Σεπτέμβριος, 2020

Σαβ05Σεπ(Σεπ 5)12:21Κυρ06(Σεπ 6)12:21Οίτη: Διάσχιση και Διανυκτέρευση με ΣκηνέςΣυντονιζόμαστε Με Την Ενέργεια Της Μάνας ΓηςΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Φθιώτιδας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί – Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις! 

Συμπληρώνετε την φόρμα και μετά κάνετε την εξόφλυση

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 65% και κάθε επιβάτης κάθετε μόνος του στην δυάδα
  • Φοράμε όλοι μάσκα
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε στην Οίτη, στο μυθικό βουνό του Ηρακλή, που καθώς απλώνει τη μακρόστενη κορμοστασιά της ανάμεσα στην κοιλάδα του Σπερχειού και τους βαλτοτόπους του Μαλιακού Κόλπου, με κορυφές που ξεπερνούν σε ύψος τα 2.000 μέτρα, μοιραία καθορίζει την τοπιογραφία της ανατολικής Ρούμελης. Η πολύχρωμη και ζωηρή της φύση, τα εκτεταμένα ελατοδάση, τα σιωπηλά αλπικά λιβάδια, τα άφθονα κελαρυστά νερά, οι αλπικές λίμνες και οι “δράκοι”… θα μας συντροφεύουν σε αυτή την μεγάλη ορεινή διάσχιση. Φτάνοντας την πρώτη ημέρα στο πιο ψηλό οικισμό του βουνού, θα ακολουθήσουμε το παλιό μονοπάτι των κτηνοτρόφων, από το Νεοχώρι έως τα λιβάδια του Τσοπάνελη, και θα σκαρφαλώσουμε στη ψηλότερη κορυφή του βουνού, το Πύργο στα 2.151μ. Από εκεί θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς όλα τα ψηλά και αγέρωχα βουνά της Ρούμελης… Συντονίζοντας τους εαυτούς μας με την ενέργεια της μάνας γης, θα ροβολήσουμε κάτω στα αλπικά λιβάδια, και θα χτίσουμε το προσωρινό μας σπίτι, στο οροπέδιο Λιβαδιές, δίπλα στη βρύση του Καλόγερου, ίσως στο πιο εντυπωσιακό τοπίο του βουνού… σαν πέσει η νύχτα θα χαθούμε στη μαγεία του γαλακτόχρωμου Γαλαξία και στη λάμψη των αστεριών… Το επόμενο πρωί ακολουθώντας δασικούς δρόμους θα βρεθούμε στην αγκαλιά της καταβόθρας, που ρουφά τα γάργαρα νερά που αναβλύζουν από τριγύρω, νερά που ίσως έστειλε ο Δίας με τα αστροπελέκια του, για να απαλύνει τους φριχτούς πόνους του γιού του Ηρακλή, καθώς το δηλητήριο του Κένταυρου Νέσσου του έτρωγε τις σάρκες… Θα ξαποστάσουμε στα Μάρμαρα, στη Πυρά του Ηρακλέους, στο ιερό σημείο που ο Φιλοκτήτης έκαψε τον μυθικό ήρωα και τον λύτρωσε από το μαρτύριο του. Διασχίζοντας ένα ελατοσκέπαστο μονοπάτι πάνω στη Μακρυράχη, θα ανέβουμε στη κορυφή Πυργάκι και θα καταλήξουμε στο σαγηνευτικό οροπέδιο Βρύζες, που ενώνει την Οίτη με ένα άλλο γίγαντα της Ρούμελης, τη Γκιώνα. Και κάθε φορά που θα βρισκόμαστε στην Οίτη, στο πράσινο αυτό στολίδι της Ρούμελης, κάτι καινούργιο θα παρατηρούμε και θα ανακαλύπτουμε, έστω κι αν αυτό είναι μικρό και ασήμαντο… Το ίδιο μπορεί να συμβεί και τώρα, με τον καθένα από εμάς, που θα ακούσει το κάλεσμά της και θα την επισκεφτεί… βουνό του μύθου, του αλπικού Τρίτωνα, της βερονίκης, του λευκού νάρκισσου, των πολύχρωμων λουλουδιασμένων λιβαδιών και των αλπικών λιμνίων!!! Εξάλλου να “ταξιδεύεις” δεν σημαίνει να ψάχνεις μόνο για καινούργια μέρη… αλλά να ανακαλύπτεις ξανά και να βλέπεις με καινούρια ματιά τα ίδια μέρη!!!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

