Οκτώβριος, 2020

Παρ23Οκτ(Οκτ 23)12:21Κυρ25(Οκτ 25)12:21Μάνη: Αρεόπολη - Βάθεια - Ταίναρο - ΚαρδαμύληΓη Φτιαγμένη Από Πέτρα, Φως και Ιστορίες Με Κουρσάρους...Είδος:ΠεζοπορικόΝομός:Λακωνίας,Μεσσηνίας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Τελική Ημερομηνία Δευτέρα 19/10/2020

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Δευτέρα 19/10/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 15 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφληση του συνολικού κόστους.

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 65% και κάθε επιβάτης κάθετε μόνος του στην δυάδα
  • Φοράμε όλοι μάσκα
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Η Μάνη, αγέρωχη και ανυπότακτη, ιστορική και παραδοσιακή, μοναδική σε κάθε βήμα… μας περιμένει τους Ταξιδευτές από την Παρασκευή 23 μέχρι την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, να μας αποπλανήσει… Μια γη φτιαγμένη από πέτρα, φως και ιστορίες με κουρσάρους…, λιτή αλλά απέραντα γοητευτική, με σκληρά ορεινά τοπία πάνω από όρμους με βαθυγάλανα νερά, που μάχονται με πείσμα τους ανέμους, με μικρούς οικισμούς και πύργους αξεπέραστης λαϊκής αρχιτεκτονικής. Στολίδια της οι φραγκοσυκιές, οι ξερολιθιές και τα πουρνάρια, οι άνθρωποι σκληροτράχηλοι και ολιγαρκείς, με βαθιές ρίζες σε ήθη και έθιμα… Σ’ αυτόν τον τόπο θα περπατήσουμε και θα ακούσουμε τις πέτρες να μας μιλούν μέσα στους ψιθύρους του αγέρα… με ορμητήριο την πανέμορφη Αρεόπολη θα φτάσουμε στο Ακρωτήριο Ταίναρο και στον περίφημο Φάρο του, στο νοτιότερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης ολόκληρης, θα πεζοπορήσουμε στο Ακρωτήριο Τηγάνι και στο Κάστρο Μαΐνης, στο Οίτυλο, στο κάστρο Κελεφά, στο Γερολιμένα… θα ακούσουμε τη “σιωπή” στους Πύργους της Βάθειας, θα θαυμάσουμε τους αστραφτερούς κρυστάλλους στο σπήλαιο Διρού, το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο στον κόσμο, για να φτάσουμε σιγά σιγά στην εύφορη μεσσηνιακή Μάνη, με τη γαληνεμένη θάλασσα, τα υπέροχα χρώματα και τα κουκλίστικα χωριά… σαν αυτό της Καρδαμύλης… Θα βρεθούμε στον τόπο που εμπνεύστηκε και έγραψε ο μεγάλος συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης το μοναδικό αριστούργημα «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά»… “Να ξέραμε αφεντικό τι λένε οι πέτρες, τα λουλούδια, η βροχή ! Μπορεί να φωνάζουν, να μας φωνάζουν, κι εμείς να μην ακούμε…” άραγε εμείς θ’ ακούσουμε…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

06:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα

11:00 Άφιξη στο σημείο έναρξης της διαδρομής κοντά στο χωριό Νέο Οίτυλο

11:00 – 13:00 Πεζοπορία – επίσκεψη στο κάστρο Κελεφά: Νέο Οίτυλο (80μ.) – Κάστρο Κελεφά (250μ.) – Περιήγηση στα τείχη και το εσωτερικό του κάστρου.

(Διάσχιση: 2 χλμ.   Υ.Δ.:+170μ. -0μ.   Ω.Π.: 1-1,5 ώρες   Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή)

13:00 – 14:30 Μετάβαση στο χωριό Κελεφά – Περιήγηση

14:30 – 17:30 Πεζοπορία από τη Κελεφά στη Μονή Σπηλιώτισσας: Κελεφά (240μ.) – Μυλολάγκαδο Ρέμα (140μ.) – Μονή Σπηλιώτισσας (210μ.) – Επιστροφή από τα ίδια. 

