Αύγουστος, 2020

Δευ24ΑυγΤρι01ΣεπΛήμνος, Το Νησί Του ΗφαίστουΑπό Όλες Τις Στεριές, Η Πιο ΑγαπημένηΕίδος:Διακοπές,ΠεζοπορικόΝομός:Λήμνου

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Τελική Ημερομηνία Δευτέρα 10/8/2020

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Δευτέρα 10/8/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφλυση του συνολικού κόστους

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.  

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 65% και κάθε επιβάτης κάθετε μόνος του στην δυάδα
  • Φοράμε όλοι μάσκα
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Σ’ ένα πανέμορφο ηφαιστειογενές νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στον πιο αγαπημένο τόπο του θεού της φωτιάς Ήφαιστου, στη Λήμνο, θα βρεθούμε οι Ταξιδευτές από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου μέχρι την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου. Με ιστορία και μύθους που χάνονται στα βάθη των αιώνων, διαγράφει πολύ σημαντική πορεία στο Αιγαίο ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους, αφού εκεί ιδρύεται η Πολιόχνη, η πρώτη οργανωμένη πόλη ολόκληρης της Ευρώπης. Η ακριτική και πολυδιάστατη Λήμνος, ένας από τους λίγους τόπους στην Ελλάδα που παραμένει ακόμα αυθεντικός, με εντυπωσιακό γεωφυσικό ανάγλυφο, επιβλητικούς βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικά τοπία με ηφαιστειογενή πετρώματα, εκτεταμένες εύφορες εκτάσεις, αμπελοτόπους, μυστηριώδεις αμμόλοφους, γραφικά χωριά και φιλόξενους ανθρώπους μας περιμένει για να την εξερευνήσουμε. Θα ξεναγηθούμε στους αρχαιολογικούς χώρους του τόπου και στο Καβείριο που θεωρείται ο αρχαιότερος και ένας από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Στην πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του νησιού, θα χαλαρώσουμε στις ατέλειωτες λευκές, χρυσές, κόκκινες αμμουδιές, κολυμπώντας σε κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, θα απολαύσουμε μαγικά ηλιοβασιλέματα και καλό φαγητό άλλοτε στα παραδοσιακά χωριά και άλλοτε πλάι στο κύμα… Η ήπια πεζοπορία στον τόπο αυτό, θα μας φέρει ηρεμία και γαλήνη και όπως η “Λήμνια Γη” θεράπευσε τον Ήφαιστο από τα τραύματά του και τον Φιλοκτήτη από το τσίμπημα του φιδιού, θα “θεραπεύσει” κι εμάς σε ότι έχουμε να μας βασανίζει…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 

10:00 Μετάβαση στο Λαύριο 

12:30 – 23:15 Ακτοπλοϊκό δρομολόγιο: Λαύριο – Λήμνος, Sea jets (10 ώρες και 45 λεπτά)

23:45 Μετάβαση στο ξενοδοχείο Εβγάτης, στην παραλία Εβγάτη

“ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ, Οι «θαυματουργές» ιδιότητες της γης της Λήμνου ήταν γνωστές από την αρχαιότητα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που πέρασαν στην ελληνική μυθολογία ως μέρος της ιστορίας ενός από τους θεούς του Ολύμπου, του Ηφαίστου. Η Λημνία Γη ήταν που θεράπευσε το θεό της φωτιάς από τα τραύματά του όταν ο Δίας τον πέταξε από τον Όλυμπο, ενώ δεν είναι τυχαίο πως οι Αχαιοί άφησαν το Φιλοκτήτη στη Λήμνο για να ιαθεί από το τσίμπημα του φιδιού κατά την τρωική εκστρατεία. Ο Ηρόδοτος είναι ο πρώτος που αναφέρεται στη Λημνία Γη, ενώ είναι βέβαιο πως ήταν ένα ευρέως διαδεδομένο «φαρμακευτικό σκεύασμα» μεταξύ των γιατρών της αρχαιότητας. Η Λημνία Γη εξορυσσόταν παρουσία ιερέα που ερχόταν από την Ηφαιστεία  στην περιοχή που βρισκόταν το ηφαίστειο της Λήμνου. Σύμφωνα με τις αρχαίες πηγές, χρησιμοποιούταν για την αιμοστατική της δράση, αλλά και κατά της δυσεντερίας, του έλκους στομάχου, τις φλεγμονές των οφθαλμών και του δηλητηρίου των φιδιών. Μάλιστα, οι αρχαίοι επεξεργάζονταν την Λημνία Γη έτσι ώστε τελικά να πάρει την μορφή μικρού κυκλικού δισκίου, κάτι σαν τα σημερινά χάπια. Λημνία Γη χρησιμοποιούσαν κατά των παθήσεων και οι Βυζαντινοί αλλά και οι Άραβες τα κατοπινά χρόνια, ενώ τελευταία γνωστή εξόρυξη έχουμε τον Αύγουστο του 1916. Κατά το Βυζάντιο, η «τελετή» εξόρυξης συνδέθηκε με τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, στις 6 Αυγούστου, γι’ αυτό και θα δείτε σήμερα στην περιοχή του αρχαίου Μόσχυλου στη Λήμνο και το ξωκλήσι του Σωτήρα. Σύμφωνα με τις επιστημονικές αναλύσεις, η Λημνία Γη αποτελούταν κυρίως από πυριτική άργιλο και αλουμίνα, ενώ περιέχει επίσης υψηλό ποσοστό οξειδίων του σιδήρου, από τα οποία και προκύπτει το καστανέρυθρο χρώμα. Σήμερα πλέον δεν κυκλοφορεί.”

