Νοέμβριος, 2020

Κυρ08Νοε12:2112:21ΖΗΡΕΙΑ: Χαράδρα ΦλαμπουρίτσαςΣτη Γενέτειρα Του Φτεροπόδαρου ΕρμήΕίδος:ΠεζοπορικόΝομός:Κορινθίας

***

Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

Ν. Κορινθίας – Κίτρινη Ζώνη

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Η φόρμα σας ενημερώνει για την διαθεσιμότητα θέσεων 

Νέο: Δοκιμαστική επικοινωνία μέσω Viber 

Όσοι έχετε viber πατήστε εδώ και μπείτε στην κοινότητα για την εξόρμηση της Ζήρειας η επικοινωνία για την εξέλιξη της εκδρομής θα γίνεται από εκεί

 

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 65% 
  • Φοράμε όλοι μάσκα μέσα στο πούλμαν
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Σήμερα, Κυριακή 8 Νοεμβρίου, οι Ταξιδευτές κατευθυνόμαστε στην γενέτειρα του φτεροπόδαρου Ερμή και των Πλειάδων Νυμφών, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου, την Ζήρεια ή αλλιώς Κυλλήνη. Ένα βουνό με έντονο ανάγλυφο, μοναδικά σπήλαια και κατάφυτες πλαγιές που έχει ενταχθεί στο δίκτυο προστασίας NATURA 2000. Μαγεμένοι από την λύρα του Αγγελιοφόρου των Θεών, θα πεζοπορήσουμε σε έναν από τους ομορφότερους βιοτόπους της χώρας μας, την περίφημη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, με δροσερό σύντροφο τα άφθονα ρυάκια που αναβλύζουν κάτω από αιωνόβια δέντρα και χάνονται σε υπόγειες υπορροές. Κι αφού γευματίσουμε όλοι μαζί στο καταπράσινο χωριό των Άνω Τρικάλων, θα γυρίσουμε δριμύτεροι πίσω στην Αθήνα.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

06:30  Αναχώρηση από Γλυφάδα

07:00 – 10:00 Μετάβαση από Αθήνα στα Τρίκαλα Κορινθίας

10:00 – 16:30 Πεζοπορία στην χαράδρα της Φλαμπουρίτσας: Θέση Βαρνεβό (1.410μ.)  – Δασικός Δρόμος (1.280μ.) – Διασταύρωση μονοπατιών (1.200μ.) – Ρέμα Φλαμπουρίτσας (1.200μ.) – Σμίξη ρεμάτων (1.370μ.) – Καλύβες (1.390μ.) – Επιστροφή στην διασταύρωση μονοπατιών (1.200μ.) – Λαιμός (1.510μ.) – Χώρος Στάθμευσης Χιονοδρομικού (1.490μ.)

(Διάσχιση: 13 χλμ.  Υ.Δ.:+550μ. -350μ.  Ω.Π.: 6-6,5 ώρες   Β.Δ.: 1 Εύκολη Διαδρομή)

16:30 – 19:00 Μετάβαση στα Τρίκαλα – γεύμα σε τοπική ταβέρνα

19:00 – 22:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Συντονιστής ομάδας : Θανάσης Μπαρμπούτης

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Πέμπτη 5/11/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 20 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφληση του συνολικού κόστους

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την εξόφληση που θα πρέπει να γίνει την Παρασκευή 6/11/2020 χάνεται το 100% του κόστους

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε αδιαθεσία, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X