Οκτώβριος, 2020

Σαβ31ΟκτΚυρ01ΝοεΔίρφυς: Νυχτερινή Πορεία Με Πανσέληνο (Με Ι.Χ.)“Χορεύοντας” Με Τ’ Αστέρια... Υπό Το Φως Της “Μπλε” Είδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Εύβοιας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Την σπάνια “Μπλε Πανσέληνο”, δηλαδή την διπλή πανσέληνο ενός μήνα, θα απολαύσουμε οι Ταξιδευτές, πεζοπορώντας υπό το μαγικό φως του φεγγαριού, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στην κεντρική Εύβοια. Στις μικρές Άλπεις της Ελλάδας, στο μεγαλοπρεπές όρος Δίρφη και στο γειτονικό Ξεροβούνι, θα βρεθούμε και θα ζήσουμε την μοναδική αυτή εμπειρία. Μια εξόρμηση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της εποχής, χωρίς πούλμαν, με τα δικά μας Ι.Χ. Στο Ξεροβούνι, με το παραπλανητικό όνομα, θα πεζοπορήσουμε σε μια διαδρομή σπάνιας και άγριας ομορφιάς, περνώντας ανάμεσα από καστανιές, πεύκα και έλατα, θα βγούμε στο αλπικό κομμάτι του βουνού. Εκεί ελισσόμενοι ανάμεσα σε βαθιές δολίνες κι επιβλητικές χαράδρες, θα διασχίσουμε βραχώδεις ορθοπλαγιές πριν ανταμώσουμε την ψηλότερη κορυφή του, τον Πορτάρη, με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο πέλαγος και τις Βόρειες Σποράδες. Αργότερα, από την κορυφή Πυργάκια της Δίρφυς, θα απολαύσουμε την δύση του ήλιου και την ανατολή της Σελήνης. Αφού γευματίσουμε στο καταφύγιο θα ξεκουραστούμε λίγο… για να ξεκινήσουμε την “μυσταγωγική” πορεία μας στην ψηλότερη κορυφή της Δίρφυς, τη Δέλφι. Μέσα στην αγκαλιά της νύχτας, κι ενώ θα μας λούζει η “Μπλε” Πανσέληνος, θα πεζοπορούμε χορεύοντας με τ’ αστέρια… φτάνοντας στην κορυφή θα δούμε την ανατολή του ήλιου… τον υπέροχο αυτό τόπο, με την μαγευτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, το Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, τα βουνά της Εύβοιας και της Ρούμελης, επέλεξε για το ησυχαστήριο της, η Θεά Ήρα…. Παίρνοντας μαζί μας, το δώρο της θεάς, θα επιστρέψουμε … ίσως λίγο πιο άδειοι από τα βάρη μας και πιο γεμάτοι από την αναζωογονητική ενέργεια του βουνού…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα : Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

07:00  Αναχώρηση με ιδιωτικά μέσα από την Αθήνα για Χαλκίδα – Νέα Αρτάκη – Στενή 

(114 χλμ από Σύνταγμα / 1,40 ώρες / 14 € καύσιμα / 3,3 € Διόδια) 

09:00  Συνάντηση στο διάσελο Δίρφυος – Ξεροβουνίου πάνω στο δρόμο Στενής – Μετοχίου

09:15 – 15:15 Ορειβασία στο όρος Ξεροβούνι:  Διάσελο Δίρφυος – Ξεροβουνίου (1.010μ.) – Βάση Ξεροβουνίου (1.200μ.) – Πέρασμα για κορυφογραμμή (1.310μ.) – Κορυφή Ξεροβούνι (1.412μ.) – Πλάτωμα (1.300μ.) – Βάση (1.100μ.) – Διάσελο Δίρφυος – Ξεροβουνίου (1.010μ.)

(Κυκλική: 9,5 χλμ., Ω.Π.: 5,5-6 ώρες, Υ.Δ.: +560μ. -560μ., Β.Δ.: 1 Εύκολη Διαδρομή)

15:15 – 16:30 Μετάβαση στο καταφύγιο της Δίρφυος “Μ. Νικολάου” και τακτοποίηση  

16:30 – 18:00 Πεζοπορία έως τη κορυφή Πυργάκια για να δούμε δύση Ηλίου & ανατολή Σελήνης 

(Μπρος Πίσω: 2 χλμ  Ω.Π.: 1 ώρα, Υ.Δ.: +90μ. -90μ.)

18:00 – 21:30 Μαγείρεμα – Δείπνο στο καταφύγιο (Κόστος Διαμονής  12€ )

21:00 Κατάνυξη και ύπνος στο καταφύγιο ή σκηνές

 

2η ημέρα : Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

03:00 Πρωινό Εγερτήριο

03:20 – 06:50 Ανάβαση στην Δίρφυ από τη κλασική διαδρομή : Καταφύγιο Δίρφυος (1.103μ.) – Διάσελο Λειρί (1.110μ.) – Κουτουρνάκια (1.760μ.) – Κορυφή Δέλφι (1.743μ.)  

(Διάσχιση: 3,3 χλμ., Ω.Π.: 3-3,5 ώρες,  Υ.Δ.: +690μ. -50μ.,  Β.Δ.: 1+ Εύκολη διαδρομή)

06:50 – 07:50 Ανατολή ηλίου – Πρωινός καφές – Χαλάρωση

07:50 – 12:20 Κατάβαση από την Δίρφυ από άλλη διαδρομή : Κορυφή Δίρφυος (1.743μ.) – Πλάτωμα (1.560) – Κόψη Κουρκάκι (1.500μ.) – Μονοπάτι Γλυφάδας (1.180μ.) – Διάσελο Λειρί (1.110μ.) – Καταφύγιο Δίρφυος (1.103μ.) 

(Διάσχιση: 6 χλμ., Ω.Π.: 4-4,5 ώρες,  Υ.Δ.: +100μ. -850μ.,  Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή)

12:20 – 13:30 Μάζεμα σκηνών και εξοπλισμού από το καταφύγιο

13:30 – 16:30 Μετάβαση στη Στενή – γεύμα σε τοπική ταβέρνα

16:30 – 18:30 Αναχώρηση για Αθήνα και πιθανή ώρα άφιξης

 

Συντονιστής της ομάδας: Κωστής Πετρόπουλος

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

50€

Κατάθεση μετά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής δήλωσης

Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την εξόφληση  χάνεται το 80% του κόστους

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε αδιαθεσία, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Αρχηγό

Δεν Περιλαμβάνει

Μεταφορά, Διανυκτέρευση, Γεύμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X