδας
21:30 – 22:00 Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Άνοιξη

 

2η ημέρα: Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018
08:30 – 09:30 Μετάβαση με το πούλμαν στο χωριό Καστανιά Οίτης
09:30 – 15:30 Πεζοπορία: Καστανιά (1.050μ.) – Πετρωτός (1.241μ.) – Υπάτη (407μ.)
16:00 – 18:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής
18:00 – 22:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

 

Τύπος Διαδρομής Διάσχιση
Μήκος διαδρομής 11 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 5 -6 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 2- μέτρια για πεζοπόρους
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +430μ., -1060μ.
Αρχηγός Πορείας Κωστής Πετρόπουλος

 

Δείτε Τον Χάρτη

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

Αρχηγός Βουνού / Κωστής Πετρόπουλος – 6944293797 / Μπάμπης Χονδραλής 

Συνοδός / Μαριλένα Κόλλια – 6980322801

 

Διαμονή
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
115€ 95€ 90€
135€ 115€ 110€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής έως και 10 ημέρες πριν την εξόρμηση

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

 

 

Προσφορά για Παρέες Προκαταβολή / Εξόφληση

5+ άτομα

-10€

50€

To άτομο

Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή
Ισχύει μόνο με ταυτόχρονη εγγραφή Εξόφληση έως και 3 ημέρες πριν την εξόρμηση
 

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Αρχηγούς Βουνού, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό,τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 0.5€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

Δείτε Πληροφορίες Κανόνες Συμμετοχής

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν
Κινητό τηλ. με αποθηκευμένο το νούμερο των ΤΑΞΙΔΕΥΤΩΝ – 6980322801

 

 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία / Τρίτη με Παρασκευή

Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00

13:00 – 15:00: 6944 351 800

15:00 – 17:00: 6980 322 801  / 2109673668

Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.

Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email

Email : grtravellers@gmail.com

 

X