06:00 – 11:00 Μετάβαση στο χωριό Νεοχώρι (Στάση για μπάνιο στον Άγιο Κων/νο)

11:00 – 17:00 Ορειβασία στο όρος Οίτη : Οικισμός Νεοχώρι (1.360μ.) – Αγκαθάκι (1.600μ.) – Άγιοι Απόστολοι (1.660μ.) – Λιβάδια Τσοπάναλη (1.750μ.) – Κορυφή Πύργος (2.151μ.) – Διάσελο Πύργου Αλύκαινας (1.930μ.) – Βρύση Καλόγερου (1.800μ.)

(Διάσχιση : 10,5 χλμ.  Υ.Δ.:+810μ. -370μ.  Ω.Π.: 5,5-6 ώρες   Β.Δ.: 1 Εύκολη Διαδρομή)

17:00 – 20:00 Στήσιμο κατασκήνωσης – Ετοιμασία  φαγητού – Δείπνο 

20:00 – 22:00 Χαλάρωση με το λυκόφως και τα αστέρια – Κατάνυξη και ύπνος

* Η μεταφορά του εξοπλισμού θα μεταφερθεί με αυτοκίνητο στο σημείο της κατασκήνωσης (κόστος ?)

 

2η ημέρα: Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

06:00 – 08:00 Μάζεμα κατασκήνωσης – Πρωινό 

08:00 – 16:00 Ορειβασία στο όρος Οίτη : Βρύση Καλόγερου (1.800μ.) – Βαλόρεμα (1.660μ.) – Φτερούλα (1.560μ.) – Καταβόθρα Οίτης (1.540μ.) – Μάρμαρα (Πυρά Ηρακλέους) (1.570μ.) – Διάσελο Ξεροβουνίου Μακρυράχης (1.550μ.) – Κορυφή Μακρυράχης (1.699μ.) – Διάσελο Μακρυράχης Πυργάκι (1.470μ.) – Κορυφή Πυργάκι (1.576μ.) – Οροπέδιο Βρύζες (1.217μ.) 

(Διάσχιση : 19,5 χλμ.  Υ.Δ.:+350μ. -930μ.  Ω.Π.: 7,5-8 ώρες   Β.Δ.: 2 Μέτρια Διαδρομή)

16:30 – 20:30 Μετάβαση στον Άγιο Κων/νο  (Μπάνιο Γεύμα)

20:30 – 22:30 Αναχώρηση για Αθήνα και πιθανή ώρα άφιξης

** Η μεταφορά του εξοπλισμού θα μεταφερθεί με αγροτικό αυτοκίνητο στο πούλμαν (κόστος ?)

*** Ο κάθε συμμετέχον πρέπει να έχει μαζί του τον απαραίτητο κατασκηνωτικό εξοπλισμό

Επικοινωνήστε με τον αρχηγό Κωστή Πετρόπουλο για ειδικές λεπτομέρειες 6944293797 

Συντονιστής ομάδας : Κωστής Πετρόπουλος

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) 
70€
 

 

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί – Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις! 

Συμπληρώνετε την φόρμα και μετά κάνετε την εξόφλυση

Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την εξόφλυση που θα πρέπει να γίνει την Τετάρτη 2/9/2020 χάνεται το 100% του κόστους

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε αδιαθεσία, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X