Απρίλιος, 2020

Σαβ04Απρ12:2112:21Μέθανα: Ηφαίστειο - Ακρόπολη Αρσινόης - Υδροβιότοπος ΨήφταΣτην Πόλη Του ΗφαίστουΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Αργολίδας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Το Σάββατο 4 Απριλίου, οι Ταξιδευτές θα επισκεφθούμε έναν άγνωστο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό υγρότοπο της Ελλάδας, την Λιμνοθάλασσα της Ψήφτας στην Επαρχία Τροιζηνίας. Θα περιηγηθούμε στους πλούσιους καλαμιώνες και στα μονοπάτια γύρω από τη λίμνη παρατηρώντας μερικά απ’ τα πιο σπάνια και εντυπωσιακά πτηνά που φτάνουν εδώ τον χειμώνα. Φεύγοντας, θα κατευθυνθούμε προς τη χερσόνησο των Μεθάνων, ένα τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και γεωδυναμικού ενδιαφέροντος, γεμάτου από ηφαιστειακούς κρατήρες και γνωστού από την αρχαιότητα και για τα ιαματικά του λουτρά. Ολόκληρη η χερσόνησος των Μεθάνων, κατοικημένη ήδη από την Νεολιθική εποχή, με πάνω από διακόσια σημεία με αρχαιότητες, έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος. Θα επισκεφθούμε την πόλη του Ήφαιστου, τα αρχαία Μέθανα, θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη με τα καλοδιατηρημένα από ηφαιστειακό πέτρωμα τείχη της και ακολουθώντας τα παλιά μονοπάτια θα ανεβούμε στον κρατήρα του ηφαιστείου, διασχίζοντας ένα τοπίο απόκοσμης ομορφιάς, όπου ηφαιστειακά πετρώματα κόκκινης απολιθωμένης λάβας εναλλάσσονται με καταπράσινες εύφορες πλαγιές. Θα καταλήξουμε στο αραξοβόλι του Σαρωνικού, το γραφικό ψαροχώρι Βαθύ, για να απολαύσουμε φρέσκο ψάρι στα γραφικά ταβερνάκια.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

06:30 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

10:00 Άφιξη στην Λιμνοθάλασσα Ψήφτα (Υδροβιότοπος)

10:00 – 10:30 Σύντομη στάση και περιήγηση στον υδροβιότοπο

10:30 – 11:00 Μετάβαση με το πούλμαν στη Χερσόνησο των Μεθάνων 

11:00 – 16:00 Πεζοπορία στα Μέθανα:  Ακρόπολη Αρσινόης (40μ.) – οικισμός Μεγαλοχώρι (120μ.) – οικισμός Μεγάλο Ποτάμι (120μ.) – θέση Στέρνα Γαμπρού (450μ.) – βάση Κρατήρα (300μ.)  – Κορυφή Κρατήρα (400μ.) – βάση Κρατήρα (300μ.)

(Διάσχιση: 8,5 χλμ.  Υ.Δ.: +620μ., -340μ. ,  Ω.Π.: 4-5  , Β.Δ.: 1 μέτρια για πεζοπόρους

Εναλλακτικά: Μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την ακρόπολη και να μεταβεί με το πούλμαν στην βάση του κρατήρα περιμένοντας την υπόλοιπη ομάδα για την ανάβαση στον κρατήρα (εύκολη πεζοπορία)

16:00 – 18:30 Μετάβαση και γεύμα στο Βαθύ 

18:30 – 21:30 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

20€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Για δηλώσεις και καταθέσεις την τελευταία στιγμή δηλαδή από την Πέμπτη (2 – 3 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X