Μάρτιος, 2020

Κυρ22Μαρ12:2112:21Λίμνη Τσιβλού - Ζαρούχλα - Ενεργειακές Ασκήσεις Qi-Gong (Τσι Κουνγκ)Ακολουθώντας Την Αέναη ΡοήΕίδος:Πεζοπορικό,Τσι ΚουνγκΝομός:Αχαΐας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Την Κυριακή 22 Μαρτίου οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε σε ένα από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, στον Χελμό. Τα «Αροάνια Όρη» των αρχαίων Ελλήνων, ο τόπος της άφθονης ροής των νερών και η μυθολογική κατοικία της θεάς Στύγας, θα μας χαρίσουν στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης. Στην ονειρεμένη λίμνη Τσιβλού και στην παραμυθένια Ζαρούχλα θα περπατήσουμε ανάμεσα στα έλατα και θα “καθρεφτιστούμε” μαζί με τα σύννεφα στα “ουράνια” νερά. Εκεί, ανάμεσα στα σιωπηλά βουνά, θα ασκηθούμε σωματικά και πνευματικα συνεχίζοντας την νέα δραστηριότητα, τις ενεργειακές ασκήσεις “Τσι Κουνγκ” (Qi-Gong). Αναπνέοντας απλά και ήρεμα, θα ενεργοποιήσουμε την εσωτερική μας ροή, θα αφεθούμε, θα εναρμονιστούμε… Ίσως τα Ύδατα της Στυγός που ρέουν αέναα σε τούτα τα μέρη και χαρίζουν σε όσους πιστεύουν μια “θεϊκή δύναμη” μας κάνουν για λίγο να νιώσουμε σαν τον άτρωτο Αχιλλέα και έτσι μπορέσουμε ν’ ανακαλύψουμε την δική μας “Αχίλλειο πτέρνα”… τι είναι αυτό που μας κάνει να χάνουμε την εσωτερική μας “δύναμη” και ισορροπία… ποια είναι η δική μας ασπίδα…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα

10:30 Άφιξη στη Λίμνη Τσιβλού

10:30 – 11:30 Πεζοπορία: Γύρος της Λίμνης Τσιβλού

(Κυκλική, 2 χλμ., 1 ώρα,  Μικρές υψομετρικές διαφορές, Β.Δ. 1)

11:30 – 12:30 Ενεργειακές ασκήσεις Τσι Κουνγκ στη φύση

12:30 – 13:00 Μετάβαση στο γραφικό χωριό Ζαρούχλα

13:00 – 16:00 Πεζοπορία: Πορεία γύρω από το χωριό Ζαρούχλα

(μπρος – πίσω, 6 χλμ., 3 ώρες, μικρές υψομετρικές διαφορές, Β.Δ. 1) 

Εναλλακτικά όποιος επιθυμεί μπορεί να παραμείνει στο χωριό Ζαρούχλα για καφέ και περιήγηση

16:00 – 18:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα και μικρή περιήγηση στο χωριό

18:00 – 21:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Στέλλα Λάιτμερ, Αλεξάνδρα Δημητράκου

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

ΚΟΣΤΟΣ 

30€

Για δηλώσεις και καταθέσεις την τελευταία στιγμή δηλαδή από την Πέμπτη (2 – 3 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X