Φεβρουάριος, 2020

Σαβ01Φεβ12:2112:21Καντήλι: Κορυφή Στρουγκίτσα - Δαφνούσα - ΠροκόπιΣτις Πλαγιές Του Αρχαίου Μάκιστου Και Στην Κορυφή Με Τις ΦρυκτωρίεςΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Εύβοιας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε στη βορειοδυτική Εύβοια, στο όρος Καντήλι, στον αρχαίο Μάκιστο. Θα πεζοπορήσουμε στις πλαγιές του, ανάμεσα σε δάση από πεύκα, πλατάνια και έλατα, θα διασχίσουμε ψηλά διάσελα και ρεματιές και θα ξαποστάσουμε στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής με τη δροσερή πλατανοσκέπαστη πηγή της. Φτάνοντας στην ψηλότερη κορυφή του, την Στρουγκίτσα στα 1.236μ., θα αγναντέψουμε την καλύτερη πανοραμική θέα, από το Αιγαίο, τον Ευβοϊκό κόλπο και προς όλα τα άλλα βουνά του νησιού. Παρά το χαμηλό του ύψος το Καντήλι εμφανίζει στοιχεία των ψηλών βουνών, ενώ λίγο πριν την κορυφή θα μας εντυπωσιάσει το σκηνικό που συνθέτουν τα βράχια και οι γκρεμοί που φτάνουν ως τη θάλασσα, με τα κατεστραμμένα από τους κεραυνούς και τους δυνατούς ανέμους δέντρα. Θα περιηγηθούμε τα χωριά Δαφνούσα και Προκόπι, και θα επισκεφθούμε το σκήνωμα του Άι Γιάννη του Ρώσου, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία το 1924, από το Προκόπι της Καππαδοκίας.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

10:30 Άφιξη στο χωριό Τρούπι

Α Ομάδα: Ορειβασία στην κορυφή Στρουγκίτσα 

10:30 – 16:30 Ορειβασία: Τρούπι – εκκλησία Ζωοδόχου πηγής – κορυφή Στρουγκίτσα – Δαφνούσα (Διάσχιση, 12,2 Χλμ, 5-6 ώρες, +993μ., -950μ. , Β.Δ. 1- Διαδρομή μέτρια για ορειβάτες)

Β Ομάδα: Πεζοπορία στο όρος Καντήλι 

10:30 – 14:30 Πεζοπορία: Τρούπι – εκκλησία Ζωοδόχου πηγής – Τρούπι (Μπρος – πίσω,8 χλμ, 4 – 5 ώρες, +600μ., -600μ., Β.Δ. 1- Διαδρομή μέτρια για πεζοπόρους)

14:30 – 16:30 Μετάβαση με το πούλμαν στο χωριό Δαφνούσα και ξεκούραση 

Α & Β Ομάδα

16:30 Μετάβαση με το πούλμαν στο χωριό Προκόπι 

17:00 – 18:30 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα 

18:30 – 21:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

 

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος, Μίμης Συκιώτης

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

20€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Για δηλώσεις και καταθέσεις την τελευταία στιγμή δηλαδή από την Πέμπτη (2 – 3 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X