Μάρτιος, 2020

Σαβ21Μαρ12:2112:21Νέα ΔραστηριότηταΣχινιάς: Εισαγωγή Στις Ορχιδέες και ΟρνιθοπαρατήρησηΦυσιοδιφικές Ανακαλύψεις Στο Δάσος & Στον ΥγρότοποΕίδος:ΦυσιοδικόΝομός:Αττικής

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Ένα νέο ξεκίνημα για τους Ταξιδευτές το Σάββατο 21 Μαρτίου, με την διοργάνωση της πρώτης εκδρομής καθαρά φυσιοδιφικού χαρακτήρα. Μια βόλτα στον υγρότοπο Σχινιά-Μαραθώνα τον σημαντικότερο υγρότοπο της Αττικής, που φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα δάση κουκουναριάς της Μεσογείου. Μαζί με το φυσιοδίφη Δαυίδ Κουτσογιαννόπουλο, θα περπατήσουμε στο δάσος, στα αναχώματα και σε διάφορα σημεία του υγροτόπου για να ανακαλύψουμε την ανοιξιάτικη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Ορχιδέες και χαλκόκοτες, ίριδες και καλαμόκιρκοι, νεραγκούλες και δεντροβάτραχοι… μαζί με εκατοντάδες άλλα είδη,… θα εμφανιστούν μπροστά μας, μια εμπειρική εισαγωγή στο οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου. Παρέα θα μιλήσουμε για το κάθε μικρό «διαμάντι» που θα συναντήσουμε, την αξία του και τον ρόλο του στο οικοσύστημα αλλά και για την ανθρώπινη παρέμβαση και το μέλλον του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα. Μία εκδρομή ιδανική και για παιδιά καθώς διακρίνεται για το εξερευνητικό και γνωσιολογικό της πνεύμα.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από τη Γλυφάδα 

09:30 Άφιξη στον Σχινιά

09:30 – 11:30 Ορνιθοπαρατήρηση σε επιλεγμένα σημεία

11:30 – 13:30 Περπάτημα στο δάσος της κουκουναριάς και χλωριδική εξερεύνηση

13:30 – 14:00 Διάλειμμα κολατσιό

14:00 – 15:00 Περπάτημα στα αναχώματα του υγροτόπου

15:00 – 17:00 Ορνιθοπαρατήρηση στο κωπηλατοδρόμιο

17:00 – 18:00 Ένας τελευταίος γύρος του υγροτόπου και επιστροφή

 

***Στις μετακινήσεις περιλαμβάνονται μικρές στάσεις για να δούμε σπάνια είδη της χλωρίδας

** Να έχετε μαζί σας την φωτογραφική σας μηχανή

* Να έχετε μαζί σας κολατσιό

-Συστήνονται μποτάκια ψηλά καθώς μπορεί να υπάρχουν λάσπες

 

Υπεύθυνος: Φυσιοδίφης Δαυίδ Κουτσογιαννόπουλος

Minimum Αριθμός Συμμετοχών: 12

Maximum Αριθμός Συμμετοχών: 18

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

60€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

Αν μέχρι την τετάρτη δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών η εξόρμηση θα ακυρωθεί και θα επιστραφούν πίσω μέσω τραπέζης τα χρήματα σε όσους έχουν καταθέσει το αντίστοιχο ποσό.

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Υπεύθυνο Φυσιοδίφη, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X