Ιούλιος, 2020

Πεμ16Ιουλ(Ιουλ 16)12:21Δευ20(Ιουλ 20)12:21Νίσυρος - Κρουαζιέρα νήσος ΓυαλίΝοιώθοντας Την Ανάσα Της ΓηςΕίδος:Διακοπές,ΠεζοπορικόΝομός:Δωδεκανήσου

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Τελική Ημερομηνία 3/7/2020

 

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.  

 

Ταξιδεύοντας

Σ’ ένα μαγικό νησί, ζωντανό ηφαίστειο που λαγοκοιμάται, θα βρεθούμε φέτος οι Ταξιδευτές, από την Πέμπτη 16 μέχρι την Δευτέρα 20 Ιουλίου, για να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες ομορφιές του και να αναζωογονηθούμε… Κυνηγημένος και φοβισμένος ο γίγαντας Πολυβώτης διέσχιζε το Αιγαίο για να ξεφύγει από τον θεό της θάλασσας Ποσειδώνα, όμως τελικά εκείνος τον πρόφτασε στην Κώ και με την τρίαινά του, απέσπασε ένα τμήμα από το νησί και το εκσφενδόνισε εναντίον του καταπλακώνοντας τον. Το κομμάτι αυτό της Κω έγινε η Νίσυρος… ένας από τους κρυμμένους θησαυρούς του Αιγαίου. Θα περπατήσουμε μέσα στους κρατήρες του ηφαιστείου θαυμάζοντας ένα απόκοσμο τοπίο, με τα κίτρινα και λευκά χρώματα, τις τρύπες που κοχλάζουν και τις τεράστιες ρωγμές… Θα πεζοπορήσουμε ανάμεσα στις ξερολιθιές, που οι ντόπιοι ονομάζουν βαστάδια, πλάι σε πέτρινες αγροικίες και θα γευτούμε μεζέδες με ουζάκι στις πλατείες των γραφικών χωριών του. Θα επισκεφθούμε τις παρθένες ακόμα παραλίες του και θα δροσιστούμε στα κρυστάλλινα νερά τους. Δεν θα παραλείψουμε να κάνουμε τον γύρο του νησιού με καΐκι και να επισκεφτούμε το γειτονικό Γυαλί, ένα νησάκι το οποίο έχει κηρυχθεί τοπίο φυσικού κάλλους, με ιστορία 8000 χρόνων. Ελάτε λοιπόν σε αυτό το απόκοσμο και μοναδικό νησί, να αφουγκραστούμε την ανάσα της γης κάτω από τα πόδια μας και να γεμίσουμε με πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα – 2η ημέρα: Πέμπτη 16 – Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

14:00 – 03:30 Αναχώρηση από Πειραιά και άφιξη στη Νίσυρο με το Blue Star Chios

04:00 – 05:00 Τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας  Ρομάντζο και Πολυβιώτης

05:00 – 18:00 Ελεύθερο Πρόγραμμα για ξεκούραση, πρωινό, περιήγηση και μπάνιο (παραλία Χοχλάκοι)

Περιήγηση στο Μανδράκι Προτείνουμε:

-Πρωινό με ιαματικό μπάνιο στη πισίνα με το θαλασσινό νερό του ξενοδοχείου Χαρίτος (είσοδος 5€)

-Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου 

-Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο 

Επίσκεψη στο σπίτι του Αη Νικήτα και στην εκκλησία του Αη Νικήτα

18:00 – 19:00 Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής 

19:00 – 21:00 Πεζοπορία  Περιστερώνας – Παλαιόκαστρο

Μπρος – Πίσω,  ≃ 2 Χλμ, 2 ώρες, ≃ +100μ., -100μ. 1- Διαδρομή για πεζοπόρους

Το Παλαιόκαστρο είναι ένα από τα καλύτερα σωζόμενα οχυρωματικά έργα της αρχαιότητας στο Αιγαίο. Το τείχος είναι χτισμένο στο φρύδι του χαμηλού λόφου πάνω από το Μανδράκι, με μεγάλες πλίνθους από ηφαιστειογενή μαύρη πέτρα. 

