Σεπτέμβριος, 2020

Παρ11Σεπ(Σεπ 11)12:21Τετ16(Σεπ 16)12:21Μικρές Κυκλάδες: Ηρακλειά - ΣχοινούσαΧάνοντας Την Αίσθηση Του Χρόνου...Είδος:Διακοπές,Πεζοπορικό,ΠεριήγησηΝομός:Κυκλαδων

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Τελική Ημερομηνία Πέμπτη 3/9/2020

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Πέμπτη 3/9/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 15 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφλυση του συνολικού κόστους.

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.

 

Ταξιδεύοντας

Οι “Ταξιδευτές” αυτή τη φορά θα βρεθούμε στα χνάρια ενός “αέναου” Ταξιδευτή… ενός πολυμήχανου ήρωα που το ταξίδι της επιστροφής του στην πατρίδα έγινε τρόπος ζωής των μεγάλων “ταξιδευτών”, αυτών που ψάχνουν την ψυχή τους στο ταξίδι… έτσι κι εμείς στην εποχή αυτών των ταραγμένων θαλασσών, φέτος τον Σεπτέμβριο, από τις 11 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, θα βρεθούμε σ’ ένα μικρό παράδεισο, σ’ ένα νησί απομονωμένο, σχεδόν αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, στην Ηρακλειά, στο δυτικότερο νησί του συμπλέγματος των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Εκεί λένε πως ξεκίνησαν οι περιπέτειες του Οδυσσέα, όταν τύφλωσε τον πολυαγαπημένο γιο του Ποσειδώνα, τον Κύκλωπα “Πολύφημο”, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη σπηλιά του, δραπετεύοντας σαν “Κανένας”… θα περιπλανηθούμε στο νησί και θα αφεθούμε να μας παρασύρει ο αργός του ρυθμός, ο σχεδόν ξεχασμένος… ακούγοντας την ησυχία θα γαληνέψουμε και ίσως τελικά χάσουμε την αίσθηση του χρόνου για λίγο… απολαμβάνοντας δροσερές βουτιές σε παρθένες παραλίες, περπατώντας χωρίς σκέψεις, ελεύθεροι μέσα στο άγριο τοπίο, θα θαυμάσουμε τους απότομους βράχους και την απέραντη θέα στο Αιγαίο… σε μια σχεδόν εξωπραγματική ομορφιά, εκεί που ακόμη φωλιάζουν τα όρνια στα βράχια και τα γεράκια, οι σταυραετοί και οι γύπες πετούν ελεύθερα πάνω από τα κεφάλια μας… η Ηρακλειά, ενταγμένη στο Δίκτυο Φύση (Natura) 2000 αποτελεί καταφύγιο άγριων πουλιών και ακόμα διατηρεί την απλότητα μιας άλλης εποχής. Θα κάνουμε το γύρο του νησιού, με τα νησιώτικα τραγούδια να μας συνοδεύουν, και θα κολυμπήσουμε στις δυο καλύτερες παραλίες, στον Καρβουνόλακκο και στην Αλιμιά, που προσεγγίζονται μόνο με καραβάκι. Θα επισκεφθούμε τη γειτονική Σχοινούσα… το ομορφότερο μυστικό … και θα μαγευτούμε από τις ομορφιές της. Ξεγνοιασιά, αποσυμπίεση κ’ ένα ανεκτίμητο αίσθημα ελευθερίας…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η Ημέρα: Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

16:00 Συνάντηση στο Λιμάνι του Πειραιά (Είσοδος από πύλη Ε7,ακριβώς μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ)

17:30 – 24:01 Ακτοπλοϊκό δρομολόγιο: Πειραιάς – Ηρακλειά (Blue Star Naxos)

24:00 Άφιξη στην Ηρακλειά και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας: Villa Meltemi και Aiolos hotel (το πρωινό στο ξενοδοχείο Aiolos)

***Η τακτοποίηση στα δωμάτια θα γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες του γκρουπ. Διαθεσιμότητα διπλού – μονού κρεβατιού)

 

2η Ημέρα: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ελεύθερο πρωινό για ξεκούραση και μπάνιο

Προτείνουμε την παραλία Λιβάδι

15:30 – 19:30 Απογευματινή πεζοπορία στο βουνό Πάπας: Χωριό Παναγιά – Προφήτης Ηλίας – Κάστρο (ξενάγηση) (Διάρκεια 4 ώρες, Υψομετρική διαφορά +300μ. -300μ.)

19:30 Ελεύθερο πρόγραμμα για γεύμα και περιήγηση

 

3η Ημέρα: Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

10:00 – 17:00 Κρουαζιέρα με το καΐκι στη Σχοινούσα (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή)

Ελεύθερο πρόγραμμα για γεύμα και περιήγηση

 

4η Ημέρα: Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ελεύθερο πρωινό για ξεκούραση και μπάνιο

15:00 – 20:30: Πεζοπορία στο σπήλαιο και επιστροφή από τον Άη Θανάση, στάση σε σπείρες και ανεμόμυλο

Ελεύθερο πρόγραμμα για γεύμα και περιήγηση

 

5η Ημέρα: Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

10:00 – 17:00 Κρουαζιέρα με καΐκι στις νότιες παραλίες του νησιού, στάσεις για μπάνιο στις παραλίες Καρβουνόλακκος και Αλιμιά (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή)

Ελεύθερο πρόγραμμα για γεύμα και περιήγηση

 

6η Ημέρα: Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν περιλαμβάνεται πρωινό 

07:30 Συγκέντρωση στο Λιμάνι

08:00 – 15:00 Ακτοπλοϊκό δρομολόγιο: Ηρακλειά – Πειραιάς

 

Σημείωση: Όλες οι μεταφορές θα γίνουν με δύο μικρά πουλμανάκια

Για τον ελεύθερο χρόνο στο πρόγραμμα θα κανονιστούν δράσεις επί τόπου ανάλογα με το ενδιαφέρον της ομάδας!

 

Συντονιστής της ομάδας: Στέλλα Λάιτμερ, τοπικός αρχηγός 

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
370€ 300€ 290€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

Η τιμή ισχύει για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ στο πλοίο

Για αριθμημένη θέση + 12€

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στην εξόρμηση εφόσον νιώθετε αδιαθεσία. 

Προκαταβολή

0€

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Πέμπτη 3/9/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 15 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφλυση του συνολικού κόστους

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Για Ακύρωση συμμετοχής μετά την εξόφλυση: Παρασκευή 4/9

κρατείται το 100% του κόστους – 300€

 

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Ηρακλειά – Πειραιά, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, τις δυο κρουαζιέρες, τις μετακινήσεις, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό,τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X