 

2η ημέρα: Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

10:00 – 14:00 Μετάβαση στη Μύρινα και ξενάγηση στην πόλη

Αρχαιολογικό Μουσείο, Ρωμαίικος Γιαλός, Τούρκικος Γιαλός

14:00 – 18:00 Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας μπάνιο στη παραλία Εβγάτη 

18:00 – 20:30 Μετάβαση στη Μύρινα και απογευματινή πεζοπορία στο Κάστρο της Μύριναςεντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο να δύει πίσω από τον Άθω

20:30 – 22:30 Βραδινή βόλτα στη Μύρινα και γεύμα στο Ρωμαίικο Γιαλό

22:30 Μετάβαση στο ξενοδοχείο 

 

3η ημέρα: Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

09:00 – 11:00 Μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστίας και ξενάγηση

Η Ηφαιστία ήταν σημαντικό κέντρο της αρχαιότητας από την εποχή του χαλκού μέχρι και τα πρώιμα χρόνια του Βυζαντίου. Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις που κάνουν την Ηφαιστία να ξεχωρίζει είναι το αρχαϊκό ιερό της Μεγάλης Θεάς και το αρχαίο θέατρο της ελληνιστικής περιόδου. 

11:00 – 14:00 Μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο Καβείριο και στη σπηλιά του Φιλοκτήτη και ξενάγηση

Το Καβείριο της Λήμνου, γνωστό ως Ιερό των Καβείρων θεωρείται ο αρχαιότερος και ένας από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. 

Ο Φιλοκτήτης ήταν ο βασιλιάς των Θεσσαλών, που πήρε μέρος στην τρωική εκστρατεία. Κατά τη στάση του στόλου στη Λήμνο ένα δηλητηριώδες φίδι τον δάγκωσε και ο ήρωας υπέφερε από φρικτούς πόνους. Μη θέλοντας να καθυστερήσουν το ταξίδι τους, αλλά και μην μπορώντας να τον πάρουν μαζί τους, οι Αχαιοί εγκατέλειψαν τον πολεμιστή στο νησί, κι εκείνος βρήκε για δέκα χρόνια καταφύγιο στο μέρος που ως σήμερα ονομάζεται Σπηλιά του Φιλοκτήτη.

14:00 – 17:00 Μετάβαση και μπάνιο στην παραλία Σαράβαρη 

17:30 – 18:30 Επίσκεψη στον αναστηλωμένο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ρεπανίδι

O Άγιος Γεώργιος Ρεπανιδίου στη Λήμνο είναι μια εντυπωσιακή εκκλησία του 18ου αιώνα. Είναι ρυθμού τρίκλιτης μεταβυζαντινής βασιλικής με νεοκλασικές επιρροές. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο του είναι εντυπωσιακό, όπως και τα θωράκιά του, με παραστάσεις ανθοστηλών.

