Οκτώβριος, 2020

Σαβ17Οκτ(Οκτ 17)12:21Κυρ18(Οκτ 18)12:21Γραμμένη Οξυά - ΓουλινάςΦθινοπωρινή Πανδαισία ΧρωμάτωνΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Φθιώτιδας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Πέμπτη 8/10/2020

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Πέμπτη 8/10/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 20 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφληση του συνολικού κόστους.

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Αν δεν είστε σίγουροι για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε πολύ να μην δηλώνετε συμμετοχή

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 65% και κάθε επιβάτης κάθετε μόνος του στην δυάδα
  • Φοράμε όλοι μάσκα
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε σε παραμυθένιο τόπο, ακολουθώντας τα χνάρια αερικών και Ηρώων… Θα πεζοπορήσουμε στο Γουλινά, ένα σχετικά άγνωστο βουνό που είναι περικυκλωμένο από ψηλότερα βουνά και το όνομά του προέρχεται από τη λέξη “γουλίστηκε” που σημαίνει “σύρθηκε”, καθώς μεγάλα τμήματα του βουνού έχουν διαμορφωθεί από κατολισθήσεις. Ακολουθώντας μια κυκλική διαδρομή θα διασχίσουμε τα κατάφυτα χαμηλότερα μέρη του βουνού, για να φτάσουμε στα γυμνά, εντυπωσιακά τοπία της κορυφής του, όπου φημολογείται η ύπαρξη ηφαιστείου και να απολαύσουμε πανοραμική θέα προς τα γύρω βουνά, τα Βαρδούσια, τον Τυμφρηστό, την Οίτη… Θα μας φιλοξενήσει το πανέμορφο Γαρδίκι… και θα ξυπνήσουμε με τα χρώματα της ανατολής… Θα πεζοπορήσουμε σε ένα από τα ομορφότερα και λιγότερο περπατημένα βουνά της Ελλάδας, στην Οξυά, που υψώνεται πολύχρωμη ανάμεσα στους διάσημους ορεινούς όγκους της Ρούμελης. Το όνομα του βουνού δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, καθώς εδώ αναπτύσσονται πυκνά δάση από τεράστιες οξιές, μερικές από τις μεγαλύτερες της χώρας μας, με ύψος που ξεπερνά τα 40 μέτρα και αποτελούν τη νοτιότερη εξάπλωση του είδους στην Ευρώπη. Περπατώντας λουσμένοι από την πολύχρωμη παλέτα του φθινοπώρου θα ανέβουμε στα υποαλπικά λιβάδια της κορυφογραμμής, που αποτελεί σύνορο μεταξύ τεσσάρων νομών της Στερεάς Ελλάδας, κάτι μοναδικό στη χώρα μας, θα φτάσουμε μέχρι την θρυλική κορυφή Σαράνταινα (1.926 μ.) με την πανοραμική θέα στα Βαρδούσια, το Παναιτωλικό, τη Καλιακούδα, τη Χελιδόνα και το Βελούχι. Γεμάτοι από τις μυρωδιές και τα χρώματα του φθινοπώρου θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, έχοντας μέσα στην καρδιά μας ένα ακόμα μαγευτικό κομμάτι της Χώρας μας…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα : Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

06:30  Αναχώρηση από τη Γλυφάδα 

11:15  Άφιξη στο χωριό Άνω Καλλιθέα Σπερχειάδας 

11:30 – 17:30 Ορειβασία στο όρος Γουλινάς :  Άνω Καλλιθέα (780μ.) – Μέγα Ρέμα (780μ.) – Κρατήρας ηφαιστείου (1.347μ.) – Κορυφή Γουλινάς (1.459μ.) – Κρατήρας ηφαιστείου (1.347μ.) – Αρμακάδες (1.080μ.) – Άνω Καλλιθέα (780μ.)

(Κυκλική: 14 χλμ., Ω.Π.: 5-6 ώρες, Υ.Δ.: +740μ. -740μ., Β.Δ.: 1 Διαδρομή για πεζοπόρους)

17:30 – 19:00 Μετάβαση στο ορεινό χωριό Γαρδίκι Ομιλαίων και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Ομιλαία

19:00 –  21:30 Περιήγηση στο χωριό και γεύμα σε τοπική ταβέρνα

 

2η ημέρα : Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

08:30 – 09:00  Μετάβαση από το ξενοδοχείο στο διάσελο Γραμμένης Οξυάς – Βαρδουσίων

09:30 – 15:30 Ορειβασία στην Γραμμένη Οξυά : Διάσελο Γραμμένης Οξυάς – Βαρδουσίων (1.600μ.) – Ορειβατικό καταφύγιο Οξυάς ‘Λ. Ευταξίας’ (1.660μ.) – Ψηλή Ράχη (1.760μ.) – Κορυφή Σαράνταινα (1.923μ.) – Βρύση Αρβανίτη (1.430μ.)
(Διάσχιση: 12 χλμ.,  Ω.Π.: 5-6 ώρες,  Υ.Δ.: +400μ. -560μ.,  Β.Δ.: 1 Διαδρομή για πεζοπόρους)

15:30 – 19:00 Μετάβαση στο χωριό Παλιοβράχα και γεύμα σε τοπική ταβέρνα

19:00 – 23:00 Αναχώρηση για Αθήνα και πιθανή ώρα άφιξης

 

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
150€ 110€ 105€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

Προκαταβολή

0€

To άτομο

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Πέμπτη 8/10/2020  έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 20 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφληση του συνολικού κόστους

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Για Ακύρωση συμμετοχής μετά την εξόφληση: Παρασκευή 9/10/2020

κρατείται το 80% του κόστους 

 

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X