Απρίλιος, 2020

Κυρ26Απρ12:2112:21Ξηρόν όρος - Καταρράκτες Δρυμώνα - Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών ΚερασιάςΣτους Κρυμμένους Θησαυρούς Της Βόρειας ΕύβοιαςΕίδος:ΠεζοπορικόΝομός:Εύβοιας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Τη Κυριακή 26 Απριλίου οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε στις δασωμένες πλαγιές του Ξηρού Όρους στην Βόρεια Εύβοια, για να θαυμάσουμε τους θησαυρούς που κρύβει η περιοχή. Θα ταξιδέψουμε 6 εκατομμύρια χρόνια πριν, στο Μουσείο των Απολιθωμένων Θηλαστικών της Κερασιάς, όπου φιλοξενούνται τα εντυπωσιακά ευρήματα που συλλέχθηκαν στη διάρκεια των Παλαιοντολογικών ανασκαφών. Θα πεζοπορήσουμε μέχρι την κορυφή του Ξηρού Όρους, μέσα σε ένα πυκνό δάσος κωνοφόρων, με τις μυρωδιές και τα αγριολούλουδα της άνοιξης να ξυπνούν τις αισθήσεις μας. Από την κορυφή του Ξηρού Όρους θα αγναντέψουμε τις Βόρειες Σποράδες, τον Παρνασσό τον Όλυμπο και αν είμαστε τυχεροί και τον Άθω του Αγίου Όρους … Κατεβαίνοντας θα επισκεφθούμε τους κρυμμένους μέσα στη φύση, καταρράκτες του Δρυμώνα. Ένα δίκτυο από ρέματα, καταρράκτες και μια κρυστάλλινη λίμνη κυκλωμένη από βράχια και δάσος. Μεθυσμένοι από τις ομορφιές του βουνού και των νερών θα φτάσουμε στο χωριό των προσφύγων, το Προκόπι Ευβοίας, όπου θα απολαύσουμε σπιτική κουζίνα και κρασάκι. Έτσι εξάλλου δεν σφραγίζονται οι πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μας!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

06:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα
10:00 – 11:00 Άφιξη στην Κερασιά και επίσκεψη στο Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών
11:00 – 11:30 Μετάβαση στους Καταρράκτες του Δρυμώνα
11:30 – 15:30 Πεζοπορία στο Ξηρόν Όρος: Καταρράκτες του Δρυμώνα (600μ.) – Κορυφή Ξηρού Όρους (990 μ.) – Καταρράκτες Δρυμώνα (600μ.)

(Μπρος Πίσω 6,5χλμ.  Υ.Δ.:+400μ. -400μ.  Ω.Π.: 3,5-4  Β.Δ.: 1 Εύκολη για πεζοπόρους)
15:30 – 16:30 Επίσκεψη στους Καταρράκτες Δρυμώνα
16:30 – 19:30 Μετάβαση στο χωριό Προκόπι και γεύμα
19:30 – 22:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι:  Αρετή Μαλιγιάννη, Στέλλα Λάιτμερ

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

20€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Για δηλώσεις και καταθέσεις την τελευταία στιγμή δηλαδή από την Πέμπτη (2 – 3 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X