Σεπτέμβριος, 2019

Σαβ07Σεπ(Σεπ 7)12:21Δευ09(Σεπ 9)12:21ΟΛΥΜΠΟΣ: Κόψη Μπαρμπαλά - Οροπέδιο Μουσών / Καλύβα Χρηστάκη - Σκολιό - Οροπέδιο Μουσών“Μαγεία” Για Όλους…!!!Είδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Πιερίας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Δηλώσεις Συμμετοχής Άμεσα – Μικρή Διαθεσιμότητα Στα Καταφύγια και Δωμάτια 

Τελική Ημερομηνία 14 Αυγούστου 2019 

Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις 

 

Ταξιδεύοντας

 

Όλυμπος… θεϊκός, μυθικός, βουνό των βουνών, επιβλητικός, εντυπωσιακός… μας μάγεψε, μας μαγεύει και μας καλεί για τρίτη φορά να βρεθούμε στην αγκαλιά του. Οι Ταξιδευτές, από το Σάββατο 7 μέχρι την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας δύο διαφορετικές διαδρομές θα βρεθούμε στο Οροπέδιο των Μουσών. Αντικρίζοντας το Πάνθεον, το Στεφάνι, τον Μύτικα, το σπίτι των θεών, θα νιώσουμε ευλογημένοι… Η Ορειβατική Ομάδα ανεβαίνοντας την εντυπωσιακή και απαιτητική, κόψη Μπαρμπαλά, θα χορτάσει με εικόνες που κόβουν την ανάσα… επιβλητικά γκρέμια, περήφανες ορθοπλαγιές, βαθιές χαράδρες, αλπικές κόψεις. Η Πεζοπορική Ομάδα θα προσεγγίσει, πολύ εύκολα την 2η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, το Σκολιό (2.912μ.), από το “καταφύγιο Χρηστάκη”, μια μοναδική ευκαιρία για όσους διστάζουν να ακολουθήσουν τις μεγάλες αναβάσεις. Μοναδικές εικόνες και καταπληκτική θέα του Μύτικα, της χαράδρας του Ενιπέα, του μεγαλείου των γύρω κορυφών… Με την φαντασία μας να εξάπτεται, θα νιώσουμε αυτή τη μυστηριώδη ενέργεια του βουνού… Ας μας συντροφεύσουν κι αυτή τη φορά οι θεϊκές αοιδοί, ας ακούσουμε και πάλι το τραγούδι τους γεμίζοντας τις καρδιές μας με ευγνωμοσύνη…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

07:00 Αναχώρηση από την Γλυφάδα 

13:30 Άφιξη στην Πλάκα Λιτοχώρου Olympos Beach Camping

 

Α ΟΜΑΔΑ: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ

13:30 – 15:30 Μπάνιο και ξεκούραση στη παραλία

16:00 – 16:30 Μετάβαση στο εκκλησάκι Άγιοι Απόστολοι Βροντούς

16:30 – 19:00 Ανάβαση στο καταφύγιο του Ολύμπου (Κρεβάτια):  Άγιοι Απόστολοι (360μ.) – Ορεινό Καταφύγιο Κρεβάτια  (1.010μ.) 

(Διάσχιση, 4 χλμ.,  Υ.Δ. :+700μ., Ω.Π. : 2,  Β.Δ. : 1 Για πεζοπόρους)

19:00 – 22:00 Τακτοποίηση και δείπνο στο καταφύγιο

Κόστος Διαμονής: 10€ το άτομο

 

Β ΟΜΑΔΑ: ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ

13:30 – 19:30 Τακτοποίηση στο Olympos Beach Camping και μπάνιο

19:30 – 22:00 Δείπνο στο εστιατόριο του Camping

Κόστος Διαμονής: 35€ το δωμάτιο χωρίς πρωινό

 

2η ημέρα: Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Α ΟΜΑΔΑ: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ

07:30 – 15:30 Ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών και στο Προφήτη Ηλία :  Καταφύγιο Κρεβάτια (1.010μ.) – Μπαρμπαλάς (1.842μ.) – Παπά Ράχη (1.865μ.) – Καταφύγιο Γιόσου Αποστολίδη (2.697μ.) 

(Διάσχιση 9 χλμ.,  Υ.Δ. :+1.730μ. -50μ.,  Ω.Π. : 7-8, Β.Δ. : 3 δύσκολη για πεζοπόρους)

 

Β ΟΜΑΔΑ: ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ

08:00 – 09:30 Μετάβαση με το πούλμαν στα Καλύβια Ελασσόνας

09:30 – 11:00 Μετάβαση με αγροτικά στη καλύβα του Χρηστάκη (κόστος περίπου 11€ το άτομο)

11:30 – 16:30 Ανάβαση στο Σκολιό και κατάβαση στο οροπέδιο των Μουσών :  Καλύβα Χρηστάκη (2.420μ.) – Σκολιό (2.905μ.) – Σκάλα (2.909μ.) – Ζωνάρια (2.500μ.) – Καταφύγιο Γιόσου Αποστολίδη (2.697μ.) 

(Διάσχιση, 6 χλμ.,  Υ.Δ. :+700μ. ,-400μ.,  Ω.Π. : 4-5, Β.Δ. : 2 μέτρια για πεζοπόρους)

 

Όποιος Επιθυμεί μπορεί να πραγματοποιήσει την ανάβαση στο Σκολιό και μετά να επιστρέψει πίσω με το αγροτικό και να διανυκτερεύσει στο ίδιο ξενοδοχείο. 

 

Α & Β ΟΜΑΔΑ

15:30 – 18:30 Τακτοποίηση και γεύμα στο καταφύγιο

18:30 – 20:30 Ανάβαση στον Προφήτη Ηλία

20:30 – 22:00 Ξεκούραση στο καταφύγιο

Κόστος Διαμονής: 13€ ή 11€ (με την επίδειξη ορειβατικής ταυτότητας) το άτομο 

 

3η ημέρα: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Α  & Β ΟΜΑΔΑ 

08:00 – 14:00 Κατάβαση από το οροπέδιο των Μουσών στην Γκορτσιά :  

Καταφύγιο Γιόσου Αποστολίδη (2.697μ.)  – Σκούρτα (2.476μ.) – Πετρόστρουγκα (1.920μ.) – Γκορτσιά-Διασταύρωση (1.100μ.)

(Διάσχιση, 11,3 χλμ.,  Υ.Δ. :+185μ. ,-1.800μ.,  Ω.Π. : 5-6, Β.Δ. : 2 μέτρια για πεζοπόρους)

14:00 – 16:30 Μετάβαση με το πούλμαν στο Λιτόχωρο και γεύμα 

16:30 – 22:30 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος / Μίμης Συκιώτης 

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τον Χάρτη

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

Κόστος

120€

115€

130€

Χωρίς Διανυκτερεύσεις

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής, ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και 14 Αυγούστου. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής. Να μας ενημερώνετε σε περίπτωση ακύρωσης.  Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια.

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

 

 

Προσφορά για Παρέες Προκαταβολή
5+ άτομα

-10€

50€

To άτομο

Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή
Ισχύει μόνο με ταυτόχρονη εγγραφή Εξόφληση έως και 5 ημέρες πριν την εξόρμηση

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, την διανυκτέρευση, Φαγητό,τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση), τη μετακίνηση με το αγροτικό αυτοκίνητο, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 Αυγούστου. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα. Σε περίπτωση ακύρωσης την τελευταία εβδομάδα το σύνολου του ποσού δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Δείτε Πληροφορίες Κανόνες Συμμετοχής

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X