Ιούλιος, 2020

Δευ27Ιουλ(Ιουλ 27)12:21Τρι04Αυγ(Αυγ 4)12:21Ο Γύρος Της ΙσλανδίαςΣτη Χώρα Του Πάγου Και Της ΦωτιάςΕίδος:Εξωτερικό,ΠεζοπορικόΝομός:Ισλανδία: Νησιωτική Χώρα Βόρειας Ευρώπης

***

Το Ταξίδι θα επαναπρογραμματιστεί για του χρόνου 2021 περίπου την ίδια περίοδο

 

Ταξιδεύοντας

 

Στη Χώρα του Πάγου και της Φωτιάς θα ταξιδέψουμε φέτος οι Ταξιδευτές από την Δευτέρα 27 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη 4 Αυγούστου. Θα βρεθούμε στην Ισλανδία, σε μια πανέμορφη νησιωτική χώρα της Βόρειας Ευρώπης, γεμάτη θρύλους και αντιθέσεις, ενώ κάνοντας το γύρο του νησιού θα γνωρίσουμε τα κρυμμένα διαμάντια του τόπου που λίγοι τα γνωρίζουν. Θα ζήσουμε ανεπανάληπτες εμπειρίες, περπατώντας στα Ισλανδικά υψίπεδα, σε μια έντονα ενεργή γεωθερμική περιοχή, εκπληκτικής και μοναδικής άγριας ομορφιάς, μέσα σε πεδία λάβας, ανάμεσα σε πολύχρωμες βουνοκορφές, καταγάλανες λίμνες και φυσικές θερμές πηγές. Θα διασχίσουμε μαύρες ερήμους, σεληνιακά τοπία και παγετωνικά φαράγγια, θα νιώσουμε την πραγματική δύναμη των ηφαιστείων καθώς η γη θα δονείται εκτοξεύοντας καυτό νερό από τα σπλάχνα της. Στη “γη των καταρρακτών” θα θαυμάσουμε το ταξίδι του νερού, μπαίνοντας στις μαγικές κρυψώνες του, και θα νιώσουμε δέος πλάι στον ισχυρότερο καταρράκτη της Ευρώπης που κάνει τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια μας. Θα μοιραστούμε τα μυστικά των παγόβουνων και σαν νεόκοποι Κουστό θα παρατηρήσουμε τον μαγευτικό χορό των φαλαινών στα ανοιχτά του Αρκτικού Ωκεανού, πριν ξεκινήσουν το φθινόπωρο για το ταξίδι τους στα ζεστά νερά της Καραϊβικής. Σε κάθε βήμα μας, το ταξίδι θα γίνεται πιο γοητευτικό, πιο απόκοσμο και πιο συναρπαστικό… Θα συνομιλήσουμε με τον άγριο παγωμένο ωκεανό και θα αφήσουμε τα σύννεφα να μας τυλίξουν και να μας παρασύρουν στον μυστηριακό χορό τους, καθώς ενώνονται με τις θερμές ανάσες της γης. Στον μεγαλειώδη Βορρά, θα θαυμάσουμε τον ήλιο του μεσονυκτίου σε όλο του το μεγαλείο και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε το βόρειο σέλας να χορεύει στον ουρανό. Εκεί όπου ζει η βασίλισσα των ξωτικών και των ελαφιών, θα ζήσουμε την παραμυθένια ομορφιά των χωριών με τα φιόρδ, με τα χρωματιστά κουκλίστικα σπιτάκια, και θα γνωρίσουμε τα μυστικά που κρύβουν οι λίμνες, καθώς θα κολυμπάμε σε γαλάζια νερά που αχνίζουν. Αρκτικές αλεπούδες και πανέμορφα πουλιά, θα συντροφεύουν αυτό το ταξίδι μας… ένας προορισμός που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα ταξίδια περιπέτειας στον κόσμο.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 

09:00 Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

11:30 – 17:50 Αεροπορική Πτήση (1 ενδιάμεση στάση): Ελευθέριος Βενιζέλος – Στοκχόλμη –  Ισλανδία

11:30 Athens International Airport (ATH) – 14:05 Stockholm Arlanda Airport (ARN) / SAS -SK 1834

2h 30m Αναμονή στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης

16:35 Stockholm Arlanda Airport (ARN) – 17:50 Keflavik International Airport (KEF)/ SAS -SK 1857

Γεύμα στη διάρκεια της πτήσης (δεν περιλαμβάνεται στην τιμή)

19:00 – 21:00 (135 km, 1 hour, 54 minutes) Μετάβαση στην πόλη Hella (Νότια Ακτή Ισλανδίας)

21:30 Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ***Stracta Hotel Hella (https://www.stractahotels.is)

Ελεύθερο πρόγραμμα για βόλτα και περιήγηση στην πόλη

1η Διανυκτέρευση: Hella: ***Stracta Hotel Hella

 

2η ημέρα: Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 

09:00 – 11:00 (100 km, 1 hour, 57 minutes) Μετάβαση στις πολύχρωμες βουνοκορφές του Landmannalaugar (Είσοδος περίπου 4€ το άτομο)

Είναι μια έντονα ενεργή γεωθερμική περιοχή, εκπληκτικής και μοναδικής άγριας ομορφιάς, στην καρδιά των νότιων υψίπεδων της Ισλανδίας. Το τοπίο της απαρτίζεται από λάβα, καταγάλανες λίμνες και φυσικές πηγές, στις οποίες το καυτό νερό συναντά το παγωμένο.  Η σύσταση της λάβας κατά τη διάρκεια της σταδιακής της ψύξης, συνετέλεσε στη δημιουργία μιας συστάδας πολύχρωμων βουνοκορφών, μια πλούσια παλέτα από πράσινες, πορτοκαλί, κίτρινες και κοκκινωπές αποχρώσεις. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για πεζοπορία και φυσικά ιαματικά λουτρά. 

