Φεβρουάριος, 2019

Κυρ17Φεβ00:0000:00Μουσείο Κυκλαδικής ΤέχνηςΜια Μύηση Στον Κυκλαδικό ΠολιτισμόΕίδος:ΠολιτιστικόΝομός:Αττικής

Ταξιδεύοντας

 

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, οι Ταξιδευτές, με τον αγαπημένο μας ξεναγό Αλέξανδρο Γεωργίου, θα μυηθούμε στα μυστικά και στη μαγεία του Κυκλαδικού Πολιτισμού, που άνθισε στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3η χιλιετία π.Χ.). Θα ξεναγηθούμε στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μία από τις σημαντικότερες και πληρέστερες συλλογές κυκλαδικών αρχαιοτήτων στον κόσμο, με αντιπροσωπευτικά δείγματα ειδωλίων και αγγείων, όπλων και εργαλείων, καθώς και κεραμικής όλων των φάσεων της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου. Θα γνωρίσουμε τον κόσμο των Κυκλαδικών ειδωλίων, την χρήση τους, το συμβολισμό τους, θα περάσουμε πίσω από τη σχεδόν διάφανη λευκότητά τους για να ανακαλύψουμε έναν κόσμο γεμάτο χρώμα, και θα συνδέσουμε τις αφαιρετικές μορφές τους με τους καλλιτέχνες του 20ού και του 21ου αιώνα, όπως τους Modigliani, Giacometti κλπ. Και καθώς θα ανεβαίνουμε τους ορόφους αλλάζοντας εποχές και λαούς, θα βρεθούμε στην «Εκατόμπολη», για να θαυμάσουμε 500 περίπου αρχαιότητες από τρεις πρωτεύουσες πόλεις, που για πρώτη φορά βγαίνουν στο φως αλλά και ταξιδεύουν μακριά από τον γενέθλιο τόπο τους, την Κρήτη. Η τρέχουσα έκθεση “Κρήτη. Αναδυόμενες Πόλεις: Άπτερα – Ελεύθερνα – Κνωσός” μας περιμένει για να γίνουμε οι ζωντανοί σύγχρονοι “κάτοικοι” επισκέπτες, που μαζί με τους χαρτογράφους, τους περιηγητές, τους ιστοριοδίφες, τους φυσιοδίφες, τους αρχαιολόγους, τους εργάτες, θυμόμαστε και αναζητούμε την αχλύ του μύθου και της ιστορίας, και βοηθάμε να ξαναζωντανέψουν και να συνεχίζουν να αναδύονται οι πόλεις…

Συνοπτικό Πρόγραμμα


11:00 Συνάντηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην είσοδο της Νεοφύτου Δούκα 4
11:15 – 13:30 Ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή
13:30 – 14:00 Ελεύθερος χρόνος
14:00 – 15:00 Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση Κρήτη – Αναδυόμενες πόλεις

Εισιτήριο μουσείου ομαδικό 5€ το άτομο – Μειωμένο 3,5€

Πληροφορίες

 

Ξεναγός / Αλέξανδρος Γεωργίου

Συνοδός / Μαριλένα Κόλλια – 6980322801

 

Κόστος
12€
15€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις η έκπτωση θα ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Από την Πέμπτη δεν ισχύει η έκπτωση. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής, μην αφήνετε για τις τελευταίες ημέρες, η θέση σας δεν θα κρατείτε. Για αποφυγή παρεξηγήσεων και μπερδεμάτων παρακαλούμε πολύ να τηρείτε την παραπάνω διαδικασία και ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει να μας ενημερώνετε για την ακύρωση, καθώς πολλές φορές υπάρχουν καταθέσεις χωρίς όνομα και δεν μπορούμε να μαντεύουμε αν θα έρθετε ή όχι. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας βοηθάει στην σωστή λειτουργία. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Ξεναγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

 

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X