18:30 – 21:00 Μετάβαση στον Κότσινα, επίσκεψη στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, 

Η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής του Κότσινα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες εκκλησίες της Λήμνου, καθώς στο εσωτερικό της διαθέτει μια υπόγεια σήραγγα που οδηγεί στο αγίασμα, στο βάθος του λόφου που είναι χτισμένη! Στο προαύλιο υπάρχει το γυναικείο άγαλμα της Μαρούλας, της ηρωίδας του χωριού που οδήγησε τους συγχωριανούς της να διώξουν τους Τούρκους το 1478, όπως λέει ο θρύλος.

ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και γεύμα (Ψαροταβέρνα «Γιαννάκαρος», μια από τις φημισμένες του νησιού)

19:00 – 21:00 Μετάβαση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος

 

“Τα Καβείρια Μυστήρια ήταν θρησκευτικές τελετές που γινόταν προς τιμή των Καβείρων, απογόνων του Ηφαίστου. Θεωρούνται από τις πιο σπουδαίες απόκρυφες τελετές της αρχαίας θρησκείας και τελούνταν μια φορά το χρόνο. Η μύηση ήταν ελεύθερη για όλους, ελεύθερους και δούλους, ενώ γινόταν οποιαδήποτε στιγμή. Κατά την τελετή γίνονταν θυσίες ζώων στους θεούς, σπονδές και αφιερώματα, ενώ σπουδαιότερη θεωρείται η γιορτή της πορφυρίας, τελετή μίμησης της ανακάλυψης της φωτιάς, που σύμφωνα με το μύθο έγινε στην ίδια τη Λήμνο και που έμοιαζε πολύ με την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας.” 

 

4η ημέρα: Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

09:00 – 12:00 Πρωινή πεζοπορία: Εκκλησάκι Παναγίας της Κακαβιώτισσας

Ακολουθώντας το μονοπάτι θα βρεθούμε στην κορυφή του βουνού Κάκαβου, στο πανέμορφο εκκλησάκι της Παναγίας, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μία βραχώδης σπηλιά. Θα απολαύσουμε υπέροχη θέα προς τον κόλπο του Μούδρου. 

12:00 – 14:00 Μετάβαση στο χωριό Πορτιανού περιήγηση στο χωριό 

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, στο εργαστήριο αρτοποιημάτων Ποριάζη και καφές στην πολύ ωραία πλατεία του.

Στο χωριό Πορτιανού, που το όνομά του σημαίνει «καινούριο λιμάνι» (new port) θα μας εντυπωσιάσουν τα παλιά αρχοντικά, το σπουδαίο Λαογραφικό Μουσείο, το παλιό κτήριο του δημοτικού σχολείου, η κεντρική εκκλησία στο αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου, του 1835. Θα δούμε την παλιά πολυθρόνα που συνήθιζε να κάθεται ο γνωστός Άγγλος στρατηγός Ουίνστον Τσώρτσιλ κατά τις αρχές του 20ού αιώνα έχοντας εκεί το στρατηγείο του για την οργάνωση της εκστρατείας της Καλλίπολης και το αρχοντικό του Γ. Κωνσταντίνου όπου έμενε.

14:00 – 18:00 Μετάβαση στην παραλία Γομάτι και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και γεύμα

(Ταβέρνα Φλωμάρι)

18:00 – 20:00 Απογευματινή πεζοπορία στις Αμμοθίνες ή Παχιές Αμμουδιές

Η γοητεία της ερήμου στο βόρειο Αιγαίο, ένα εντυπωσιακό τοπίο, μοναδικό για την Ελλάδα. Τα γυρίσματα της ταινίας «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου, συγκεκριμένα οι σκηνές όπου οι πρωταγωνιστές περιπλανιούνται στην έρημο, έχουν γίνει στις Αμμοθίνες της Λήμνου!

20:30 Μετάβαση στο ξενοδοχείο 

Ελεύθερο Πρόγραμμα

 

5η ημέρα: Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

09:00 – 11:30 Μετάβαση στην αμπελουργική περιοχή της Λήμνου και πεζοπορία μέσα από τα αμπέλια (οινοιποιείο Γκαράλη)

11:30 – 12:30 Μετάβαση στο χωριό Ρωμανού ξενάγηση στις γούβες (παραδοσιακά λαξευτά πατητήρια) 

