Οκτώβριος, 2020

Κυρ11Οκτ12:2112:21Μαίναλο: Ελάτη - Βυτίνα (Mainalon Trail 4)Στο Δάσος Των Ξωτικών Είδος:ΠεζοπορικόΝομός:Αρκαδίας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί – Εγγραφή και άμεση εξόφληση

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 65% και κάθε επιβάτης κάθετε μόνος του στην δυάδα
  • Φοράμε όλοι μάσκα
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, οι Ταξιδευτές θα επισκεφτούμε το πανέμορφο Μαίναλο, το βουνό των αμέτρητων θρύλων και παραδόσεων, που “πάντα ακούει τα ερωτικά τραγούδια των βοσκών και του Πάνα, που παίζει τη φλογέρα του”, όπως μας λέει ο Βιργίλιος. Θα πεζοπορήσουμε στο 4ο τμήμα του διεθνώς πιστοποιημένου μονοπατιού Menalon Trail, ξεκινώντας από το πανέμορφο χωριό Ελάτη. Αφού θαυμάσουμε τις ξυλόγλυπτες δημιουργίες, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας μέσα σε ελατοδάσος, δίπλα στις πλατανοσκέπαστες όχθες του ποταμού Μυλάοντα με τα γάργαρα νερά και θα αγγίξουμε θαρρείς νύμφες του δάσους και των νερών καθώς αόρατες κι αέρινες τις φανταζόμαστε να στροβιλίζονται παντού γύρω μας. Αφού θαυμάσουμε τα λιγοστά υπολείμματα του αρχαίου Μεθύδριου θα καταλήξουμε στην όμορφη πλατεία της αρχοντικής Βυτίνας. Εκεί, στο «πετράδι του Μαινάλου» θα σεργιανίσουμε και θα ονειροπολήσουμε…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

11:00 Άφιξη στην Ελάτη 

11:00 – 16:00 Πεζοπορία: Ελάτη (Κοίμηση της Θεοτόκου) (1.180μ.)- Χροναίικο Ρέμα (1.100μ.) – Πηγές Πυργακίου (1.040μ.) – Βρύση Μακρινού (1.030μ.) – ποταμός Μυλάοντας (960μ.) – Ρέμα Μπάρμπα (920μ.) – Βρύση Αρτότση (990μ.) – Βυτίνα (Ηρώο Μάθιου Πόταγα) (1.050μ.) 

(Διάσχιση: 8,5 χλμ.  Υ.Δ.:+230μ. -380μ.  Ω.Π.: 4,5-5 ώρες    Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή) 

16:00 – 18:00 Γεύμα και περιήγηση στη Βυτίνα

18:00 – 21:30 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

Συντονιστής της ομάδας: Θανάσης Μπαρμπούτης

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τον Χάρτη

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί – Εγγραφή και άμεση εξόφληση

Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την εξόφληση που θα πρέπει να γίνει την Τετάρτη 7/10/2020 χάνεται το 100% του κόστους

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε αδιαθεσία, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X