Ιούνιος, 2020

Παρ26Ιουν(Ιουν 26)12:21Τρι30(Ιουν 30)12:21Κίμωλος - ΠολύαιγοςΑρζαντιέρα, Το Ασημένιο Νησί Με Τα Τυρκουάζ ΝεράΕίδος:Διακοπές,ΠεζοπορικόΝομός:Κυκλαδων

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Τελική Ημερομηνία 15/6/2020

 

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.  

 

Ταξιδεύοντας

Μικρή σε μέγεθος, η Αρζαντιέρα, αστράφτει κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου… Αυθεντική και γοητευτική, η Κίμωλος μας καλωσορίζει τους Ταξιδευτές από το Παρασκευή 26 μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου. Γεννήθηκε μέσα από τις εκρήξεις ενός ηφαιστείου και είναι προικισμένη με πλούσια δώρα… Αναδεικνύει ανάγλυφα την χαρακτηριστική απέριττη κυκλαδική ομορφιά, προσιτή, ήρεμη και γραφική με παραδοσιακή αρχιτεκτονική που παραμένει μέχρι σήμερα ανέγγιχτη από το χρόνο. Θα πεζοπορήσουμε στα παραδοσιακά μονοπάτια του νησιού και θα ανακαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς του, θα γνωρίσουμε τη ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα του τόπου, ενώ θα μας εντυπωσιάσουν τα μεταμορφωμένα πετρώματα και οι ασυνήθιστοι γεωλογικοί σχηματισμοί που έχουν προκύψει από την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα, τοπία σπάνιας ομορφιάς. Σε χαλαρούς και ήρεμους ρυθμούς, θα περιπλανηθούμε στα πλακόστρωτα δρομάκια με τις καμάρες και τα σκεπαστά περάσματα, ανάμεσα από λευκά σπίτια με ολάνθιστες αυλές. Θα κάνουμε το γύρο της Πολύαιγου και είναι σίγουρο πως θα την ερωτευτούμε… Δεν υπάρχουν λόγια όταν βουτήξουμε σε αυτά τα γαλάζια νερά… απόμερες βραχώδεις ακτές με κρυμμένες σπηλιές, περάσματα, φώκιες, κρυφές παραλίες, ιαματικά νερά, μαγευτικά ηλιοβασιλέματα… με τις Κιμωλιάτικες λιχουδιές και τους απλούς, ευγενικούς και χαμογελαστούς ντόπιους κατοίκους… να μας θυμίζουν πόσο ωραίο είναι να ζέις σε ηρεμία….

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

06:00 Συνάντηση στο Λιμάνι του Πειραιά (Πύλη: Ε9)

07:00 – 13:30 Ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς – Κίμωλος, με το πλοίο Zante Ferries, Διονύσιος Σολωμός (6.5  ώρες)

14:00 Μετάβαση στην Αλυκή και τακτοποίηση στα δωμάτια – ξενοδοχεία: Ξενοδοχείο Thalasea, Ραντεβού Αλικής, Aliki beach 

(Η τοποθέτηση στα ξενοδοχεία θα γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες του γκρουπ)

16:00 Μετάβαση στο Χωριό 

17:00 – 20:00 Πεζοπορία με μπάνιο: Χωριό – Ρέμα – Γούπα – Κάρας – Άγιος Νικόλαος

Ελεύθερο Πρόγραμμα

 

2η ημέρα: Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

10:00 – 17:00 Ολοήμερη Κρουαζιέρα: Γύρος Πολύαιγου – Γύρος Κιμώλου (κόστος 30€ ή 40€ ανάλογα με τα πόσα άτομα θα είμαστε)

Η Πολύαιγος, ένα ακατοίκητο, σχεδόν νησί με πολλά προστατευόμενα είδη της ζωικής αλυσίδας (φώκια Μονάχους – Μονάχους, οχιά Microvipera schweizeri, μπλε σαύρα Podarcis milensis, γεράκι Falco eleonore, Σπιζαετός, αγριοκάτσικα) και ένα πλούσιο γεωφυσικό ενδιαφέρον, μας καλεί να την εξερευνήσουμε. Τα εντυπωσιακά πετρώματα δημιουργούν εκπληκτικά χρώματα στη θάλασσα και οι θαλασσινές σπηλιές προκαλούν με τα σχήματά τους για εξερεύνηση. Μια εντυπωσιακή διαδρομή με απολαυστικό μπάνιο σε παραδεισένια νερά!