11:30 – 15:30 Πεζοπορία Landmannalaugar (Κυκλική, 7 χλμ., +400μ., 4 ώρες) 

15:30 – 17:00 Χαλάρωση στα φυσικά ιαματικά λουτρά  

Όποιος δεν θέλει να πεζοπορήσει ολόκληρη την διαδρομή μπορεί να κάνει μικρό τμήμα αυτής και να ξεκουραστεί στο καταφύγιο απολαμβάνοντας φυσικά ιαματικά λουτρά (Brennisteinsalda Bathing Place)

17:00 – 19:00 Μετάβαση στην πόλη Hella (Νότια Ακτή Ισλανδίας) (ίδιο ξενοδοχείο)

20:00 – 22:00 Γεύμα 

2η Διανυκτέρευση: Hella: ***Stracta Hotel Hella

3η ημέρα: Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 

09:00 – 09:30 (34 km, 27 minutes) Μετάβαση στον καταρράκτη Seljalandsfoss 

Ο καταρράκτης Seljalandsfoss είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς της χώρας, πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους, αφού τα νερά του πέφτουν από ύψος 63 μέτρων. Αυτό που κάνει τον κάνει να διαφέρει από άλλους είναι η δυνατότητα του επισκέπτη να βρεθεί πίσω από την υδάτινη κουρτίνα απολαμβάνοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. 

09:30 – 11:00 Μικρή Πεζοπορία στον καταρράκτη Seljalandsfoss  (2 χλμ.) Πρέπει να έχουμε μαζί μας αδιάβροχο!

11:00 – 11:30 (29 km, 25 minutes) Μετάβαση στον καταρράκτη Skógafoss

Ο μεγαλοπρεπής καταρράκτης Skógafoss, ύψους 60 μέτρων και πλάτους 25 μέτρων, είναι ένας από τους μεγαλύτερους και εντυπωσιακότερους καταρράκτες της Ισλανδίας. Η ομορφιά του είναι αξεπέραστη. Αν είμαστε τυχεροί ίσως να δούμε το ξακουστό διπλό ουράνιο τόξο, που κάνει το τοπίο να μοιάζει με εικόνα από παραμύθι.

11:30 – 15:00 Πεζοπορία στον καταρράκτη Skógafoss (7 χλμ., +350μ.) Πρέπει να έχουμε μαζί μας αδιάβροχο!

Ανεβαίνοντας τα 527 σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή του, θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό θέαμα ενώ ακολουθώντας το μονοπάτι θα δούμε αρκετούς ακόμα μικρότερους καταρράκτες να διαδέχονται ο ένας τον άλλο. 

15:00 – 16:00 (35 km, 31 minutes) Μετάβαση στην παραλία Reynisfjara Beach, με ενδιάμεση στάση στο Dyrhólaey 

Κάνοντας μια μικρή παράκαμψη από τον Ring Road, θα βρεθούμε σε μία ιδιαίτερη ακτή, στο νοτιότερο άκρο της χώρας. Εδώ τα βράχια που ανακόπτουν την ορμή του Ωκεανού έχουν ιδιαίτερους σχηματισμούς και αποτελούν καταφύγιο για πολλά είδη πτηνών. Θα θαυμάσουμε τη φυσική αψίδα που  σχηματίζουν τα βράχια, δημιουργώντας ένα θαλάσσιο τούνελ.

16:00 – 17:00 Περιήγηση στην παραλία Reynisfjara Beach (Προσοχή στα απρόβλεπτα κύματα και στα παγωμένα υπόγεια ρεύματα της παραλίας)

Η παραλία Reynisfjara θεωρείται μια από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας και μια εκ των ομορφότερων στον κόσμο. Η υπέροχη μαύρη άμμος, τα βότσαλα, τα μεγάλα κύματα του Ατλαντικού και η απόκοσμη ομορφιά της, έκαναν το 1991, το National Geographic να την ψηφίσει ως μια από τις 10 κορυφαίες μη τροπικές παραλίες του κόσμου, ενώ το αμερικανικό Travel Channel τη χαρακτήρισε ως την “πιο ασυνήθιστη παραλία στον κόσμο”.  Η θάλασσα είναι από τις αγριότερες στον κόσμο. Η νοητή ευθεία από το σημείο αυτό μέχρι και την Ανταρκτική, είναι τελείως ανεμπόδιστη από στεριά, κάνοντας τα κύματα πανίσχυρα και τελείως απρόβλεπτα. 

17:00 – 19:30 (174 km, 2 hours, 13 minutes) Μετάβαση στο Vatnajökull National Park – Skaftafell National Park 

Το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της χώρας που εντυπωσιάζει με τους επιβλητικούς καταρράκτες και τις καταπράσινες κοιλάδες του και αποτελεί τμήμα του Εθνικού Πάρκου Vatnajökull. Έχει έκταση περίπου 1.700 τετραγωνικά χλμ. και  φιλοξενεί τον παγετώνα Σκαφτάφελλ.

19:30 Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ****Fosshotel Glacier Lagoon (https://www.islandshotel.is/hotels-in-iceland/fosshotel-glacier-lagoon

20:00 – 22:00 Γεύμα (Υποχρεωτικά στο ξενοδοχείο – 2 πιάτα 48€ starter – main course + coffee or tea, θα πρέπει να το έχουμε παραγγείλει, να το προπληρώσουμε και δεν ακυρώνεται, δηλώνεται στη φόρμα εγγραφής αν θέλετε ή όχι)

3η Διανυκτέρευση: Fosshotel Glacier Lagoon

4η ημέρα: Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

08:30 – 09:00 (29 km, 23 minutes) Μετάβαση στο Jökulsárlón Glacier Lagoon (Η λίμνη των παγόβουνων)

Η λίμνη είναι νέα σε ηλικία και δημιουργήθηκε έπειτα από τη σταδιακή υποχώρηση του παγετώνα Breiðamerkurjökull. Σήμερα, η έκτασή της έχει φτάσει συνολικά τα 19 χιλιόμετρα, μέγεθος που θα συνεχίσει να αυξάνεται, όσο θα υπάρχει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Κομμάτια πάγου από τον παγετώνα αποκόπτονται, δημιουργώντας παγόβουνα που κατευθύνονται προς το στόμιο της λίμνης για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς τον Ατλαντικό. Τα απομεινάρια αυτών που έλιωσαν στην πορεία, ξεβράζονται στην μαύρη ακτή, δημιουργώντας την αίσθηση ότι κάποιος εναπόθεσε εκεί εκατοντάδες τεράστια διαμάντια. Γι’ αυτό και η περιοχή είναι γνωστή ως Διαμαντένια Ακτή. 