12:30 – 14:00 Επίσκεψη και οινογνωσία στο οινοποιείο Χατζηγεωργίου

Κόστος συμμετοχής στην ξενάγηση με τα αμπέλια – οινογνωσία 15€ το άτομο

Το κρασί αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της γαστρονομικής κληρονομιάς της Λήμνου, καθώς η οινοποιητική παράδοση του νησιού ξεκινάει από την αρχαιότητα. Το νησί αποτελούσε κομβικό εμπορικό κέντρο του Αιγαίου και εξήγαγε σιτηρά και κρασί σε όλη την ανατολική Λεκάνη της Μεσογείου. Σύμφωνα με τον μύθο, ο γιός του Διονύσου Θόας, ήταν αυτούς που δίδαξε στους νησιώτες την τέχνη της οινοποίησης.  Στον αμπελώνα του νησιού κυριαρχούσε η τοπική ερυθρά ποικιλία Λημνιό. Ο Όμηρος αναφέρει ότι οι Αχαιοί προμηθεύονταν το κρασί τους από τη Λήμνο, κατά τη διάρκεια του τρωικού πολέμου και ο Αθήναιος στους Δειπνοσοφιστές εξυμνεί τα γλυκά κρασιά της Λήμνου. 

14:00 – 18:00 Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και μπάνιο στην παραλία Εβγάτη

18:00 – 21:00 Μετάβαση στο χωριό Σαρδές και γεύμα 

22:00 Μετάβαση στο ξενοδοχείο

 

6η ημέρα: Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

09:00 – 12:00 Μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης και ξενάγηση

Ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος, όχι μόνο για τη Λήμνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου, είναι η Πολιόχνη, μια από τις δύο κύριες πόλεις του Αιγαίου μαζί με την Τροία. Ο «θησαυρός της Πολιόχνης», που σήμερα εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, μια πλούσια συλλογή περίτεχνων κοσμημάτων, θεωρείται πως έχει κατασκευαστεί από το ίδιο εργαστήριο με τον «θησαυρό του Πριάμου» που ανακάλυψε ο Σλήμαν στην Τροία. Η Πολιόχνη ονομάζεται αλλιώς και Επτάπολις, καθώς η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως επτά διαδοχικές φάσεις στην εξέλιξή της, κάθε μια από τις οποίες παρουσιάζει μεγαλύτερη πρόοδο από την προηγούμενη. 

12:00 – 15:00 Μετάβαση στις παραλίες Μικρό Φαναράκι, Φαναράκι για μπάνιο και επίσκεψη  στη σπηλιά της Φώκιας (εναλλακτικά παραλία Χαβούλι)

15:00 – 18:00 Μετάβαση στο Μούδρο και γεύμα 

18:00 – 19:30 Μετάβαση στο Ρουσσοπούλι και επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο 

19:30 – 21:00 Μετάβαση στο ξενοδοχείο 

Ελεύθερο Πρόγραμμα

 

7η ημέρα: Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

09:00 – 20:00 Κρουαζιέρα στον Άγιο Ευστράτιο (κόστος 20€)

