Δεκέμβριος, 2018

Σαβ08Δεκ(Δεκ 8)00:00Κυρ09(Δεκ 9)00:00Ορεινή Ναυπακτία - Κρυονέρια - Τσεκούρα - ΤσακαλάκιΣτον τόπο των ΚραββάρωνΕίδος:ΟρειβατικόΝομός:Αιτωλοακαρνανίας

Ταξιδεύοντας


Την γη των Κραβάρων, θα επισκεφτούμε οι Ταξιδευτές, στις 8 με 9 Δεκεμβρίου, για να γνωρίσουμε από κοντά τον καταπράσινο παράδεισο της Ορεινής Ναυπακτίας. Τοξωτά γεφύρια, κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά, ρυάκια, ατελείωτα δάση από έλατα, καρυδιές, οξιές και καστανιές, δημιουργούν την πιο όμορφη “ζωγραφιά” ανάμεσα στα βουνά. Θα πεζοπορήσουμε μέσα σε καστανοδάση και ελατοδάση ηλικίας 500 ετών, θα ξεδιψάσουμε σε δροσερές πηγούλες, θα συναντήσουμε το παλιό πέτρινο γοητευτικό αλώνι, θα διαβούμε ρεματάκια και θα θαυμάσουμε την άπλετη θέα όλης της Ορεινής Ναυπακτίας πίσω από τα λευκά σύννεφα του ουρανού. Αναπνέοντας τον καθαρό αέρα του βουνού και περπατώντας στην μαγευτική φύση, θα συναντήσουμε τα πανέμορφα χωριά, που κρύβονται ανάμεσα στα δάση, με τα πέτρινα σπιτάκια τους, με τις κατακόκκινες κεραμοσκεπές και τα στενά καλντερίμια. Καμινάδες που αχνίζουν και μοσχοβολούν ξύλο που καίγεται, συνθέτουν την απόλυτα χειμερινή εικόνα ενός παραμυθένιου ορεινού χωριού. Θα απολαύσουμε τα δώρα της φύσης και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής αναμένοντας την επόμενη εξόρμηση μας!

Συνοπτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018
05:30 Αναχώρηση από την Γλυφάδα
11:30 Άφιξη στο χωριό Κρυονέρια Ορεινής Ναυπακτίας

 

Α ΟΜΑΔΑ : Ορειβατική
11:30 – 17:30 Ορειβασία: Διάσελο Τσεκούρας – Προφήτη Ηλία (1.260μ.) – Κορυφή Τσεκούρα (1.733μ.) – Κρυονέρια (1.100μ.)

Τύπος Διαδρομής Διάσχιση
Μήκος διαδρομής 11.5 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 5-6 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 1 εύκολη για ορειβάτες
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +550μ., -750μ.
Αρχηγός Πορείας Κωστής Πετρόπουλος

 

Β ΟΜΑΔΑ : Πεζοπορική
11:30 – 17:30 Πεζοπορία: Διάσελο Τσεκούρας – Προφήτη Ηλία (1.260μ.) – Ράχη Τσεκούρας (1.600μ.) – Κρυονέρια (1.100μ.)

Τύπος Διαδρομής Διάσχιση
Μήκος διαδρομής 10.5 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 5-6 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 2 μέτρια για πεζοπόρους
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +400μ., -600μ.
Αρχηγός Πορείας Μίμης Συκιώτης

 

Α & Β ΟΜΑΔΑ
17:30 – 22:00 Τακτοποίηση στον ξενώνα Ομιλαία – δείπνο και διανυκτέρευση

 

2η ημέρα: Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018
07:45 – 08:30 Μετάβαση στο χωριό Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας

 

Α ΟΜΑΔΑ : Ορειβατική
08:30 – 15:30 Ορειβασία: Πλατεία Άνω Χώρας (1.000μ.) – Κορυφή Τσακαλάκι (1.712μ.) – Πλατεία Κεντρικής (1.050μ.)

Τύπος Διαδρομής Διάσχιση
Μήκος διαδρομής 13,1 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 6-7 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 1 εύκολη για ορειβάτες
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +730μ., -660μ.
Αρχηγός Πορείας Κωστής Πετρόπουλος

 

Β ΟΜΑΔΑ : Πεζοπορική
08:30 – 15:30 Πεζοπορία: Πλατεία Άνω Χώρας (1.000μ.) – Ράχη Τσακαλάκι (1.500μ.) – Πλατεία Κεντρικής (1.050μ.)

Τύπος Διαδρομής Διάσχιση
Μήκος διαδρομής 9,7 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 6-7 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 2 μέτρια για πεζοπόρους
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +500μ., -450μ.
Αρχηγός Πορείας Μίμης Συκιώτης

 

Α & Β ΟΜΑΔΑ
15:30 – 17:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής
17:00 – 22:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

 

Δείτε Τον Χάρτη

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

Αρχηγός Βουνού / Κωστής Πετρόπουλος – 6944293797 /Μίμης Συκιώτης – 6981884501 

Συνοδός / Μαριλένα Κόλλια – 6980322801

 

Διαμονή
Μονόκλινο Δίκλινο Ομαδικοί Κοιτώνες (βλέπε φωτογραφία)
140€ 100€ 90€
160€ 120€ 110€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις η έκπτωση θα ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και 10 ημέρες πριν την εξόρμηση. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής, μην αφήνετε για τις τελευταίες ημέρες, η θέση σας δεν θα κρατείτε. Για αποφυγή παρεξηγήσεων παρακαλούμε πολύ να τηρείτε την παραπάνω διαδικασία και ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει να μας ενημερώνετε για την ακύρωση. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας βοηθάει στην σωστή λειτουργία. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια.

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

 

 

Προσφορά για Παρέες Προκαταβολή

5+ άτομα

-10€

50€

To άτομο

Υπάρχει και δυνατότητα τρίκλινου και τετράκλινου Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή
Ισχύει μόνο με ταυτόχρονη εγγραφή Εξόφληση έως και 3 ημέρες πριν την εξόρμηση
 

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Αρχηγούς Βουνού, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

Δείτε Πληροφορίες Κανόνες Συμμετοχής

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν
Κινητό τηλ. με αποθηκευμένο το νούμερο των ΤΑΞΙΔΕΥΤΩΝ – 6980322801

 

 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X