10:00 – 12:30 Περιήγηση με σκάφος στην λιμνοθάλασσα με τα παγόβουνα, στον παγετώνα Jökulsárlón και περιήγηση στην παραλία Diamond Beach (Προσοχή τα φαινομενικά σταθερά παγόβουνα στη λίμνη μπορεί να αναποδογυρίσουν απότομα αν περπατήσετε πάνω τους)

Τα γαλάζια παγόβουνα τα οποία αλλάζουν συνεχώς σχήμα καθώς λιώνουν και μετατοπίζονται, η θέα και η εγγύτητα στον παγετώνα που φτάνει το ύψος των 910 μέτρων, προκαλούν σοκ και δέος. Η λιμνοθάλασσα έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό για τέσσερις ταινίες του Χόλιγουντ, τις “A View to a Kill”, “Die Another Day”, “Tomb Raider” και “Batman Begins”.

 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ

Μπορούμε να διαλέξουμε μεταξύ δύο διαφορετικού είδους σκάφη 

https://icelagoon.is/tours/ 

1η ΕΠΙΛΟΓΗ: Amphibian = 25 άτομα

Διάρκεια: Περίπου 30-40 λεπτά

Κόστος Amphibian: Ενήλικες ISK 5.700 τιμή γκρουπ (5.900) (περίπου 42€) /παιδιά 7-15 ISK 2.900 (περίπου 22€)/ παιδιά 0-6 FREE 

2η ΕΠΙΛΟΓΗ: Zodiac (φουσκωτά) = 10 άτομα

Διάρκεια: Περίπου 1 ώρα

Κόστος Zodiac: Ενήλικες ISK 10.500 (περίπου 78€) /παιδιά 7-15 ISK 5.500 (περίπου 41€)/ παιδιά 0-6 ΟΧΙ

 

12:30 – 19:00 (351 km, 4 hours, 43 minutes) Μετάβαση στην πόλη Seydisfjordur (Διάσχιση Ανατολικής Ακτής)

Η ανατολική ακτή της Ισλανδίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως  η λιγότερο γνωστή περιφέρεια της χώρας, με μόνο το 3,2% του πληθυσμού της να κατοικεί εδώ. Πρόκειται για μια περιοχή ήρεμη, που τη χαρακτηρίζουν τα πανέμορφα και παρθένα φιόρδ, τα μικρά ψαροχώρια, οι συχνές εναλλαγές των τοπίων, οι λίμνες και η μοναδική δασική έκταση του νησιού. Το Seydisfjordur είναι ομορφότερη πόλη της περιοχής και το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της ανατολικής ακτής. Με τα ξύλινα σπίτια του 19ου μ.χ. αιώνα θυμίζει Σκανδιναβία, και αυτό, γιατί η Νορβηγία επηρέασε την ανάπτυξη της πόλης αυτής σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που την ξεχωρίζει και τη χαρακτηρίζει, είναι η έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, αφού εδώ έχει δημιουργηθεί μια πρότυπη, διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα που αποτελεί και το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της.

19:00 – 19:30 Τακτοποίηση στα ξενοδοχεία: ***Hotel Aldan: The Old Bank – The Old School – Hotel Snaefell

Η πόλη είναι μικρή, τα ξενοδοχεία ανήκουν στην ίδια επιχείρηση, εδώ θα έχουμε κάποιες δυσκολίες γιατί υπάρχουν περιορισμοί στη διαθεσιμότητα. Θα προσπαθήσουμε το καλύτερο σύμφωνα με τις ανάγκες του γκρουπ. Θα ενημερωθείτε αναλυτικά οι συμμετέχοντες. 

20:00 – 22:00 Γεύμα 

4η Διανυκτέρευση: Seydisfjordur – ***Hotel Aldan: The Old Bank – The Old School – Hotel Snaefell

5η ημέρα: Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 

09:00 – 10:30 (98 km, 1 hour, 24 minutes) Μετάβαση στο Stuðlagil Canyon

Ο καταρράκτης Stuðlafoss, και το φαράγγι Stuðlagil με τις βασαλτικές κολώνες, είναι ένα καλά κρυμμένο διαμάντι, που μέχρι πρότινος, δεν το επισκεπτόταν κανείς. Ο λόγος ήταν, ότι ένας από τους πιο ορμητικούς ποταμούς που δημιουργήθηκε από παγετώνα, ο Jökla, χώριζε την πεδιάδα στη μέση, και η διάσχιση του ήταν αδύνατη για αιώνες. Με τη δημιουργία του υδροηλεκτρικού πάρκου Kárahnjúkavirkjun, ο μεγαλύτερος όγκος των ορμητικών νερών συγκρατείται από τεχνητό φράγμα, καθιστώντας το φαράγγι επισκέψιμο. 

10:30 – 13:00 Πεζοπορία στο Stuðlagil Canyon (10 χλμ., +205μ.)

