Νοέμβριος, 2019

Σαβ30Νοε12:2112:21Μεγάλη Ζήρεια - Χαράδρα Φλαμπουρίτσας - Σπήλαιο ΕρμήΣτη Γενέτειρα Του Φτεροπόδαρου ΕρμήΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Κορινθίας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

 

Σήμερα, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, οι Ταξιδευτές κατευθυνόμαστε στην γενέτειρα του φτεροπόδαρου Ερμή και των Πλειάδων Νυμφών, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου, την Ζήρεια ή αλλιώς Κυλλήνη. Ένα βουνό με έντονο ανάγλυφο, μοναδικά σπήλαια και κατάφυτες πλαγιές που έχει ενταχθεί στο δίκτυο προστασίας NATURA 2000. Μαγεμένοι από την λύρα του Αγγελιοφόρου των Θεών, θα πεζοπορήσουμε στο πανέμορφο οροπέδιο της Ζήρειας, μέσα σε πυκνά δάση ελάτης και μαύρης πεύκης, μέχρι την ανεμοδαρμένη Ψηλή Κορφή, στα 2.347 μέτρα, από όπου θα απολαύσουμε πανοραμική θέα από τον Ταΰγετο μέχρι τον Όλυμπο. Η πεζοπορική ομάδα θα περπατήσει σε έναν από τους ομορφότερους βιοτόπους της χώρας μας, την περίφημη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, με δροσερό σύντροφο τα άφθονα ρυάκια που αναβλύζουν κάτω από αιωνόβια δέντρα και χάνονται σε υπόγειες υπορροές. Τελευταίος σταθμός της το περίφημο σπήλαιο του Ερμή, εκεί όπου η αρχαία νύμφη Μαία έφερε στον κόσμο τον καρπό του έρωτά της με τον παντοδύναμο Δία. Κι αφού γευματίσουμε όλοι μαζί στο καταπράσινο χωριό των Άνω Τρικάλων, θα γυρίσουμε δριμύτεροι πίσω στην Αθήνα.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

06:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

09:30 Άφιξη στο οροπέδιο της Ζήρειας 

Α Ομάδα: Ορειβατική 

10:00 – 17:00 Ορειβασία στη Ζήρεια: Οροπέδιο Ζήρειας – κορυφή Ζήρεια – Οροπέδιο Ζήρειας

(Μπρος – Πίσω, 12 χλμ., +890μ., – 890μ., 6 – 7 ώρες, 1 – Εύκολη για ορειβάτες)

Β Ομάδα: Πεζοπορική 

10:00 – 15:00 Πεζοπορία στη Ζήρεια: Χαράδρα Φλαμπουρίτσας – Σπήλαιο Ερμή 

(Κυκλική, 12 χλμ., +371μ., -376μ., 5 -6 ώρες, 2 – Μέτρια για πεζοπόρους) 

15:00 – 17:00 Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου 

Α & Β Ομάδα

17:00 – 17:30 Μετάβαση στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας 

17:30 – 19:30 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα 

19:30 – 22:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος, Μίμης Συκιώτης

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

Κόστος
20€
25€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (εντός 2 ημερών), μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X