Δεκέμβριος, 2019

Κυρ01Δεκ12:2112:21Κεραμεικός: Αρχαιολογικός Χώρος - ΜουσείοΤο Επέκεινα Στην ΑρχαιότηταΕίδος:ΠολιτιστικόΝομός:Αττικής

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

 

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ημέρα που οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν δωρεάν είσοδο, οι Ταξιδευτές θα ξεναγηθούμε σ’ έναν από τους ωραιότερους και αξιολογότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, στον Κεραμεικό. Στην καρδιά της πόλης μας, με τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη να δεσπόζουν στον ορίζοντα, θα έλθουμε σε επαφή με το επέκεινα των αρχαίων Ελλήνων… και η μελαγχολία που μας προκαλεί συνήθως ο θάνατος και τα νεκροταφεία θα μεταμορφωθεί σε θαυμασμό για την ζωή και τη φύση… ακολουθώντας την αέναη ροή του Ηριδανού. Ο αρχαιολογικός αυτός χώρος καταλαμβάνει σήμερα ένα μικρό τμήμα του δήμου των Κεραμέων, ενός από τους μεγαλύτερους της αρχαίας Αθήνας, «το κάλλιστον προάστειον» όπως αναφέρει ο Θουκυδίδης και ένα από τα σημαντικότερα νεκροταφεία της αρχαίας πόλης. Εκεί σώζονται καταπληκτικές επιτύμβιες στήλες υψηλής τέχνης και αισθητικής, όπως ο φύλακας μολοσσός, ο μαρμάρινος ταύρος, ο τάφος του Δεξίλεω, η στήλη της Ηγησούς. Η ηρεμία στα πρόσωπα των νεκρών τραβάει το βλέμμα καθώς και η συγκρατημένη θλίψη αλλά και η αξιοπρέπεια που καθρεφτίζεται στα πρόσωπα των ζωντανών, τη δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού των αγαπημένων τους. Θα θαυμάσουμε το καλύτερα διατηρημένο τμήμα από το Θεμιστόκλειο τείχος, τις γνωστές πύλες της Αθήνας Δίπυλο και Ιερά πύλη, το Πομπείο, το Δημόσιο σήμα. Τέλος θα επισκεφθούμε το μικρό μουσείο που φιλοξενεί ευρήματα μόνο από τις ανασκαφές του Κεραμεικού και τα οποία δίνουν πλούσιο υλικό και πολλές πληροφορίες για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα ταφικά έθιμα και τις παραδόσεις τους.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

09:00 Συνάντηση στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού (επί της Ερμού)

09:15 – 12:00 Ξενάγηση στο τείχος, τα ταφικά μνημεία και στο αρχαιολογικό μουσείο του Κεραμεικού

 

Η είσοδος την ημέρα εκείνη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο είναι δωρεάν

 

Υπεύθυνος: Αλέξανδρος Γεωργίου

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

Πληροφορίες

 

Κόστος
12€
15€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (εντός 2 ημερών), μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Ξεναγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X