13:00 – 15:00 (142 km, 1 hour, 50 minutes) Μετάβαση στον καταρράκτη Dettifoss (Προς Βορρά – Αγγίζοντας τον Αρκτικό κύκλο)

Ο Βορράς της Ισλανδίας αποτελεί σίγουρα το αντίπαλο δέος του νότου. Αυτή η περιοχή που αγγίζει τον Αρκτικό κύκλο, φημίζεται για τα φυσικά φαινόμενα και την πληθώρα των δραστηριοτήτων που προσφέρει. Εδώ θα συναντήσουμε τον μεγαλύτερο καταρράκτη της Ευρώπης, σεληνιακά τοπία, ηφαίστεια, ανεμοδαρμένες ακτές, την παγκόσμια πρωτεύουσα παρατήρησης φαλαινών και τον ομορφότερο Ήλιο του Μεσονυκτίου. 

15:00 – 17:00 Πεζοπορία στον καταρράκτη Selfoss and Dettifoss (East Side) (3.7 χλμ., +152μ.) Πρέπει να έχουμε μαζί μας αδιάβροχο!

Ο μεγαλύτερος καταρράκτης της Ευρώπης, ο Dettifoss, εκεί όπου τα λευκά παφλάζοντα νερά του παγετώνα Vatnajökull χύνονται σε φαράγγι από ύψος 44 μέτρων και λέγεται ότι η ορμή του υδάτινου όγκου αγγίζει τα 500 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Ακολουθώντας ένα μονοπάτι παράλληλα στο χείλος του φαραγγιού, θα καταλήξουμε σε απόσταση αναπνοής από τον καταρράκτη και θα νιώσουμε τη γη να δονείται κάτω από τα πόδια μας από την ορμή του νερού.

17:00 – 18:30 (89 km, 1 hour, 22 minutes) Μετάβαση στο Húsavík

Στις παρυφές του όρους Húsavíkurfjall, η παραθαλάσσια πόλη του Húsavík, με τα κουκλίστικα πολύχρωμα σπίτια και το γραφικό λιμάνι, θεωρείται η ομορφότερη πόλη της Ισλανδίας. Το Húsavík  έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις δραστηριότητες που αφορούν στην παρατήρηση φαλαινών.

18:30 – 19:00 Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ***Fosshotel Husavik (https://www.islandshotel.is/hotels-in-iceland/fosshotel-husavik

19:00 – 20:00 Πρόχειρο Γεύμα  

20:00 – 23:00 Παρατήρηση Φαλαινών με σκάφος 

Το οικοσύστημα του “τρεμάμενου κόλπου” Skjálfandi,  παρέχει τις ιδανικές συνθήκες, προσελκύοντας 11 είδη φαλαινών που επισκέπτονται την περιοχή για να τραφούν μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, ενώ κάποιες παραμένουν καθόλη τη διάρκεια του έτους. Η περίοδος που η πιθανότητα θέασης των ευγενικών γιγάντων αγγίζει το 100%  είναι από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο. Οι φάλαινες είναι κοινωνικά πλάσματα. Συχνά είναι περίεργα, και τους αρέσουν τα παιχνίδια. Ο όγκος τους δεν πρέπει να μας τρομάζει, αφού έχουν απόλυτο έλεγχο του σώματός τους, και έτσι δεν κάνουν “λάθη”. Με τον άνθρωπο είναι ιδιαίτερα φιλικές

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΦΑΛΑΙΝΩΝ

Υπάρχουν δύο διαφορετικά προγράμματα που μας προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία και τα οποία μπορούμε να διαλέξουμε ο καθένας ξεχωριστά. 

https://www.gentlegiants.is/tours-and-bookings/timetable

1ο πρόγραμμα: GG1 Whale Watching

Το κλασικό παραδοσιακό πρόγραμμα παρατήρησης φαλαινών σε oak boat (45 -60 επιβάτες)

Διάρκεια: Περίπου 3 ώρες

Κόστος: Ενήλικες ISK 10.490 (περίπου 78€) /παιδιά 7-15 ISK 4.400 (περίπου 33€)/ παιδιά 0-6 FREE 

Περιλαμβάνει: Εξειδικευμένο οδηγό – ξεναγό, ελαφρύ γεύμα: Ζεστή σοκολάτα και donut, ζεστή ενδυμασία και αδιάβροχα αν χρειαστούν. 

Δεν θα είναι ιδιωτικό πρόγραμμα θα υπάρχει ενδεχομένως και άλλος κόσμος εκτός γκρουπ.

 

2ο πρόγραμμα: GG2 Big Whale Safari & Puffins

Ένα πρόγραμμα παρατήρησης φαλαινών που γίνεται με τα RIB speedboats (12 επιβάτες) – υπάρχουν περισσότερα σκάφη για μεγαλύτερα γκρουπ και επίσης περιλαμβάνει μια επίσκεψη σε κοντινά νησιά για παρατήρηση των πουλιών Puffin κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου. 

Διάρκεια: Περίπου 2,5 ώρες

Κόστος: Ενήλικες ISK 18.990 (περίπου 140€) /παιδιά 7-15 ISK 12.900 (περίπου 95€)/ παιδιά 0-6 δεν είναι κατάλληλο 

Περιλαμβάνει: Εξειδικευμένο οδηγό – ξεναγό, ζεστή ενδυμασία και μια μικρή έκπληξη από τοπικό οινοπαραγωγό! 

Δεν επιτρέπεται η χρήση των RIB speedboats σε επιβάτες με καρδιακά προβλήματα, προβλήματα μέσης, πλάτης και σε εγκύους (υπάρχουν αρκετά τραντάγματα)

5η Διανυκτέρευση: Húsavík – Hotel: ***Fosshotel Husavik 

6η ημέρα: Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

08:30 – 09:30 Επίσκεψη στο Μουσείο Φαλαινών (προαιρετικό)

10:00 – 11:00 (69 km, 57 minutes) Μετάβαση στο ενεργό ηφαίστειο Krafla

Χρειάστηκαν εννέα συναπτά έτη, δηλαδή από το 1975 έως το 1984, μέχρι το περιβόητο ηφαίστειο Krafla να εκτονώσει τη μανία του. Οι συνεχείς εκρήξεις και τα ποτάμια λάβας, διαμόρφωσαν το εξωπραγματικό τοπίο που συναντά κανείς σήμερα, ενώ “οι φωτιές της Krafla” έχουν μείνει στην ιστορία. 

