Σεπτέμβριος, 2020

Παρ25Σεπ(Σεπ 25)12:21Κυρ27(Σεπ 27)12:21ΚύθνοςΣτο μεγαλείο Της ΑπλότηταςΕίδος:Διακοπές,Πεζοπορικό,Περιήγηση

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί – άμεση δήλωση συμμετοχής και εξόφληση

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.  

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 65% και κάθε επιβάτης κάθετε μόνος του στην δυάδα
  • Φοράμε όλοι μάσκα
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Νησί απλό και αυθεντικό, φιλόξενο και γαλήνιο, η Κύθνος, θα μας φιλοξενήσει τους Ταξιδευτές από την Παρασκευή 26 μέχρι την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Αν και είναι ένα από τα πιο κοντινά μας κυκλαδονήσια, παραμένει ακόμη μια από τις πιο άγνωστες γωνιές του Αιγαίου. Άγρια ορεινά τοπία, γυμνοί και άνυδροι λόφοι, ξερολιθιές, κατάλευκα ξωκλήσια, γραφικοί οικισμοί, πανέμορφα χωριά, ερημικές παραλίες… Πεζοπορώντας θα εξερευνήσουμε το νησί και θα έρθουμε σε επαφή με τις ρίζες, την ιστορία και τον πολιτισμό του… θα ανεβούμε στο κάστρο της Ωριάς και θα αγναντεύσουμε τη μαγευτική θέα του Αιγαίου, θα μπούμε στις παλιές στοές των μεταλλείων, θα κολυμπήσουμε σε ιαματικά νερά… θα νιώσουμε σαν “βασιλιάδες” μια άλλης εποχής… θα χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας την απλότητα…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η Ημέρα: Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

05:30 Αναχώρηση από Γλυφάδα για Λαύριο – μέσω Ομόνοιας

07:00 Συνάντηση στο Λιμάνι του Λαυρίου 

08:15 – 09:55 Ακτοπλοϊκό δρομολόγιο: Λαύριο – Κύθνος / KARYSTIA – MARMARI EXPRESS 

10:00 Άφιξη στο λιμάνι του Μέριχα

10:00 – 11:00 Μετάβαση στα Λούτρα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Μελτέμι

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν σερβίρεται πρωινό! Τα δωμάτια διαθέτουν ψυγείο. 

Δίπλα υπάρχει φούρνος. Θα πρέπει να έχετε οργανώσει μόνοι σας το πρωινό σας!!!

11:00 – 16:00 Ελεύθερο πρόγραμμα για μπάνιο στη παραλία των Λουτρών, στην άκρη της παραλίας καταλήγουν οι Ιαματικές Πηγές

16:00 – 20:00 Απογευματινή Πεζοπορία στο Κάστρο της Ωριάς – Μεσαιωνικά Μονοπάτια της Κύθνου : Λουτρά – Κάστρο Ωριάς – Λουτρά (απο Μαρουλά) (Κυκλική, 9 χλμ. , +300μ., -300μ.,  4 ώρες, Β.Δ. 1)

Στο Βορειοδυτικό σημείο του νησιού, πάνω σε ένα απόκρημνο βράχο βρίσκονται τα ερείπια του κάστρου της Μεσαιωνικής πρωτεύουσας της Κύθνου, του Κάστρου της Ωριάς. Εκεί ήταν η  έδρα της ιταλικής φεουδαρχικής οικογένειας των Κοζαδίνων (Gozzadini) οι οποίοι κυριάρχησαν στο νησί από το 1337 έως το 1617 σαν υποτελείς του Ενετικού Δουκάτου της Νάξου. Η πεζοπορία στο άγριο τοπίο του Κάστρου προσφέρει μαγευτική θέα στις ανατολικές Κυκλάδες. 