 

3η ημέρα: Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

08:30 Μετάβαση στη Μονή Ευαγγελίστριας

08:30 – 10:30 Πεζοπορία: Μονή Ευαγγελίστριας – Εμπορειό 

Διάσχιση, ≃ 4 Χλμ, 2 ώρες, ≃ +100μ., -100μ., 1- Διαδρομή για πεζοπόρους

10:30 – 13:00 Περιήγηση και ξεκούραση στο χωριό Εμπορειός 

13:00 – 19:00 Μετάβαση στο παραθαλάσσιο χωριό Πάλοι για μπάνιο και γεύμα 

Στην περιοχή των Πάλων βρίσκεται η Παναγία Θέρμιανη, χτισμένη στα ερείπια ρωμαϊκών λουτρών. 

19:00 Μετάβαση στο Μανδράκι 

Ελεύθερο Πρόγραμμα

 

4η ημέρα: Κυριακή 19 Ιουνίου 2020

10:00 – 16:00 Κρουαζιέρα με καραβάκι: Γύρος της Νισύρου και Νήσος Γυαλί με μικρές στάσεις για μπάνιο στις παραλίες των νησιών (κόστος 15€)

Η νήσος Γυαλί είναι ένα μικρό νησί ανάμεσα στη Νίσυρο και στη Κω. Το Γυαλί είναι πλούσιο σε ηφαιστειακά πετρώματα, κυρίως ελαφρόπετρα και περλίτη (φυσικό γυαλί). 

20:00 – 22:00 Μετάβαση στο χωριό Εμπορειός για γεύμα και περιήγηση

Στην είσοδο του χωριού υπάρχει σπηλιά που λόγω της θερμότητας της λειτουργεί σαν φυσική σάουνα, είσοδος ελεύθερη 

 

5η ημέρα – 6η ημέρα: Δευτέρα 20 – Τρίτη 21 Ιουνίου 2020

08:30 Μετάβαση στους κρατήρες Στέφανος και Αλέξανδρος

09:30 – 11:30 Περιήγηση στο χώρο του Ηφαιστείου με μικρή πεζοπορία γύρω από τους κρατήρες

11:30 Μετάβαση στη Νικιά

Τα Νικιά είναι ημιορεινός παραδοσιακός οικισμός της Νισύρου, χτισμένος στο χείλος της καλντέρας, στο εσωτερικό του ηφαιστειογενούς νησιού σε υψόμετρο 390μ. Εξαιτίας της θέσης του, προσφέρει πανοραμική θέα του κρατήρα. 

11:30 – 14:00 Επίσκεψη στο Ηφαιστειολογικό Μουσείο και Περιήγηση στο χωριό 

Το ηφαιστειολογικό μουσείο είναι από τα καλύτερα γεωλογικά μουσεία της Ευρώπης και είναι μία καλή εισαγωγή στο πως λειτουργεί το ενεργό ηφαίστειο της Νίσυρο.

14:00 – 17:00 Μετάβαση στην παραλία Λιές και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο 

17:00 Μετάβαση στο Μανδράκι 

Ελεύθερο πρόγραμμα 

19:00 Συνάντηση στο λιμάνι 

19:45 – 10:40 Αναχώρηση από  Νίσυρο και αφιξη στο Πειραιά με το Blue Star Patmos

 

Υπεύθυνοι:  Στέλλα Λάιτμερ και τοπικός αρχηγός για τις πεζοπορίες

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
380€ 300€ 300€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Νίσυρος – Πειραιάς σε οικονομική θέση.  Στην επιστροφή υπάρχουν καμπίνες δίκλινες, οι τετράκλινες δίνονται μόνο σε οικογένειες. Διαφορά για δίκλινη  στην επιστροφή +45€

Η τιμή ισχύει για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).  Είναι σημαντικό να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Η Προκαταβολή πρέπει να καταβάλλεται από όλους τους Ταξιδευτές και η εξόφλυση θα πρέπει να γίνει 5 ημέρες πριν την εξόρμηση.  (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. )

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στην εξόρμηση εφόσον νιώθετε αδιαθεσία. 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 3/7/2020. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Σε περίπτωση ακύρωσης τις τελευταίες 4 ημέρες κρατείται το 100% του κόστους της εξόρμησης, εφόσον έχει γίνει εξόφλυση, διαφορετικά υποχρεούστε σε κατάθεση του υπόλοιπου ποσού.

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 

Προκαταβολή

150€

To άτομο

 Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή

Εξόφληση μέχρι και 5 ημέρες πριν την εξόρμηση, διαφορετικά η θέση ακυρώνεται και τα χρήματα χάνονται 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό,τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση), την κρουαζιέρα, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X