11:00 – 12:00 Πεζοπορία στον κρατήρα Viti (1.5 χλμ.)

Θα πεζοπορήσουμε μέχρι τον κρατήρα Viti Maar που δημιουργήθηκε το 1724, και που το όνομα του σημαίνει “Ο Κρατήρας της Κολάσεως”. Σήμερα, η ονομασία φαντάζει παράλογη, αφού στο εσωτερικό του έχει σχηματιστεί μία παραδεισένια λίμνη με γαλαζοπράσινα νερά.

12:00 – 13:00 Μικρή πεζοπορία στην πεδιάδα που ατμίζει Leirhnjukur (4 χλμ.)

Θα περιηγηθούμε την πεδιάδα Leirhnjúkur όπου η λάβα ακόμα ατμίζει. Εδώ, η επιφάνεια του εδάφους είναι εξαιρετικά λεπτή και εύθραυστη, και η γη από μέσα βράζει. Η περιοχή είναι γεμάτη  με κοχλάζουσες πισίνες από λάσπη γεωθερμικής προέλευσης με υπέροχα χρώματα.

13:00 Περνάμε από το γεωθερμικό πάρκο Námafjall

Η “κουζίνα της κολάσεως” είναι ένα εντυπωσιακό τοπίο με μεγάλου διαμετρήματος, κοχλάζουσες λίμνες γεωθερμικής λάσπης, όπου κυριαρχεί η οσμή του θειαφιού και οι έντονοι πολύχρωμοι σχηματισμοί του εδάφους.

13:30 Άφιξη στην περιοχή της λίμνης Mývatn 

Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Ισλανδίας και πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας ηφαιστειακής έκρηξης που έλαβε χώρα πριν από εκατομμύρια χρόνια. Το τοπίο είναι άκρως  σουρεαλιστικό, αφού συνδυάζει περίεργους σχηματισμούς από λάβα, έντονα γεωθερμικά φαινόμενα και πανέμορφους αντικατοπτρισμούς στη λίμνη. Αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους υδροβιότοπους του κόσμου. 

13:30 – 15:00 Επίσκεψη στην Γεωθερμική σπηλιά Grjótagjá

Η σπηλιά είναι δημιούργημα λάβας, στο εσωτερικό της οποίας σχηματίστηκε μια φυσική θερμική πισίνα. Οι ντόπιοι, συνήθιζαν κάποτε να κάνουν εδώ το μπάνιο τους, όμως, την περίοδο μεταξύ 1975 και 1984, η ενεργή δραστηριότητα του ηφαιστείου Krafla επηρέασε τη θερμοκρασία των νερών, η οποία έφτασε στους 50°C, τερματίζοντας έτσι την απολαυστική συνήθεια των ντόπιων. Με τα χρόνια, η θερμοκρασία έπεσε σταδιακά, αλλά λόγω της αστάθειας της οροφής και των βλαβερών μικροοργανισμών που έχουν αναπτυχθεί στα νερά της, η χρήση της έπαψε να είναι ενδεδειγμένη.  Για τους λάτρεις του Game of Thrones η περιοχή επιφυλάσσει μια ευχάριστη έκπληξη, αφού η γεωθερμική σπηλιά Grjótagjá αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σκηνικά της σειράς.

15:00 – 17:00 Επίσκεψη στις Θερμές Πηγές Mývatn (Είσοδος 5300 ISK περίπου 40€) https://myvatnnaturebaths.is/lagoon/ 

Θα χαλαρώσουμε στα ζεστά νερά της φυσικής πισίνας Mývatn, που για πολλούς θεωρείται ανώτερη και σίγουρα πιο ευχάριστη από το Blue Lagoon, απολαμβάνοντας το τοπίο.

17:00 – 18:00 Μικρή πεζοπορία στο Hofdi (2 χλμ.)

Το παραλίμνιο αυτό πάρκο, εκτός από τη μοναδική δενδρώδη έκταση της περιοχής και την υπέροχη θέα σε διαφορετικά σημεία της λίμνης, έχει να αναδείξει μια ασυνήθιστη μορφή σχηματισμών από λάβα που βρίσκονται εντός και εκτός της λίμνης. Είναι μια περιοχή ιδανική για περπάτημα, και ένα από τα πιο ειδυλλιακά τοπία της λίμνης Mývatn.

Προαιρετικό Πρόγραμμα Επίσκεψης στην Lofthellir Lava Cave

Είναι μια σκοτεινή σπηλιά φτιαγμένη από λάβα, μήκους 370 μέτρων, όπου η φύση έχει δημιουργήσει τα πιο ευφάνταστα γλυπτά από πάγο, να ξεπροβάλλουν από το έδαφος. Η αντίθεση που δημιουργείται, από τις λευκές παγοκολώνες πάνω στο μαύρο φόντο, θυμίζουν εικόνες από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η εξερεύνηση της είναι ελαφρώς απαιτητική, αφού, θα χρειαστεί να σκύψουμε, να υπερπηδήσουμε εμπόδια, και να κρατήσουμε την ισορροπία μας πάνω στο παγωμένο έδαφος. Δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που πάσχουν από κλειστοφοβία.

Η επίσκεψη στη σπηλιά μπορεί να γίνει μόνο με την συνοδεία ειδικών: 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ LOFTHELLIR LAVA CAVE

Κάθε γκρουπ μπορεί να αποτελείται από μάξιμουμ 10 άτομα και θα έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε 2 γκρουπ μόνο. Θα μας παραλάβει από το κέντρο ενημέρωσης στη Λίμνη Mývatn η συνεργαζόμενη ομάδα (Tourist Information Center). Περιμένουμε ακόμη τις απαντήσεις για την δραστηριότητα, πιθανές ώρες είναι 10:30 – 16:00 ή 13:00 – 18:00. Όσοι θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν οτι θα χάσουν κάτι από τα υπόλοιπα αξιοθέατα. Θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε πόσοι από το γκρουπ θέλουν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα μιλήσουμε με τους ίδιους για τις δυνατότητες που θα έχουμε. 

