Σεπτέμβριος, 2019

Σαβ28Σεπ12:2112:21Οίτη: Παύλιανη - Κούβελος - Κουμαρίτσι - ΓοργοπόταμοςΣτην Ιστορική ΓέφυραΕίδος:Για Αρχάριους Πεζοπόρους,ΠεζοπορικόΝομός:Φθιώτιδας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

 

Η Πανέμορφη Οίτη και το γραφικό χωριό της Παύλιανης θα φιλοξενήσουν για μια ακόμη φορά, τους Ταξιδευτές το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Θα πεζοπορήσουμε σε μια νέα διαδρομή όπου διασχίζοντας τη μουσική γέφυρα με τις νότες του πιάνου, το σήμα κατατεθέν του αισθητικού πάρκου της Παύλιανης, αυτή τη φορά θα ακολουθήσουμε την ροή του ποταμού Ασωπού. Θα κινηθούμε σε ένα καταπράσινο τοπίο, με σφένδαμους, πλατάνια, πικροδάφνες και βελανιδιές παρέα με ήχους από τρεχούμενο κελαρυστό νερό και κελαηδίσματα πουλιών. Πηγαίνοντας προς τα χωριά Δέλφινο και Κουμαρίτσι, θα περάσουμε κάτω από τον εντυπωσιακό βράχο του Κούβελου, όπου υπάρχει ο κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ωριάς. Εκεί θα συναντήσουμε κατάλοιπα αρχαίας πόλης και λαξευτούς τάφους, που πιθανώς ανήκουν στις αρχαίες Όμιλες ή την Αρχαία Τραχίνα, ενώ κατά την Φραγκοκρατία αναπτύχθηκε εκεί σημαντικός οχυρός οικισμός. Μια ήπια διαδρομή με απολαυστικές εικόνες της φύσης που ταυτόχρονα μας ταξιδεύει σε ιστορικές στιγμές, τότε που το βουνό αποτέλεσε ορμητήριο αντίστασης στη διάρκεια της επανάστασης του 1821… Θα επισκεφθούμε την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου και θα θυμηθούμε πως ο σχεδιασμός για την ανατίναξή της, έφερε για πρώτη φορά τους δύο μεγάλους οπλαρχηγούς της αντίστασης, τον Ζέρβα και τον Βελουχιώτη, να συνεργαστούν σε ένα κοινό σχέδιο, πετυχαίνοντας έτσι μαζί με τους Άγγλους σαμποτέρ, ένα σπουδαίο πλήγμα κατά των Ναζί και ένα από τα μεγαλύτερα επιτευγματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου… να λοιπόν η συνταγή της επιτυχίας… ας την γευτούμε!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

06:30 Αναχώρηση από τη Γλυφάδα 

10:30  Άφιξη στην Παύλιανη, του νομού Φθιώτιδας

10:30 – 16:30 Πεζοπορία : Μουσική γέφυρα (960μ.) – Κούβελος (520μ.) – Διασταύρωση Δέλφινο – Κουμαρίτσι (660μ.) (Διάσχιση, 12 χλμ., 5-6 ώρες, +150μ., -450μ., Β.Δ. 1 κατάλληλη για αρχάριους)

*Προτείνεται για αρχάριους, θα υπάρχουν συχνές στάσεις.

16:30 – 17:00 Μετάβαση με το πούλμαν στο Γοργοπόταμο

17:00 – 17:30 Επίσκεψη στην ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου

17:30 – 19:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στον Γοργοπόταμο

19:00 – 23:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Μίμης Συκιώτης / Στέλλα Λάιτμερ

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

Κόστος
20€
25€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (εντός 2 ημερών), μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X