Ιούνιος, 2020

Σαβ27Ιουν12:2112:21Κνημίδα: Ξηρόρεμα - Μέγα ΡέμαΣτο Μονοπάτι Των ΧωρικώνΕίδος:ΠεζοπορικόΝομός:Φθιώτιδας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 65% και κάθε επιβάτης κάθετε μόνος του στην δυάδα
  • Φοράμε όλοι μάσκα
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Το Σάββατο 27 Ιουνίου οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε στο όρος Κνημίδα, σ’ ένα σχετικά μικρό αλλά πολύ όμορφο βουνό. Θα πεζοπορήσουμε στο μονοπάτι των Χωρικών, σε μια διαδρομή που για εκατοντάδες χρόνια ακολουθούσαν οι ντόπιοι κάτοικοι καθημερινά, για να πηγαίνουν στο μικρό οροπέδιο Ταράτσα που βρίσκονταν τα χωράφια τους. Το μονοπάτι έως τη κορυφογραμμή ελίσσεται σε σκιερό μέρος και περνά από τα δύο ρέματα ξηρόρεμα και Μέγα Ρέμα. Θα φτάσουμε σε ένα εντυπωσιακό πέρασμα, “το γεφυράκι”, μια σχισμή στο βράχο που λαξευτηκε από τους ανθρώπους και θα θαυμάσουμε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια το εντυπωσιακό φαράγγι Μέγα Ρέμα ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας. Θα βρεθούμε και σε ένα άλλο εντυπωσιακό γεωλογικό σχηματισμό, τη “Τρύπια Σπηλιά”, κρυμμένη στο χείλος του άλλου φαραγγιού, Ξηρόρεμα. Στο ελατοδάσος της Αγίας Παρασκευής, θα ξεδιψάσουμε με το κρύο νερό της πηγής και θα ξαποστάσουμε στη σκιά του δάσους. Αφού απολαύσουμε πανοραμική θέα από την κορυφή θα καταλήξουμε στο παραδοσιακό οικισμό της Καρυάς. Η μέρα μας θα κλείσει με κολύμπι στη παραλία Λιβαδάκι του Ευβοϊκού και φρέσκο ψάρι δίπλα στη θάλασσα!!!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από την Γλυφάδα 

10:00 Άφιξη στη θέση Αγία Παρασκευή Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας

10:00 – 16:00 Πεζοπορία: Αγία Παρασκευή (120μ.) – Ξηρόρεμα (200μ.) – Μέγα Ρέμα (300μ.) – Γεφυράκι (500μ.) – Ταράτσα (600μ.) – Εκκλησάκι Αγίας Παρασκευής (850μ.) -Κορυφή Αγίας Παρασκευής (945μ.) – Οικισμός Καρυά

(Διάσχιση : 8 χλμ.,  Υ.Δ.: +750μ. , -200μ.,  Ω.Π.: 5-6,  Β.Δ.: 2 Μέτρια διαδρομή ) 

16:00 – 19:30 Μετάβαση σε παραλία στον Άγιο Κων/νο, Κολύμπι και Γεύμα

19:30 – 21:30 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα 

 

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Η θέση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο την επόμενη ημέρα).

 

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στην εξόρμηση εφόσον νιώθετε αδιαθεσία. 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 5 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 4 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα. Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.   

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X