Διάρκεια: 4 – 5 ώρες (2 ώρες μεταφορά προς το σπηλιά και επιστροφή, 1 ώρα πεζοπορία προς την σπηλιά και επιστροφή,  1 ώρα παραμονή μέσα στη σπηλιά)

Περιλαμβάνει: Πλήρως οργανωμένη ξενάγηση, μεταφορά, εξερευνηση τηε σπηλιάς και απαραίτητο εξοπλισμό (κράνος, φακό κεφαλής και ειδικές μπότες) 

Δεν περιλαμβάνει: γεύματα ή αναψυκτικά 

Χρειάζεται να έχουμε μαζί μας: Ζεστά και αδιάβροχα ρούχα, γάντια, ορειβατικά μποτάκια, μπουκάλι με νερό. 

Δυσκολία: Η δραστηριότητα δεν είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά, για ανθρώπους με προβλήματα κλειστοφοβίας, για όσους δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση. 

Μέσα στη σπηλιά: Υπάρχει πάγος και νερό στο πάτωμα της σπηλιάς και η θερμοκρασία μέσα στην σπηλιά είναι περίπου 0°C

Κόστος: ISK 19.900 (περίπου 147€)

Στη διαδρομή μας για την σπηλιά θα δούμε τον Κρατήρας Hverfjall, 2.500 ετών, και 460 μέτρων ύψους, που δεσπόζει στην ανατολική πλευρά της λίμνης. Επίσης θα περάσουμε από το πεδίο Dimmuborgir. Τα “Μαύρα Κάστρα”, οι “Κατακόμβες της Κολάσεως” είναι μια τοποθεσία όπου οι σχηματισμοί της λάβας θυμίζουν τα συντρίμμια κατεδαφισμένης μεσαιωνικής οχυρωματικής πόλης. Το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα είναι ένας σχηματισμός που θυμίζει αψίδα, και έχει ονομαστεί “Η Εκκλησία”. Τοπικές παραδόσεις θέλουν το Dimmuborgir να είναι το σημείο που υπόγειοι οδοί διασχίζουν το κέντρο της γης. 

18:00 – 19:00 (63 km, 49 minutes) Μετάβαση στο Husavik (ίδιο ξενοδοχείο)

Γεύμα 

6η Διανυκτέρευση: Húsavík – Hotel: ***Fosshotel Husavik

7η ημέρα: Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 

09:00 – 09:40 (47 km, 37 minutes) Μετάβαση στον καταρράκτη Goðafoss

“Ο καταρράκτης των Θεών” βρίσκεται σε ένα ημικυκλικό φαράγγι με κάθετα βράχια, από όπου ξεχύνονται γαλαζοπράσινα νερά. Το θέαμα είναι ανείπωτης ομορφιάς και το τοπίο είναι τόσο δραματικό, που 1000 χρόνια πριν, επιλέχθηκε ως η τοποθεσία, όπου θα γινόταν η τελετή εγκαθίδρυσης του Χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας της χώρας. 

09:30 – 10:30 Πεζοπορία στον καταρράκτη Goðafoss  (3χλμ., +92μ.)

10:30 – 19:30 (423 km, 5 hours, 17 minutes) Μετάβαση στο Reykjavik με πιθανές ενδιάμεσες στάσεις στο Akureyri και στο Hvammstangi 

Akureyri: Χτισμένη στο μεγαλύτερο φιόρδ της Ισλανδίας, “η πρωτεύουσα του Βορρά”, μπορεί να αριθμεί μόνο 18.000 κατοίκους, είναι όμως η δεύτερη μεγαλύτερη αστική κοινότητα της χώρας, και πολιτιστικά δεν υπολείπεται σε τίποτα από το Reykjavik.

19:30 Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ***Center Hotel Plaza (https://www.centerhotels.com/our-hotels-hotel-plaza/

20:00 – 22:00 Γεύμα στην πόλη 

Reykjavik – “Η μικρή πρωτεύουσα με τη μεγάλη καρδιά”

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας το Reykjavik, είναι η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου. Είναι μία πόλη όμορφη και ζωντανή. Από τα γνωστά αξιοθέατα της πόλης αξίζει μια επίσκεψη στη Hallgrímskirkja, την εκκλησία σύμβολο της Ισλανδίας, η οποία βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου. Το καμπαναριό της προσφέρει πανοραμική θέα στο Reykjavik, ενώ το αρχιτεκτονικό της σχέδιο συμβολίζει τη ροή της λάβας. Εντυπωσιακό είναι το υπερμοντέρνο κτήριο της όπερας της Ισλανδίας, η Harpa. Φτιαγμένη από εκατοντάδες γυάλινα πλακίδια που έχουν το σχήμα κυψέλης, έχει σχεδιαστεί να αιχμαλωτίζει τις ακτίνες φωτός και ευθείς αμέσως να τις αντανακλά, δημιουργώντας την αίσθηση ζωντανού οργανισμού, όπου συνέχεια αλλάζει όψη, τόσο στο εξωτερικό της όσο και στο εσωτερικό της. Το Reykjavik 871±2 The Settlement Exhibition, που με έναν υψηλής τεχνολογίας διαδραστικό τρόπο, εξιστορεί τον αποικισμό της Ισλανδίας. Ο Θόλος του Perlan ένα απ’ τα σπουδαιότερα μουσεία της ισλανδική πρωτεύουσας. Τον χώρο συνθέτουν, ένα πλανητάριο τελευταίας τεχνολογίας, που φιλοξενείται σε μία απ’ τις 6 δεξαμενές γεωθερμικού νερού του Perlan, ένα παρατηρητήριο στον 4ο όροφο, που περιβάλλει τον θόλο με θέα 360 μοιρών και την έκθεση “Θαύματα της Ισλανδίας”, που περιλαμβάνει μία σπηλιά 100 μέτρων φτιαγμένης από 350 τόνους χιονιού απ’ τα όρη Bláfjöll (Μπλε Βουνά). Στον 5ο όροφο, λειτουργεί το περιστρεφόμενο εστιατόριο “Út í bláinn” (11.30 π.μ.-10 μ.μ.).

