Φεβρουάριος, 2019

Κυρ03Φεβ00:0000:00Εθνική Πινακοθήκη - ΓλυπτοθήκηΑνακαλύπτοντας τους Εθνικούς μας ΘησαυρούςΕίδος:ΠολιτιστικόΝομός:Αττικής

Ταξιδεύοντας

 

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου οι Ταξιδευτές θα ξεναγηθούμε στο σημαντικότερο θησαυροφυλάκιο της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με περισσότερα από 20.000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και άλλων μορφών τέχνης, στην Εθνική Πινακοθήκη – Γλυπτοθήκη. Ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο που ξεκινάει από τη μεταβυζαντινή περίοδο, στρέφεται προς την επτανησιακή ζωγραφική και καταλήγει στην νεότερη καλλιτεχνική δημιουργία. Στο διάβα μας θα παρελαύνουν έργα ζωγράφων που ξεχειλίζουν ιστορία και μας κάνουν, βλέποντάς τα, να αιωρούμαστε πέρα από τις δύσκαμπτες και μονόχρωμες σελίδες της Ιστορίας. Έργα του Γεωργίου Ιακωβίδη, του Νικηφόρου Λύτρα, του Γιάννη Τσαρούχη, αξιόλογες δημιουργίες δυτικοευρωπαϊκής τέχνης αλλά και τρία αυθεντικά έργα μίας από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας ιστορίας της ζωγραφικής, του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου ή El Greco. Μιλώντας μέσα από τη δική τους γλώσσα, τα έργα διψούν για διαφορετικές ερμηνείες, καθεμία ικανή να δώσει νέα πνοή στην ίδια πραγματικότητα. Θα συνεχίσουμε την καλλιτεχνική μας βόλτα στους φιλόξενους χώρους της Εθνικής Γλυπτοθήκης για να θαυμάσουμε την όμορφη Πηνελόπη του Λεωνίδα Δρόση, να παρασυρθούμε από τη γοητεία της γυμνής χορεύτριας του Κωνσταντίνου Δημητριάδη και να ξαποστάσουμε πλάι στην Μικρή Αναπαυόμενη του Γιαννούλη Χαλεπά. Κάθε έργο και μια κατάθεση ψυχής που καλεί τον καθένα από εμάς να βυθιστεί σε ξεχωριστούς συνειρμούς, αναμνήσεις και κόσμους αιωρούμενους μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Συνοπτικό Πρόγραμμα


09:45 Συγκέντρωση στην είσοδο της Εθνικής Πινακοθήκης και Γλυπτοθήκης
(Άλσος Στρατού στο Γουδή επί της Κατεχάκη)
10:00 – 11:30 Ξενάγηση στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης
11:30 – 12:00 Διάλειμμα για ξεκούραση
12:00 – 13:00 Ξενάγηση στη συλλογή της Εθνικής Γλυπτοθήκης

Την ημέρα αυτή η είσοδος είναι δωρεάν

 

Πληροφορίες

 

Ξεναγός / Αλέξανδρος Γεωργίου

Συνοδός / Μαριλένα Κόλλια – 6980322801

 

Κόστος
12€
15€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις η έκπτωση θα ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Από την Πέμπτη δεν ισχύει η έκπτωση. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής, μην αφήνετε για τις τελευταίες ημέρες, η θέση σας δεν θα κρατείτε. Για αποφυγή παρεξηγήσεων και μπερδεμάτων παρακαλούμε πολύ να τηρείτε την παραπάνω διαδικασία και ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει να μας ενημερώνετε για την ακύρωση, καθώς πολλές φορές υπάρχουν καταθέσεις χωρίς όνομα και δεν μπορούμε να μαντεύουμε αν θα έρθετε ή όχι. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας βοηθάει στην σωστή λειτουργία. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τον ξεναγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

 

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X