Βράδυ ελεύθερο για γεύμα και περιήγηση στα Λουτρά 

 

2η Ημέρα: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

09:00 – 09:30 Μετάβαση στη Δρυοπίδα

09:30 – 11:30 Ξενάγηση στο χωριό της Δρυοπίδας και επίσκεψη στο σπήλαιο Καταφύκι

11:30 – 13:30 Πεζοπορία: Δρυοπίδα – Λεύκες – Μεταλλεία – παραλίες Ζογκάκι, Κουρί, Αουσσα (Διάσχιση, 7 χλμ., -300μ. Β.Δ. 1)

Στο Κεντρικό μέρος του νησιού βρίσκεται το μεγαλύτερο χωριό της Κύθνου, η Δρυοπίδα, η οποία φέρει το όνομά της από τους Δρύοπες που θεωρούνται οι πρώτοι οικιστές του νησιού. Το μονοπάτι διασχίσει τα λαβυρινθώδη γραφικά σοκάκια του χωριού και συνεχίζει στο μαγευτικό σπήλαιο Καταφύκι, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και σημαντικό σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του νησιού της Κύθνου. Μετά την παραλία Λεύκες θα δούμε την μεγάλη γέφυρα που χρησιμοποιούσαν τα συνεργεία για την εκφόρτωση του σιδηρομεταλλεύματος στα καράβια και θα μπούμε σε μια από τις παλιές στοές των των μεταλλείων. Ήδη από την αρχαιότητα η Κύθνος ήταν γνωστή για τα μεταλλεία της όπου εξορύσσονταν κυρίως ο σίδηρος, ο χαλκός, ο μόλυβδος και το μαγγάνιο. Συνεχίζοντας την πεζοπορία μας, θα βγούμε από τις στοές στην πιο ανέγγιχτη και απομονωμένη παραλία της Κύθνου, τη παραλία του Σιφνιού με τα περίεργα από τα μεταλλεύματα χρώματα της άμμου. Η πεζοπορία θα ολοκληρωθεί στις διπλανές παραλίες Ζογκάκι και Πουρί. 

14:00 – 17:00 Μπάνιο στις παραλίες Ζογκάκι – Κουρί και γεύμα 

Επιστροφή στο πούλμαν στη Δρυοπίδα με ταξί (κόστος περίπου 3€ το άτομο)

17:00 – 20:00 Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στα Λουτρά και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση 

20:00 – 23:00 Μετάβαση στη Χώρα της Κύθνου για περιήγηση

Στο Βόρειο και Κεντρικό μέρος του νησιού βρίσκεται ο μεγαλύτερος οικισμός και πρωτεύουσα της Κύθνου, η Χώρα ή Μεσσαριά. Πριν το 1537, τη χρονιά που επιτέθηκε  στο νησί ο περιβόητος πειρατής Μπαρμπαρόσα, ήταν ένας μικρός αγροτικός οικισμός, μετά όμως μετακινήθηκαν εκεί οι Φράγκοι άρχοντες εγκαταλείποντας το Κάστρο της Ωριάς.

23:00 Επιστροφή στο ξενοδοχείο 

 

3η Ημέρα: Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

09:30 – 10:00 Μετάβαση που στην αρχή της πεζοπορίας

10:00 – 14:00 Πεζοπορία στο Αρχαίο Μονοπάτι : Βρυόκαστρο – Κολώνα 

(Κυκλική, 8 χλμ, 4 ώρες, Υψομετρικές διαφορές Β. Δ 1)

Μπάνιο στην παραλία της Κολώνας 

Στην πεζοπορία μας θα βρεθούμε στην κορυφή του λόφου όπου βρίσκεται η θέση της αρχαίας ακρόπολης του νησιού το Βρυόκαστρο ή Ρηγόκαστρο. Διασχίζοντας το βουνό θα έχουμε μοναδική θέα στο Αιγαίο και στην ομορφότερη παραλία των Κυκλάδων, την Κολώνα. Το μονοπάτι φτάνει έως το αρχαίο λιμάνι κυκλώνοντας ουσιαστικά το ακρωτήρι το οποίο καταλήγει στην παραλία της Απόκρουσης. Η Απόκρουση είναι η μεγαλύτερη και μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Κύθνου με αλμυρίκια.

16:00 Επιστροφή στο Μέριχα με καΐκι (κόστος 10€)

Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση μέχρι την αναχώρηση με το πλοίο

18:30 – 20:15 Ακτοπλοϊκό δρομολόγιο: Κύθνος – Λαύριο, Ionis Triton Ferries

 

Υπεύθυνοι: Στέλλα Λάιτμερ, Τοπικός Αρχηγός Γιώργος Βαδιβούλης – Experience Kythnos

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
250€ 215€ 210€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

Προκαταβολή

0€

To άτομο

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Δευτέρα 14/9/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 15 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφληση του συνολικού κόστους

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Για Ακύρωση συμμετοχής μετά την εξόφληση: Τρίτη 15/9

κρατείται το 100% του κόστους 

 

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Λαύριο – Κύθνος – Λαύριο, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X