Νοέμβριος, 2018

Σαβ03Νοε00:0000:00Νέα ΔραστηριότηταΠαρνασσός: Πολύδροσο - Πηγές Βοιωτικού Κηφισού - ΤιθορέαΕκεί Που Γεννιέται Το Ποτάμι Είδος:ΠεριήγησηΝομός:Φωκίδας

Ταξιδεύοντας

 

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, οι Ταξιδευτές θα ανοίξουμε έναν καινούργιο κύκλο εκδρομών, μεγαλώνοντας την οικογένειά μας και συνειδητοποιώντας πως το ταξίδι δεν είναι ποτέ ένας προορισμός, αλλά μια καινούργια οπτική των πραγμάτων. Θα ταξιδέψουμε όχι για να ξεφύγουμε από τη ζωή, αλλά για να μη μας διαφύγει η ζωή… Με αυτή την ποιητική διάθεση θα επισκεφτούμε δύο πανέμορφα χωριά του Παρνασσού, του βουνού των ποιητών. Θα περιπλανηθούμε στη σκιά του, όπως χαρακτηρίζουν το χωριό Πολύδροσο, ανάμεσα στα πέτρινα σοκάκια, τις μυρωδιές από τις μηλιές, τις καστανιές, τα έλατα και τα πεύκα, για να φτάσουμε στην ειδυλλιακή τοποθεσία απ’ όπου αναβλύζουν οι πηγές του βοιωτικού Κηφισού. Εκεί που γεννιέται το ποτάμι, εκεί που κατοικούν οι Νύμφες, στο σημείο όπου η φύση ξεδιπλώνει απλόχερα όλη της τη δύναμη, την ομορφιά και τη μεγαλοπρέπεια. Συνεχίζοντας, θα φθάσουμε στον παραδοσιακό οικισμό της Τιθορέας, ένα χωριό χτισμένο μέσα στο πυκνό δάσος της ανατολικής πλαγιάς του Παρνασσού, σε ένα τοπίο αληθινά μαγευτικό. Πέτρινα σπίτια, αρχαίο τείχος, κάστρα, το φαράγγι του Καχάλα με τους πολυσχιδείς βράχους και τις αμέτρητες σπηλιές, μία από αυτές η σπηλιά του Οδυσσέα Ανδρούτσου, και το φυσικό στολίδι του χωριού το ’’αισθητικό δάσος’’, θα μας εντυπωσιάσουν και θα μας χαλαρώσουν. Θα ξεκουραστούμε στη πλατεία του χωριού, και όπως κάθε χωριό και πλατεία, έτσι και κάθε πλατεία και πλάτανος, θα θαυμάσουμε τον επιβλητικό, υπεραιωνόβιο πλάτανο, και γεμάτοι πια από εικόνες, χρώματα και συναισθήματα, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

 

08:30 Αναχώρηση από Γλυφάδα
12:00 Άφιξη στο Πολύδροσο
12:00 – 14:00 Επίσκεψη (μικρή πεζοπορία) στις πηγές Βοιωτικού Κηφισού (πηγές αγίας Ελεούσας)
*Εναλλακτικά ελεύθερη περιήγηση στο όμορφο παραδοσιακό χωριό
14:00 – 15:00 Μετάβαση στην Τιθορέα
15:00 – 18:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα και περιήγηση στο γραφικό χωριό
18:00 – 21:30 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Δείτε Τον Χάρτη

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Πληροφορίες

 

Αρχηγός / Κωστής Πετρόπουλος – 6944293797 

Συνοδός / Μαριλένα Κόλλια – 6980322801

 

Κόστος
20€
22€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής έως και 3 ημέρες πριν την εξόρμηση (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

 

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία / Τρίτη με Παρασκευή

Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00

13:00 – 15:00: 6944 351 800

15:00 – 17:00: 6980 322 801  / 2109673668

Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.

Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email

Email : grtravellers@gmail.com

 

X