Μάιος, 2019

Σαβ18Μαι07:5007:50Νεμέα: Ναός Ηρακλέους - Ναός Διός - Στάδιο - Αρχαιολογικό Μουσείο - Παναγιά του Βράχου Στον “ομφαλό της Πελοποννήσου” Είδος:ΠολιτιστικόΝομός:Κορινθίας

Ταξιδεύοντας

 

Μεγάλα πανελλήνια ιερά και αθλητικοί αγώνες, στο πλαίσιο αυτού του θεματικού κύκλου, οι Ταξιδευτές θα επισκεφθούμε το Σάββατο 18 Μαΐου, τον τόπο όπου ο ημίθεος Ηρακλής πραγματοποίησε τον πρώτο του άθλο, την κοιλάδα της Αρχαίας Νεμέας στις ανατολικές υπώρειες των αρκαδικών βουνών. “Στα βήματα του Ηρακλή” θα βρεθούμε στις αρχαίες Κλεωνές για να γνωρίσουμε τον Ναό του Ηρακλέους, εκεί όπου ενδύθηκε για πρώτη φορά τη λεοντή. Θα διασχίσουμε τους απέραντους αμπελώνες της νύμφης Νεμέας, κόρης του Ασωπού ποταμού, που διασχίζει και ποτίζει ακόμη και σήμερα τον κάμπο και γεννιέται το περίφημο Αγιωργίτικο κρασί. Εκεί στον “ομφαλό της Πελοποννήσου” θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, όπου βρίσκεται ο Ναός του Δία, προς τιμήν του οποίου τελούνταν τα Νέμεα κάθε δύο χρόνια. Περνώντας την κρυπτή στοά, θα εισέλθουμε στο στάδιο, να νιώσουμε για λίγο την αγωνία και το δέος των αθλητών… Αφού γευτούμε την γλύκα ή την πίκρα… τις διάφορες μυρωδιές… θα συναντήσουμε την γραφική Παναγιά του βράχου, φωλιασμένη στον βράχο Πολυφέγγους απ΄όπου θα ατενίσουμε τον κάμπο της Νεμέας.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από τη Γλυφάδα
10:00 – 10:30 Άφιξη και ξενάγηση στο ναό του Ηρακλέους στις Αρχαίες Κλεωνές
11:00 – 13:30 Ξενάγηση στο στάδιο, στον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο της Νεμέας
14:00 – 16:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα
16:00 – 17:00 Οινογνωσία σε τοπικό οινοποιείο
17:00 – 18:00 Επίσκεψη και ξενάγηση στην Παναγιά του βράχου
21:00 Αναμενόμενη άφιξη στην Αθήνα

Διεθνής ημέρα Μουσείων: Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Πληροφορίες

 

Ξεναγός / Αλέξανδρος Γεωργίου

Συνοδός / Στέλλα Λάιτμερ – 6944351800

 

Κόστος
20€
22€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις η έκπτωση θα ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής, μην αφήνετε για τις τελευταίες ημέρες, η θέση σας δεν θα κρατείται. Για αποφυγή παρεξηγήσεων παρακαλούμε πολύ να τηρείτε την παραπάνω διαδικασία και ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει να μας ενημερώνετε για την ακύρωση. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας βοηθάει στην σωστή λειτουργία. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Ξεναγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

 

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X