Απρίλιος, 2020

Κυρ05Απρ12:2112:21Νέα ΔραστηριότηταΠάρνηθα: Βίολες - Τουλίπες - Παιώνιες - ΟρχιδέεςΦυσιοδιφικές Εξερευνήσεις Στο Δάσος & Στα Ημιορεινά ΛιβάδιαΕίδος:ΦυσιοδικόΝομός:Αττικής

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Την Κυριακή 5 Απριλίου, στην καρδιά της εαρινής ανθοφορίας, ανεβαίνουμε στην πάντα μαγική Πάρνηθα για να συναντήσουμε ένα πλήθος χλωριδικών «μαργαριταριών». Ορχιδέες, τουλίπες, βιόλες, είδη ενδημικά και ακριβοθώρητα που λίγοι μπορούν να πιστέψουν ότι ζουν τόσο κοντά μας! Από το Τατόι και το Κατσιμίδι μέχρι την Μόλα και προς το Σαλονίκη, μαζί με το φυσιοδίφη Δαυίδ Κουτσογιαννόπουλο, θα κάνουμε μικρές βόλτες στο δάσος και στους δασικούς δρόμους ψάχνοντας για το αναπάντεχο εύρημα που πάντα εμφανίζεται στο βουνό. Δεν θα λείψουν και οι στάσεις σε επιλεγμένα σημεία του δάσους για να δούμε τα μικροπούλια του ελατόδασους και αν είμαστε τυχεροί να προλάβουμε τους κρητικούς αίγαγρους πριν κατέβουν στα φαράγγια. Μία εκδρομή ιδανική και για παιδιά καθώς διακρίνεται από το εξερευνητικό και γνωσιολογικό της πνεύμα.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από τη Γλυφάδα 

08:30 – 09:30 Άφιξη στα ψηλά της Πάρνηθας

09:30 – 11:30 Ορνιθοπαρατήρηση και χλωριδική εξερεύνηση σε επιλεγμένα σημεία

11:30 – 14:30 Περπάτημα στην ΜόλαΟρνιθοπαρατήρηση και χλωριδική εξερεύνηση

14:30 – 15:00 Διάλειμμα κολατσιό

15:00 – 15:30 Αναχώρηση προς Κατσιμίδι-Ιπποκράτειο πολιτεία-Λίμνη Μπελέτσι

 Χλωριδική εξερεύνηση

15:30 – 18:00 Χλωριδική εξερεύνηση

 

***Στις μετακινήσεις περιλαμβάνονται μικρές στάσεις για να δούμε σπάνια είδη της χλωρίδας

** Να έχετε μαζί σας την φωτογραφική σας μηχανή

* Να έχετε μαζί σας κολατσιό

-Συστήνονται μποτάκια ψηλά καθώς μπορεί να υπάρχουν λάσπες

 

Υπεύθυνος: Φυσιοδίφης Δαυίδ Κουτσογιαννόπουλος

Minimum Αριθμός Συμμετοχών: 12

Maximum Αριθμός Συμμετοχών: 18

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

 

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

60€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

Αν μέχρι την τετάρτη δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών η εξόρμηση θα ακυρωθεί και θα επιστραφούν πίσω μέσω τραπέζης τα χρήματα σε όσους έχουν καταθέσει το αντίστοιχο ποσό.

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Υπεύθυνο Φυσιοδίφη, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X