Ιούνιος, 2020

Σαβ27Ιουν(Ιουν 27)12:21Κυρ28(Ιουν 28)12:21Βόρεια Εύβοια: Τελέθριον όρος - Πυξαριάς - Παραλία ΑγκάληςΣτην Ιδέα Μιας Ελεύθερης Ζωής...Είδος:ΟρειβατικόΝομός:Εύβοιας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.  

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 50% και κάθε επιβάτης κάθετε μόνος του στην δυάδα
  • Φοράμε όλοι μάσκα
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Στα πυκνόφυτα δάση της Βόρειας Εύβοιας θα βρεθούμε οι Ταξιδευτές το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου. Θα πεζοπορήσουμε στο Τελέθριο όρος και στον Πυξαριά, σε δυο σχετικά άγνωστα βουνά. Βρίσκοντας καταφύγιο στις σκιές των δέντρων, θα διασχίσουμε τα δάση περνώντας ανάμεσα σε βελανιδιές, καστανιές και πεύκα. Θα φτάσουμε στην κορυφή, στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία και θ’ αγναντεύουμε… θ’ αφήσουμε τις σκέψεις μας να πετάξουν και να νιώσουμε για λίγο την ελευθερία… ίσως όπως την αναζητούν τα τολμηρά παιδιά της οικοκοινότητας, που εγκατέλειψαν την προηγούμενη ζωή τους στην πόλη και ξεκίνησαν να δημιουργήσουν την ιδέα μιας ελεύθερης ζωής… όπως παλιά! Θα δροσιστούμε και θα “σβήσουμε” στα καθάρια νερά του Αιγαίου στην παραλία της Αγκάλης, στην Αγία Άννα. Στην Ησυχία του Πυξαριά θα ακούσουμε το τραγούδι των πουλιών και φτάνοντας στη δική του κορυφή… ίσως αυτή τη φορά πιο ανάλαφροι τολμήσουμε να επιθυμήσουμε κι εμείς να εκπληρώσουμε τα δικά μας όνειρα, μακριά και πέρα από τον φόβο…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 

05:30 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

10:00 Άφιξη στο χωριό Καστανιώτισσα στο Τελέθριο όρος

10:00 – 16:30 Πεζοπορία στα δάση του Τελέθριου όρους : Καστανιώτισσα (310μ.) – Εκκλησάκι Παναγίας (532μ.) – Φυλάκιο (740μ.) – Διάσελο Γουρνά Λιθάρια (760μ.) – Κορυφή & εκκλησάκι Προφήτη Ηλία (970μ.) – χωριό Σήμια (440μ.)

(Διάσχιση: 14,7 χλμ.,  Ω.Π.: 5,5-6,5 ώρες,  Υ.Δ.: +660μ. -530μ.,  Β.Δ.: 2 Μέτρια διαδρομή)

16:30 – 18:00 Μετάβαση στην Αγία Άννα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Αγκάλη

18:00 – 22:00 Κολύμπι στη παραλία της Αγίας Άννας και Δείπνο σε τοπική ταβέρνα

 

2η ημέρα: Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 

08:30 – 10:00 Μετάβαση στη θέση Μνημείο στο όρος Πυξαριά 

10:00 – 17:00 Πεζοπορία στο όρος Πυξαριάς: Μνημείο (535μ.) – Μαυροβούνι (1.036μ.) – Ελατάκια (1.100μ.) – κορυφή Πυξαριάς (1.351μ.) 

(Μπρος Πίσω: 10 χλμ., Ω.Π.: 6-7 ώρες, Υ.Δ.: +850μ. -850μ., Β.Δ.: 2 Μέτρια διαδρομή

17:00 – 19:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα

19:00 – 23:00 Μετάβαση στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Μονόκλινο Δίκλινο Με δικό μου μέσον
150€ 130€ 100€
Περιορισμένος Αριθμός

 

 

 

Η τιμή ισχύει για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).  Είναι σημαντικό να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Η Προκαταβολή πρέπει να καταβάλλεται από όλους τους Ταξιδευτές και η εξόφλυση θα πρέπει να γίνει 5 ημέρες πριν την εξόρμηση.  (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. )

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στην εξόρμηση εφόσον νιώθετε αδιαθεσία. 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 12/6/2020. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Σε περίπτωση ακύρωσης τις τελευταίες 4 ημέρες κρατείται το 80% του κόστους της εξόρμησης, εφόσον έχει γίνει εξόφλυση, διαφορετικά υποχρεούστε σε κατάθεση του υπόλοιπου ποσού.

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 

Προκαταβολή

60€

To άτομο

 Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή

Εξόφληση μέχρι και 5 ημέρες πριν την εξόρμηση, διαφορετικά η θέση ακυρώνεται και τα χρήματα χάνονται 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό,τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X