Επίσκεψη στο Μουσείο πολιτικών εξορίστων Αη-Στράτη, μπάνιο, γεύμα

Ο Άγιος Ευστράτιος ή Άη Στράτης είναι νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Είναι το πιο απομονωμένο νησί του Αρχιπελάγους και απέχει από την Λήμνο 18 ναυτικά μίλια. Το νησί στην αρχαιότητα ονομαζόταν Αλόννησος, από τις λέξεις ἅλς και νήσος (θάλασσα και νησί). Η ονομασία Άγιος Ευστράτιος καθιερώθηκε διότι κατά την βυζαντινή εποχή ο Όσιος Ευστράτιος ο Θαυματουργός, από την Βιτζιανή της Βιθυνίας (αρχαία Ταρσό), ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αυγάρων ή Αγαύρων, του μεγαλύτερου μοναστηριού του Ολύμπου Βιθυνίας, κατά την εποχή της Εικονομαχίας αναγκάστηκε να αποβιβαστεί σ’ αυτό το νησί λόγω θαλασσοταραχής, καθ’ οδόν προς τον τόπο της εξορίας του, καθώς ήταν αντίθετος προς την εικονομαχική πολιτική του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Λέοντα Ε΄. Κατά τον 20ό αιώνα χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξορίας για τους αριστερούς. Σπουδαίοι πνευματικοί άνθρωποι εκτοπίστηκαν στο νησί αυτό, όπως ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και πολιτικός Δημήτρης Γληνός, οι ποιητές Κώστας Βάρναλης, Γιάννης Ρίτσος, Τάσος Λειβαδίτης, οι λογοτέχνες Μενέλαος Λουντέμης, Θέμος Κορνάρος, Δημήτρης Φωτιάδης, οι ηθοποιοί Μάνος Κατράκης και Τζαβαλάς Καρούσος, και πολλοί άλλοι, επώνυμοι και μη. Επίσης, πολλοί Αριστεροί πολιτικοί εκτοπίστηκαν στον Άη Στράτη, όπως ο Ηλίας Ηλιού, ο Αντώνης Μπριλλάκης, ο Κώστας Γαβριηλίδης, ο Στέφανος Σαράφης κ.ά. Υπολογίζεται ότι από το 1947 μέχρι και το 1962 πέρασαν από το νησί περίπου 9.000 Αριστεροί εξόριστοι. Το στρατόπεδο κράτησης του Άη Στράτη έκλεισε οριστικά το 1962. Σήμερα, λειτουργεί το «Μουσείο Δημοκρατίας», στο κτίριο του πρώτου διδακτηρίου του νησιού, το οποίο στα χρόνια του εκτοπισμού πολιτικών εξόριστων χρησιμοποιήθηκε ως αναρρωτήριο. Επίσης στην Αθήνα υπάρχει το «Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη» στον Κεραμεικό, με αρχειακό και μουσειακό υλικό από τον Άη Στράτη και άλλους τόπους εξορίας.

20:30 Μετάβαση στο ξενοδοχείο 

 

8η ημέρα: Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

09:00 – 09:30 Μετάβαση στο χωριό Προπούλι

09:30 – 12:30 Πεζοπορία στο Γεωλογικό πάρκο φαλακρού (χωματόδρομος)

Βράχια σε περίεργους χρυσοκίτρινους και κοκκινωπούς χρωματισμούς, σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, καλύπτουν τη μικρή πλαγιά και χάνονται στο νερό. Λέγεται ότι πρόκειται για λάβα που ήρθε σε επαφή με το νερό και πάγωσε, σχηματίζοντας αυτά τα περίεργα καλούπια, όμως πιθανότερα πρόκειται για ψαμμίτες, δηλαδή ιζηματογενή πετρώματα.

12:30 – 16:00 Μετάβαση στην παραλία Άγιος Ιωάννης Κασπακά και μπάνιο 

16:00 – 20:00 Μετάβαση στη Μύρινα και γεύμα στον Τούρκικο γυαλό 

20:30 Μετάβαση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος

 

9η ημέρα: Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ελεύθερο πρωινό 

11:00 Μετάβαση στη Μύρινα

12:45 – 22:45 Ακτοπλοϊκό δρομολόγιο: Λήμνος – Λαύριο, Sea jets (10 ώρες και 15 λεπτά)

 

Υπεύθυνοι:  Στέλλα Λάιτμερ, Μαριλένα Κόλλια, Τοπική Ξεναγός

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Πληροφορίες

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: Γκρουπ minimum 20 άτομα
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
820€ 600€ 580€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: Γκρουπ minimum 15 άτομα
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
910€ 690€ 670€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

Λόγω της περιόδου που διανύουμε υπάρχουν δυο τιμές ανάλογα με τον ελάχιστο αριθμό συμμετοχών του γκρουπ. Κατά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής δήλωσης θα συμπληρώνετε αν σας ενδιαφέρει η συμμετοχή στην εξόρμηση στην τιμή των 15 ατόμων γκρουπ. 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στην εξόρμηση εφόσον νιώθετε αδιαθεσία. 

 

Προκαταβολή

0€

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Δευτέρα 10/8/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφλυση του συνολικού κόστους

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Για Ακύρωση συμμετοχής μετά την εξόφλυση:

Από 11-17/8 κρατείται το 50% του κόστους – 300€

Από 18-21/8 κρατείται το 80% του κόστους – 480€

Από 21-24/8 κρατείται το 100% του κόστους – 600€

 

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Λαύριο – Λήμνος – Λαύριο, Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Αρχηγό, Συνοδό, Ξεναγό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Την ξενάγηση στα οινοποιεία – οινογνωσία 15€ κόστος, Την κρουαζιέρα στον Άγιο Ευστράτιο, Φαγητό, τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X