(Μπρος Πίσω: 4 χλμ.   Υ.Δ.:+200μ. -200μ.   Ω.Π.: 2,5-3 ώρες   Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή)

17:30 – 19:00 Μετάβαση στην Αρεόπολη – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο AREOS POLIS BOUTIQUE HOTEL

19:00 – 22:00 Δείπνο και περιήγηση στην Αρεόπολη 

22:00 Ελεύθερο Πρόγραμμα

 

2η ημέρα: Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

08:00 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τον γύρο της χερσονήσου της μέσα Μάνης

08:00 – 10:00 Μετάβαση στο χωριό Κοκκινόγεια στο Ακρωτήριο Ταίναρο (ακολουθώντας τη  διαδρομή από την Ανατολική ακτή – Σύντομη στάση στο χωριό Λάγια ) 

10:00 – 12:30 Πεζοπορία στο ακρωτήριο Ταίναρο: Χώρος στάθμευσης (20μ.) – Ιερό Ποσειδώνα και Απόλλωνα (10μ.) – Αρχαία καταλύματα (10μ.) – Ρωμαϊκό Μωσαϊκό (10μ.) – Σπακωτός (70μ.) – Φάρος Ταίναρου (45μ.) – Επιστροφή από τα ίδια

(Μπρος πίσω: 4,5 χλμ.   Υ.Δ.:+90μ. -90μ.   Ω.Π.: 2-2,5 ώρες   Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή)

12:30 – 14:00 Μετάβαση στο εγκαταλελειμμένο χωριό ΒάθειαΠεριήγηση στα πυργόσπιτα

14:00 – 15:00 Μετάβαση στον ΓερολιμέναΠεριήγηση

15:00 – 16:00 Πεζοπορία στο μονοπάτι από το σκαλί: Γερολιμένας (0μ.) – Άγιος Σώστης (120μ.) – Άγιος Νικόλαος Οχιάς (90μ.) 

(Διάσχιση: 1,7 χλμ.   Υ.Δ.: +120μ. -30μ.   Ω.Π.: 1 ώρα   Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή)

16:00 – 16:30 Μετάβαση στο στο χωριό Σταυρί 

16:00 – 19:00 Πεζοπορία στο ακρωτήριο Τηγάνι: Δρόμος κοντά στο Σταυρί (180μ.) – Όρμος Μεζάπου (0μ.) – Φρούριο Τηγάνι (45μ.) – Επιστροφή από τα ίδια

(Μπρος πίσω: 5 χλμ.   Υ.Δ.:+200μ. -200μ.   Ω.Π.: 2-2,5 ώρες   Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή)

19:00 – 21:30 Μετάβαση στο χωριό Πύργος Διρού – Δείπνο 

21:30 – 22:00 Μετάβαση στο ξενοδοχείο 

 

3η ημέρα: Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

08:00 – 09:30 Μετάβαση – Επίσκεψη στο σπήλαιο Δυρού 

Προαιρετικά για όποιον θέλει (είσοδος 10 € τιμή γκρουπ)

09:30 – 11:00 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο – Μετάβαση στο χωριό Εξωχώρι

11:00 – 14:00 Πεζοπορία στο φαράγγι Βυρού: Κολιμπετσαίκα (480μ.) – Μύλοι (250μ.) – Φαράγγι Βυρού (410μ.) – Άγιος Νικόλαος (510μ.) – Κολιμπετσαίκα (480μ.)

(Κυκλική: 3,5 χλμ.   Υ.Δ.:+280μ. -280μ.   Ω.Π.: 2,5-3 ώρες   Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή)

14:00 – 18:30 Μετάβαση στην ΚαρδαμύληΓεύμα και περιήγηση 

Κατά τη μετάβαση – Μικρή παράκαμψη και σύντομη στάση στην οικία του Πάτρικ Φέρμορ

18:30 – 22:30 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Συντονιστής της ομάδας: Θανάσης Μπαρμπούτης

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
210€ 170€ 170€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Δεν υπάρχουν κανονικά τρίκλινα έχουν ράντζο

 

Προκαταβολή

0€

To άτομο

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Δευτέρα 19/10/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 15 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφληση του συνολικού κόστους

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Για Ακύρωση συμμετοχής μετά την εξόφληση: Τρίτη 20/10

κρατείται το 80% του κόστους 

 

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 1.5€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X