 

***Η βάρκα χωράει 20 άτομα αν είμαστε παραπάνω ενδέχεται να χωριστούμε σε δύο ομάδες και να κάνουμε την κρουαζιέρα σε διαφορετικές ημέρες

 

18:00 Ελεύθερο πρόγραμμα για ξεκούραση και χαλάρωση 

 

3η ημέρα: Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 

09:00 – 17:00 Πεζοπορία: Αλυκή – Χωριό – Σκιάδι – Παραλία Μαυροσπηλιά – Παραλία Ελληνικά – παραλία Καλαμίτσι – παραλία Μπονάτσα – Αλυκή (Κυκλική, 15 χλμ., 5-6 ώρες, Β.Δ. 1 για πεζοπόρους)

Διαδρομή ανάμεσα σε πέτρινες ξερολιθιές, σε ξωκλήσια, πέτρινα γεφύρια και θέα στο γεωλογικό ανάγλυφο του σχεδόν στρογγυλού νησιού. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι σε παλιό καλντερίμι. Από τη θέση Σκλάβος και από καλογραμμένο μονοπάτι ακολουθώντας τη σήμανση φτάνουμε στον εκπληκτικό γεωλογικό σχηματισμό Σκιάδι, σήμα κατατεθέν της Κιμώλου. Η διαδρομή συνεχίζει από καλντερίμι ανάμεσα  σε πέτρινες αναβαθμίδες, καταλήγει στην παραλία Μαυροσπήλια, όπου σταματάμε για κολύμπι και ξεκούραση.

 

Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μπάνιο σε διάφορες παραλίες…

 

18:00 Ελεύθερο πρόγραμμα για ξεκούραση και χαλάρωση 

Προτείνεται περιήγηση στο Χωριό, στη Χώρα της Κιμώλου με το Μεσαιωνικό Κάστρο και επίσκεψη στο Λαογραφικό – Ναυτικό Μουσείο. 

 

4η ημέρα: Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

09:00 – 17:00 Πεζοπορία: Αλυκή – χωριό(Άγιος Δημήτριος) – παναγία Χύμελη – Αγιόκλημα – Φιδάκη (θερμοπηγή) – Παλαιοκαστρο – Κεφαλες – Σκλάβος – Χωριό (Κυκλική, 15 χλμ., 5 – 6 ώρες, Β.Δ. 1 για πεζοπόρους)

Στην παραλία Αγιόκλημα έχει θερμές πηγες με μικρη ροη στους 56 βαθμούς και μπορούμε να κολυμπήσουμε. 

18:00 Ελεύθερο πρόγραμμα για ξεκούραση και χαλάρωση 

 

5η ημέρα: Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

09:00 – 12:00 Πεζοπορία: Αλυκή – Χωριό – Ξαπλοβούνι (2 ώρες) – Ξενάγηση στο χωριό 

Θα ανεβούμε από το δρόμο που ξεκινά από την περιοχή του Τσουκαλά, στο Ξαπλοβούνι για να δούμε τους ανεμόμυλους  και τα εκκλησάκια, όπως τον Άγιο Συμεών.  Θα συνεχίσουμε μέχρι τον  Παντοκράτορα με την πανοραμική θέα και θα κατέβουμε από το μονοπάτι στην είσοδο του Χωριού, στη θέση Μυζηθρού.

 

13:55 – 22:10  Ακτοπλοϊκό δρομολόγιο: Κίμωλος – Πειραιάς

 

***Υπάρχει δυνατότητα για μετακινήσεις με το μικρό πούλμαν στο νησί , κόστος εισιτηρίου ανά διαδρομή περίπου 2€ 

***Γενικά υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες στο πρόγραμμα που θα συζητούνται επιτόπου με την τοπική ομάδα

 

Υπεύθυνοι:  Στέλλα Λάιτμερ, Κιμωλίστες (τοπική ομάδα)

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
400€ 270€ 240€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

Η τιμή ισχύει για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).  Είναι σημαντικό να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Η Προκαταβολή πρέπει να καταβάλλεται από όλους τους Ταξιδευτές και η εξόφλυση θα πρέπει να γίνει 5 ημέρες πριν την εξόρμηση.  (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. )

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στην εξόρμηση εφόσον νιώθετε αδιαθεσία. 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 15/6/2020. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Σε περίπτωση ακύρωσης τις τελευταίες 6 ημέρες κρατείται το 100% του κόστους της εξόρμησης, εφόσον έχει γίνει εξόφλυση, διαφορετικά υποχρεούστε σε κατάθεση του υπόλοιπου ποσού.

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 

Προκαταβολή

120€

To άτομο

 Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή

Εξόφληση μέχρι και 7 ημέρες πριν την εξόρμηση, διαφορετικά η θέση ακυρώνεται και τα χρήματα χάνονται 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Κίμωλος – Πειραιάς, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Οι τοπικές μετακινήσεις με το πούλμαν – κτελ, Η κρουαζιέρα στην Πολύαιγο, Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X