7η Διανυκτέρευση: Reykjavik- Hotel: ***Center Hotel Plaza

8η ημέρα: Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

09:00 – 10:00 (47 km, 47 minutes) Μετάβαση στο Εθνικό Πάρκο Thingvellir (Για γκρουπ είσοδος περίπου 6€ / ISK 800 ) – https://vimeo.com/316558086 

Το Εθνικό πάρκο του Thingvellir είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αξιοθέατα της Ισλανδίας. Συνδυάζει χαρακτηριστικά ιστορικής, πολιτιστικής και γεωλογικής σπουδαιότητας. Στο Thingvellir  εγκαθιδρύθηκε το ανοιχτού χώρου κοινοβούλιο της Ισλανδίας, το Althing, το 980 μ.χ. και παρέμεινε στο σημείο μέχρι το 1798. Όλα τα σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Ισλανδίας έλαβαν χώρα εδώ. Επίσης το Thingvellir βρίσκεται πάνω στη Μεσοωκεάνια Ράχη και είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου μπορούμε να περπατήσουμε ενδιάμεσα στις δύο πλάκες, την Αμερικανική και την Ευρασιατική. 

10:00 – 12:00 Πεζοπορία στο Thingvellir ή Snorkeling (κολύμπι με μάσκα) στη λίμνη Silfra, στο κενό μεταξύ των δύο ηπείρων (Κόστος)

Η Μεσοωκεάνια Ράχη, εκτός από το επίπεδο του εδάφους, εκτείνεται και υποβρυχίως στη φυσική λίμνη του Thingvellir, την Silfra, της οποίας τα νερά είναι απόλυτα διαυγή, εξασφαλίζοντας ορατότητα μέχρι και 100 μέτρα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει κατάδυση ή snorkeling στο κενό μεταξύ των δύο ηπείρων. Τα χρώματα που έχουν δημιουργηθεί, η καθαρότητα των νερών και το κολύμπι μεταξύ των δύο τεκτονικών πλακών, την κατατάσσουν στη λίστα με τις καλύτερες υποβρύχιες εμπειρίες. 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ SNORKELING (ΚΟΛΥΜΠΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑ)

Έχουμε κρατήσει θέσεις για 12 άτομα (2 γκρουπ 6 ατόμων) 

Ώρα: 10:00 

Διάρκεια: 2 – 2,5 ώρες 

Θερμοκρασία: 2-4 βαθμούς

Περιλαμβάνει: Μας δίνουν ισοθερμική φόρμα δύτη που μας κρατάει αρκετά ζεστούς και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα – εξοπλισμό. 

Να έχουμε μαζί μας: Ρούχα (μαγιό) που θα φοράμε κάτω από την φόρμα, ζεστά ρούχα που θα φοράμε πριν και μετά την δραστηριότητα, πετσέτα, αδιάβροχη μηχανή ή μπορείτε να νοικιάσετε GoPro camera

Δεν περιλαμβάνει: γεύματα ή αναψυκτικά 

Χρειάζεται Να: Νιώθουμε άνετα στο νερό, να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση, 

Ύψος: 1.45 – 2.00

Κιλά: 45 – 120 

Ηλικία: από 14+

Δεν επιτρέπονται έγκυοι

Προτείνουμε να μην φοράτε γυαλιά, αν έχετε κάποια δική σας μάσκα ειδικά διαμορφωμένη να την έχετε μαζί σας αλλιώς να προτιμήσετε φακούς επαφής

Κόστος: ISK 15.900 (περίπου 120€)

12:00 – 13:00 (61 km, 51 minutes) Μετάβαση στο γεωθερμικό πάρκο με τους θερμοπίδακεςGeysir

Η ιστορία του Geysir, του μεγαλύτερου θερμοπίδακα στον κόσμο,  υπολογίζεται ότι ξεκινάει τον 13ο μ.Χ. αιώνα, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Helka.  Μέχρι τον 19ο μ.Χ. αιώνα είναι γνωστό ότι εκτόξευε θερμό νερό και ατμούς που το ύψος τους έφτανε τα ογδόντα μέτρα κάθε τρεις ώρες. Έκτοτε, η δραστηριότητά του μειωνόταν σταδιακά, μέχρι που το 1916 διακόπηκε εντελώς. 

13:00 – 15:00 Περιήγηση στο γεωθερμικό πάρκο – ενεργός Geysir Strokkur (Προσοχή στα εγκαύματα αν πλησιάσετε πολύ κοντά στη θερμή πηγή, ή αν κολλήσετε στην καυτή λάσπη)

Σε απόσταση εκατό μέτρων από τον “Great Geysir“, βρίσκεται ο ενεργός Geysir Strokkur  ο οποίος δραστηριοποιείται ανά δέκα περίπου λεπτά και η εκτόξευση νερού φτάνει περίπου στα τριάντα μέτρα. Σε όλη την περιοχή συναντά κανείς μικρότερους θερμοπίδακες και θερμές πηγές να ατμίζουν και να δημιουργούν ένα άκρως μοναδικό θέαμα.

