Μάρτιος, 2019

Κυρ03Μαρ00:0000:00Δίρφυς: Φαράγγι Αγάλης - Καταφύγιο ΕΟΣ χαλκίδαςΑγάλι Αγάλι Γίνεται Η Αγουρίδα ΜέλιΕίδος:ΟρειβατικόΝομός:Εύβοιας

Ταξιδεύοντας

 

Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι… με αυτή τη παροιμία θα ξεκινήσουμε οι Ταξιδευτές την Κυριακή 3 Μαρτίου για το σπάνιας ομορφιάς φαράγγι της Αγάλης. Θα πεζοπορήσουμε στο μεγαλοπρεπές όρος Δίρφη στην Εύβοια, ένα βουνό με έντονο ανάγλυφο, ποτάμια και μοναδική βλάστηση. Μέσα σε μοσχοβολιές από θυμάρια και δεντρολίβανα και κάτω από πλατάνια, βελανιδιές, καστανιές και σφενδάμια, θα περπατήσουμε στην καταπράσινη πλαγιά, πλάι σε όμορφες λιμνούλες και μικρούς καταρράκτες. Ακούγοντας τον ήχο του κρυστάλλινου νερού, θα ανηφορίσουμε μέσα στο πανέμορφο δάσος κεφαλληνιακής ελάτης, απολαμβάνοντας πανοραμική θέα στις κορφές της Δίρφυς το Αιγαίο και τον Ευβοϊκό κόλπο. Θα αφήσουμε την φαντασία μας να μας ταξιδέψει σε ιστορίες με δράκους και νεράιδες, προσπαθώντας να ξεχωρίσουμε τις μορφές τους κάπου ανάμεσα στα λουλούδια, στους κορμούς, στους βράχους… Και αφού τριγυρίσουμε στα δρομάκια της Στενής και με γεμάτες τις αισθήσεις μας από αρώματα της φύσης και χρώματα του δάσους, θα επιστρέψουμε αναζωογονημένοι πίσω στην Αθήνα.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα
09:45 Άφιξη στον Άγιο Αθανάσιο του στην Εύβοια

 

Α Ομάδα: Ορειβατική – Διάσχιση Δίρφυος
10:00 – 16:00 Ορειβασία: Άγ. Αθανάσιος (249μ.) – Φαράγγι Αγάλης – Πηγή Κράτια (743μ.) – Πηγή Βλήτο (1.040μ.) – Διάσελο Λειρή (1.100μ.) – Καταφύγιο ΕΟΣ Χαλκίδας (1.120μ.) – διάσελο Μεσοράχης (1.000μ.) 

Τύπος Διαδρομής Διάσχιση
Μήκος διαδρομής 12.5 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 5 -6 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 2 για πεζοπόρους
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +1340μ., -600μ.
Αρχηγός Πορείας Κωστής Πετρόπουλος

Β Ομάδα: Πεζοπορική – Φαράγγι της Αγάλης
10:00 – 14:00 Πεζοπορία: Άγ. Αθανάσιος (249μ.) – Φαράγγι Αγάλης – Πηγή Κράτια (743μ.) – επιστροφή από την ίδια διαδρομή 

Τύπος Διαδρομής Μπρος – Πίσω
Μήκος διαδρομής 9 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 3 -4 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 1 για πεζοπόρους
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) + 500μ., – 500μ.,
Αρχηγός Πορείας Μίμης Συκιώτης


14:00 – 15:00 Μετάβαση με το πούλμαν στη Στενή, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση
16:00 Μετάβαση με το πούλμαν στο καταφύγιο, συνάντηση με την Α ομάδα

 

Α & Β Ομάδα
16:30 – 19:30 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στη Στενή
19:30 – 21:30 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

Αρχηγός Βουνού / Κωστής Πετρόπουλος – 6944293797 /Μίμης Συκιώτης – 6981884501 

Κόστος
20€
22€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις η έκπτωση θα ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Από την Πέμπτη δεν ισχύει η έκπτωση. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής, μην αφήνετε για τις τελευταίες ημέρες, η θέση σας δεν θα κρατείτε. Για αποφυγή παρεξηγήσεων και μπερδεμάτων παρακαλούμε πολύ να τηρείτε την παραπάνω διαδικασία και ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει να μας ενημερώνετε για την ακύρωση, καθώς πολλές φορές υπάρχουν καταθέσεις χωρίς όνομα και δεν μπορούμε να μαντεύουμε αν θα έρθετε ή όχι. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας βοηθάει στην σωστή λειτουργία. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγούς Βουνού, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

 

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν
Κινητό τηλ. με αποθηκευμένο το νούμερο των ΤΑΞΙΔΕΥΤΩΝ – 6980322801

 

 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X