Ιανουάριος, 2020

Σαβ18Ιαν12:2112:21Κοπή Πίτας: Μονή Δαφνίου - Όσιος Λουκάς - ΔίστομοΜε Δώρα Και Γλυκές Ευχές Για Όλους!Είδος:ΠολιτιστικόΝομός:Αττικής,Βοιωτίας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, οι Ταξιδευτές θα ξεναγηθούμε σε δύο βυζαντινά μνημεία που περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Πρώτος σταθμός μας η Μονή Δαφνίου, ένα οχυρωμένο μοναστήρι, χτισμένο πιθανότατα στη θέση του αρχαίου ιερού του Δαφναίου ή Δαφνίου Απόλλωνα. Θα θαυμάσουμε στο εσωτερικό του οχυρού την εξαιρετικά φροντισμένη κατασκευή του Καθολικού, την πλούσια κεραμοπλαστική διακόσμηση γύρω από τα παράθυρα και τον πολυτελή διάκοσμο στο εσωτερικό, με τα μοναδικής τέχνης επιτοίχια ψηφιδωτά. Συνεχίζοντας το ταξίδι στο χωροχρόνο, θα βρεθούμε στο “αδελφό” μοναστήρι του Οσίου Λουκά στο Στείρι της Βοιωτίας. Χτισμένο στη θέση παλαιότερου ιερού της Αρτέμιδος, ιδρύθηκε από τον Όσιο Λουκά που ασκήτεψε και πέθανε εδώ το 923 μ.Χ. Θα εντυπωσιαστούμε από το αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα των τριών ναών με τα πανέμορφα ψηφιδωτά και μωσαϊκά του, με το καθολικό του που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, και θεωρείται από τα ομορφότερα δείγματα οκταγωνικού ναού με τρούλο. Ολοκληρώνοντας το ταξίδι μας, θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας… με γεύμα, δώρα και γλυκές ευχές για όλους!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

08:00 Αναχώρηση από τη Γλυφάδα

09:00 – 10:00  Άφιξη και ξενάγηση στη μονή Δαφνίου

10:00 – 11:00 Ελεύθερος χρόνος

11:00 – 14:30 Μετάβαση και ξενάγηση στη μονή του Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας

15:00 – 18:30 Γεύμα και κοπή πίτας στο Δίστομο

21:30 Αναμενόμενη ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Αλέξανδρος Γεωργίου

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

20€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Για δηλώσεις και καταθέσεις την τελευταία στιγμή δηλαδή από την Πέμπτη (2 – 3 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Ξεναγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X