15:00 -15:30 Μετάβαση στο καταρράκτη Gullfoss

15:30 – 16:30 Επίσκεψη στον καταρράκτη

Ο  Gullfoss ή “Λευκός  Καταρράκτης” βρίσκεται στο σημείο που τα νερά του ποταμού Hvita, ο οποίος πηγάζει από τον μεγαλύτερο παγετώνα της χώρας, τον Langjokull, πέφτουν από δύο πλατφόρμες συνολικού ύψους τριάντα δύο μέτρων, στο φαράγγι που τα τοιχώματά του αγγίζουν τα εβδομήντα μέτρα, προσφέροντας έτσι ένα μεγαλειώδες θέαμα. Η ορμή των νερών είναι τέτοια που αγγίζει τα 2000 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο. Τις ηλιόλουστες μέρες ένα ουράνιο τόξο είναι μόνιμα εγκατεστημένο πάνω από τις βάθρες, ενισχύοντας την όψη αυτού του επιβλητικού τοπίου.

17:00 – 19:00 (116 km, 1 hour, 40 minutes) Μετάβαση στο Reykjavic

Ελεύθερο Πρόγραμμα για Περιήγηση

8η Διανυκτέρευση: Reykjavik- Hotel: ***Center Hotel Plaza

9η ημέρα: Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 

08:00 Μετάβαση στο αεροδρόμιο 

10:30 – 20:25 Αεροπορική Πτήση (1 ενδιάμεση στάση): Ισλανδία – Κοπεγχάγη – Ελευθέριος Βενιζέλος

10:30 Keflavik International Airport (KEF) – 15:35 Copenhagen Airport (CPH) / SAS -SK 596

40m Αναμονή στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης

16:15 Copenhagen Airport (CPH) – 20:30 Athens International Airport (ATH)/SAS -SK 2777

 

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τον Χάρτη

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
3000€ 2200€ Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα 
 

 

Οι παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνουν τα αεροπορικά εισιτήρια.

Κόστος Αεροπορικού εισιτηρίου 680€ – με βαλίτσα 23 κιλά (δεν περιλαμβάνει γεύμα) – μέχρι 13/1/2020

Η τιμή ισχύει για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών). Είναι σημαντικό να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Η Προκαταβολή πρέπει να καταβάλλεται από όλους τους Ταξιδευτές. 

Τα αεροπορικά εισιτήρια εκδίδονται με δυο τρόπους: 1) Επικοινωνείτε με το γραφείο μας για άμεση κράτηση και πληρωμή των εισιτήριων 2) Μόνοι σας  

Αυτή τη στιγμή μπορείτε να βρείτε τα εισιτήρια και σε πιο οικονομική τιμή!!! (Πριν κλείσετε πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής και να επικοινωνήσετε με το γραφείο για να είμαστε σίγουροι οτι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί)

ΠΤΗΣΕΙΣ

27/7/2020 11:30 Athens International Airport (ATH) – 14:05 Stockholm Arlanda Airport (ARN) / SAS -SK 1834

27/7/2020 6:35 Stockholm Arlanda Airport (ARN) – 17:50 Keflavik International Airport (KEF) / SAS -SK 1857

4/8/2020 10:30 Keflavik International Airport (KEF) – 15:35 Copenhagen Airport (CPH) / SAS -SK 596

4/8/2020 16:15 Copenhagen Airport (CPH) – 20:30 Athens International Airport (ATH)/ SAS -SK 2777

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ: Η Ισλανδία ανήκει στις χώρες της Σένγκεν οπότε μπορούμε να ταξιδέψουμε με την ταυτότητά μας. Προτείνουμε όμως για αποφυγή προβλημάτων να έχετε όλοι διαβατήρια ή να είστε σίγουροι οτι η ταυτότητά σας είναι σε άριστη κατάσταση. Έχουν παρατηρηθεί προβλήματα και καθυστερήσεις με τη χρήση παλαιών ταυτοτήτων. Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει θα είστε υπεύθυνοι οι ίδιοι και δεν θα υπάρχει καμία οικονομική διευκόλυνση σε περίπτωση που χαθούν πτήσεις ή ακόμη και όλο το πρόγραμμα της εξόρμησης. 

 

Προκαταβολή  – Διαδικασία Εξόφλησης

Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή

Εξόφληση μέχρι 60 ημέρες πριν την εξόρμηση (σταδιακά) διαφορετικά η θέση ακυρώνεται και τα χρήματα χάνονται

Μέχρι 30/12 – Αεροπορικό Εισιτήριο

Μέχρι 30/1 – 1η Προκαταβολή 500€ (20%)

Μέχρι 30/3 – 2η Προκαταβολή 500€ (40%)

Μέχρι 30/5- 3η Προκαταβολή 600€ (70%)

Μέχρι 30/6- 4η Προκαταβολή 600€ (100%) 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
  • Την διαμονή στο ξενοδοχείο με πρωινό
  • Όλες οι οδικές μεταφορές
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
Δεν Περιλαμβάνει

  • Αεροπορικό Εισιτήριο
  • Γεύματα
  • Δραστηριότητες
  • Εισόδους σε χώρους και αξιοθέατα
  • Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 30/12/2019. Προσοχή!!! Τα Αεροπορικά Εισιτήρια δεν ακυρώνονται και είναι προσωπικά. Το ποσό της προκαταβολής επιστρέφεται. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα (Πολύ Αυστηρά)

Ακύρωση μετά τις 30/12 – Χάνεται το ποσό της 1ης Προκαταβολής + Αεροπορικό Εισιτήριο

Ακύρωση μετά τις 30/2 – Χάνεται το ποσό της 1ης Προκαταβολής  + Αεροπορικό Εισιτήριο+ το ποσό της 2ης Προκαταβολής 

Ακύρωση μετά τις Μέχρι 30/4 – Χάνεται το ποσό της 1ης Προκαταβολής  + Αεροπορικό Εισιτήριο + το ποσό της 2ης Προκαταβολής + το ποσό της 3ης Προκαταβολής

Ακύρωση μετά τις Μέχρι 30/6 – Χάνεται το σύνολο του κόστους (ποσό της 1ης Προκαταβολής + Αεροπορικό Εισιτήριο + το ποσό της 2ης Προκαταβολής + 3η Προκαταβολής + 4η Προκαταβολής)

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X