Απρίλιος, 2020

Σαβ11Απρ12:2112:21Μαίναλο: Φαράγγι Λούσιου ΠοταμούΤοπίο Επιβλητικής ΟμορφιάςΕίδος:ΠεζοπορικόΝομός:Αρκαδίας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Το Σάββατο 11 Απριλίου οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε στην Αρκαδία και θα πεζοπορήσουμε σε έναν τόπο σπάνιας και επιβλητικής φυσικής ομορφιάς, ιδιαίτερα φορτισμένο ιστορικά και θρησκευτικά, στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού. Ολόκληρη η περιοχή έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος, όπως και χώρος υψηλής οικολογικής προστασίας. Θα επισκεφθούμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, ένα μοναδικό μουσείο που δημιουργήθηκε για την ανάδειξη και τη διάσωση της εγχώριας παραδοσιακής βιοτεχνίας που βασιζόταν στην υδροκίνηση. Θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας, θαυμάζοντας την άγρια και παρθένα φυσική ομορφιά, με την πλούσια βλάστηση που συνδυάζεται ιδανικά με την αγριάδα των κοφτών γκρίζων και απότομων βράχων. Θα αφήσουμε τα ανοιξιάτικα χρώματα και τα μεθυστικά αρώματα από τα ανθισμένα λουλούδια και βότανα να μας σαγηνέψουν… Εκτός όμως από τις φυσικές του ομορφιές, το φαράγγι είναι γεμάτο από μονές λαξευμένες πάνω στους βράχους, εκκλησιές, ασκηταριά, ερημητήρια, παλιά γεφύρια και εγκαταλελειμμένους μύλους. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τις μονές Φιλοσόφου και Προδρόμου, δυο μοναστήρια με μεγάλη ιστορία που αποτελούν Βυζαντινά μνημεία. Αφού διασχίσουμε τα πέτρινα γεφύρια θα καταλήξουμε στην Αρχαία Γόρτυνα όπου λειτουργούσε ιερό του Ασκληπιού. Η εξόρμησή μας θα ολοκληρωθεί απολαμβάνοντας ένα παραδοσιακό γεύμα με βιολογικά προϊόντα, στον πολυχώρο της Αρκαδιανής.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

06:30 Αναχώρηση από Γλυφάδα (Δείτε τα σημεία επιβίβασης)

10:30 Άφιξη στο χωριό Δημητσάνα

10:30 – 11:00 Περιήγηση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

11:00 – 17:00 Πεζοπορία στο Φαράγγι του Λούσιου Ποταμού: Μουσείο Υδροκίνησης (860μ.)  – Νέα Μονή Φιλοσόφου (560μ.) – Παλαιά Μονή Φιλοσόφου (540μ.) – Μονή προδρόμου (540μ.) – Ιερό Ασκληπιού στην Αρχαία Γόρτυνα (320μ.)

(Διάσχιση 8,5 χλμ ,  Υ.Δ.: +350μ. ,-850μ. ,  Ω.Π.: 5-6 , Β.Δ.: 1 Για πεζοπόρους)

17:00 – 19:30 Μετάβαση με το πούλμαν στον πολυχώρο της Αρκαδιανής και γεύμα

19:30 – 22:30 Αναχώρηση και αναμενόμενη ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Μίμης Συκιώτης, Στέλλα Λάιτμερ

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

20€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Για δηλώσεις και καταθέσεις την τελευταία στιγμή δηλαδή από την Πέμπτη (2 – 3 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X