Ιανουάριος, 2020

Σαβ11Ιαν12:2112:21Δελφοί - Χρισσό - Κίρρα - Αράχωβα - Ενεργειακές Ασκήσεις Qi-Gong (Τσι Κουνγκ)Στο Αρχαίο Μονοπάτι Των ΠροσκυνητώνΕίδος:Για Αρχάριους Πεζοπόρους,Πεζοπορικό,Τσι ΚουνγκΝομός:Φωκίδας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε στις νότιες υπώρειες του Παρνασσού, σε έναν μυστηριακό τόπο, στον “Ομφαλό της Γης”, στους Δελφούς. Ακολουθώντας το αρχαίο μονοπάτι θα πεζοπορήσουμε στα χνάρια των μυριάδων εμπόρων, βασιλιάδων και προσκυνητών που συνέρρεαν πριν από χιλιάδες χρόνια για να αποκτήσουν τον προσωπικό τους χρησμό από την Πυθία. Πάνω στις ίδιες πέτρες και κάτω από τον ίδιο ουρανό, θα γίνουμε οι ίδιοι μέρος της ιστορίας του ιερού αυτού τόπου, αφήνοντας το πνεύμα μας να περιπλανηθεί πάνω από το Δελφικό τοπίο, την Ιτέα και τον Κορινθιακό. Στο δρόμο μας, το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, ο παραδοσιακός οικισμός του Χρισσού, αλλά και ο υπεραιωνόβιος κάμπος της Άμφισσας που σε κάθε του λιόδεντρο κρύβει κι από έναν ξεχασμένο χρησμό. Εκεί, ανάμεσα στα λιόδεντρα, θα ασκηθούμε σωματικά και πνευματικά συνεχίζοντας την νέα δραστηριότητα, τις ενεργειακές ασκήσεις “Τσι Κουνγκ” (Qi-Gong). Αναπνέοντας απλά και ήρεμα, ρίχνοντας τους ρυθμούς μας, θα αφεθούμε στην αργή κίνηση του “Τσι Κουνγκ” εστιάζοντας τη σκέψη μας μόνο στην αναπνοή μας. Στην ησυχία του τοπίου… ίσως ακούσουμε στο θρόισμα των ασημένιων φυλλωσιών κάποιο δικό μας ψίθυρο… Στο αρχαίο λιμάνι της Κίρρας και περίφημο επίνειο των Δελφών, εκεί όπου προσάραζαν τα καράβια των προσκυνητών θα απολαύσουμε το γεύμα μας…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

11:00 Άφιξη στους Δελφούς

11:00 – 14:00 Πεζοπορία: Δελφοί – Χρισσό – Κίρρα (διάσχιση, 9,5 χλμ., -550μ., 3 ώρες, κατάλληλη για αρχάριους)

14:00 – 15:00 Ενεργειακές ασκήσεις Qi-Gong (Τσι Κουνγκ) στη φύση

15:00 – 17:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα 

17:00 – 17:30 Μετάβαση στην Αράχωβα 

17:30 – 19:00 Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ 

19:00 – 22:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Αλεξάνδρα Δημητράκου, Στέλλα Λάιτμερ

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

20€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Για δηλώσεις και καταθέσεις την τελευταία στιγμή δηλαδή από την Πέμπτη (2 – 3 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X