Φεβρουάριος, 2020

Σαβ08Φεβ(Φεβ 8)12:21Κυρ09(Φεβ 9)12:21Πάρνωνας: Καταρράκτες Λεπίδας - Καστάνιτσα - Κορυφή Μεγάλη Τούρλα - ΚαρυέςΣτο Ιερό Βουνό Του ΚρόνουΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Αρκαδίας,Λακωνίας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Τελική Ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2020

Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 4/2/2020

Ταξιδεύοντας

 

Το διήμερο 8 και 9 Φεβρουαρίου 2020, οι Ταξιδευτές θα επισκεφτούμε το ιερό βουνό του Κρόνου, τον μυθικό Πάρνωνα, γνωστό ως Κρόνιο στην αρχαιότητα και Μαλεβό στους νεώτερους χρόνους. Θα πεζοπορήσουμε στο φαράγγι της Λεπίδας, ένα από τα οµορφότερα και πιο άγνωστα θαύµατα της φύσης του βουνού του Πάρνωνα. Διασχίζοντας την βραχώδη κοίτη του ποταμού με τα τεράστια πλατάνια, θα αντικρίσουμε έναν υπέροχο καταρράκτη. H ορµή του νερού έχει διαβρώσει τον βράχο και έχει δηµιουργήσει λιµνούλες, βαθιές βάθρες με υπέροχα χρώματα. Θα ορειβατήσουμε μέχρι την ψηλότερη κορυφή του, την Μεγάλη Τούρλα (1.935μ.) που σημαίνει “λαμπερή κορυφή”, από το φως του δύοντος ηλίου ή από το φως της σελήνης. Θα γνωρίσουμε τα Τσακώνικα χωριά και θα επισκεφτούμε το ομορφότερο χωριό την Καστάνιτσα, με τα πέτρινα πυργόσπιτα και το αισθητικό καστανοδάσος. Θα μας φιλοξενήσουν τα Άνω Δολιανά, ένα ορεινό παραδοσιακό πετρόχτιστο χωριό, που προσφέρει πανοραμική θέα και είναι κατάφυτο από έλατα, καρυδιές, καστανιές και έλατα. Θα γευματίσουμε στο παραδοσιακό χωριό Καρυές, όπου υπήρχε ιερό της Αρτέμιδος Καρυάτιδος και τελούνταν τα Καρυάτεια, ετήσια αγροτική γιορτή, που χόρευαν παρθένες που ονομάζονταν Καρυάτιδες. Τα νεαρά κορίτσια των Καρυών, απεικονίζονται στο πασίγνωστο μνημείο που βρίσκεται στο Ερέχθειο της Ακρόπολης. Γεμάτοι από εικόνες και φέρνοντας μαζί μας κάποιες από τις ιδιαίτερες εκφράσεις της Τσακώνικης διαλέκτου, θα επιστρέψουμε στην Αθήνα αναζωογονημένοι !!!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

06:30  Αναχώρηση από τη Γλυφάδα 

11:00  Άφιξη στην αρχή του φαραγγιού της Λεπίδας κοντά στο χωριό Πλάτανος Κυνουρίας

11:00 – 13:30 Πεζοπορία στο Φαράγγι της Λεπίδας:  Δρόμος (490μ.) – Φαράγγι Λεπίδας (550μ.) – Καταρράκτης Λεπίδας (600μ.) (Μπρος πίσω, 3 χλμ., Ω.Π.: 2,5 ώρες, Υ.Δ.:+110μ. -110μ., Β.Δ.: 1)

13:30 – 17:30 Μετάβαση στην Καστάνιτσα – Περιήγηση στο χωριό και γεύμα

17:30 – 19:00 Μετάβαση στα Δολιανά και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία: 1821 En Dolianis Boutique Hotel – Εράσμιον – Θόλος (η τακτοποίηση στα δωμάτια θα γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες του γκρουπ)

19:30 Ελεύθερο πρόγραμμα

 

2η ημέρα: Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2020

08:00 – 09:00  Μετάβαση από τα Δολιανά στην αρχή του μονοπατιού

 

Α Ομάδα: Πεζοπορική 

09:00 – 16:00 Πεζοπορία στο Πάρνωνα: Δρόμος (1.310μ.) – Ρέμα (1.260μ.) – Κανέλλια (1.480μ.) – Κάμπος (1.680μ.) – Προφήτης Ηλίας (1.620μ.) – Κουτουράχια (1.300μ.) – Μονή Μαλεβής (920μ.)
(Διάσχιση, 11,5 χλμ.,  Ω.Π.: 6-7 ώρες, Υ.Δ.:+450μ. -840μ.,  Β.Δ.: 2)

 

Β Ομάδα: Ορειβατική 

09:00 – 16:00 Ορειβασία στο Πάρνωνα: Δρόμος (1.310μ.) – Ρέμα (1.260μ.) – Κανέλλια (1.480μ.) – Κάμπος (1.680μ.) – Κορυφή Μεγάλη Τούρλα (1.935μ.) – Προφήτης Ηλίας (1.620μ.) – Κουτουράχια (1.300μ.) – Μονή Μαλεβής (920μ.)
(Διάσχιση, 12 χλμ.,  Ω.Π.: 6-7 ώρες, Υ.Δ.:+700μ. -1.100μ.,  Β.Δ.: 2)

 

Α & Β Ομάδα

16:30 – 19:30 Μετάβαση στο χωριό Καρυές και γεύμα σε τοπική ταβέρνα

19:30 – 23:00 Αναχώρηση για Αθήνα και πιθανή ώρα άφιξης

 

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος, Μίμης Συκιώτης

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
160€ 115€ 110€
170€ 125€ 1200€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών) και ισχύει για κατάθεση προκαταβολής μέχρι και 27 Ιανουαρίου 2020. Για δηλώσεις και καταθέσεις μετά την ημερομηνία η έκπτωση δεν ισχύει. Είναι σημαντικό να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Η Προκαταβολή πρέπει να καταβάλλεται από όλους τους Ταξιδευτές. Η εξόφλυση του ποσού μπορεί να γίνει στο πούλμαν μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

 

Προσφορά για Παρέες Προκαταβολή
5+ άτομα

-10€

50€

To άτομο

Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή
Ισχύει μόνο με ταυτόχρονη εγγραφή Εξόφληση μέχρι και 5 ημέρες πριν την εξόρμηση, διαφορετικά η θέση ακυρώνεται και τα χρήματα χάνονται 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό,τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 27 Ιανουαρίου 2020. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι και 5 ημέρες πριν την εξόρμηση κρατείται το ποσό της προκαταβολής.

Σε περίπτωση ακύρωσης τις τελευταίες 4 ημέρες κρατείται το 80% του κόστους της εξόρμησης, εφόσον έχει γίνει εξόφλυση, διαφορετικά υποχρεούστε σε κατάθεση του υπόλοιπου ποσού. 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X