Φεβρουάριος, 2020

Κυρ16Φεβ12:2112:21Παλαιά Επίδαυρος - Παναγία Πολεμάρχα - Αρχαία Ακρόπολη - Μικρό Θέατρο ΕπιδαύρουΣτο Μονοπάτι της ΠολεμάρχαςΕίδος:ΠεζοπορικόΝομός:Αργολίδας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

“….Ειρηνικές ελιές μισοκρύβουν την παλιά Μονή, μετόχι τώρα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Μια ομορφιά γεμάτη αγαθότητα την περιβάλλει. Κι’ ο τρόμος των κουρσάρων που την ερήμωσαν, δεν χωράει στο γιαλό της…” οι Ταξιδευτές την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου θα πεζοπορήσουμε στο παλιό μονοπάτι της Πολεμάρχας και θα γνωρίσουμε την ιστορία της… γραμμένη με αίμα απ’ το σπαθί των πειρατών… Θα πεζοπορήσουμε δίπλα στην καταγάλανη θάλασσα με τους γραφικούς ορμίσκους, τοπίο ειδυλλιακό που σε τίποτα δεν θυμίζει τους άγριους εκείνους καιρούς. Το παραθαλάσσιο μονοπάτι θα μας οδηγήσει στο χωριό της Παλαιάς (Αρχαίας) Επιδαύρου όπου θα συνεχίσουμε την την πεζοπορία μας στη χερσόνησο Νησί, και θα επισκεφθούμε το Μικρό Αρχαίο Θέατρο, το “λαλούν θέατρο”, του 4ου αιώνα, αφιερωμένο στη Διονυσιακή λατρεία και την Αρχαία Ακρόπολη στην κορυφή του λόφου. Θα γευματίσουμε απολαμβάνοντας τις εικόνες και τη γαλήνη του τόπου, χαλαρώνοντας πλάι στο κύμα…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

10:30 Άφιξη στην αρχή του μονοπατιού (λίγο πριν την Παλαιά Επίδαυρο)

10:30 – 14:30 Πεζοπορία: Μονοπάτι Πολεμάρχας – Παλαιά Επίδαυρος

(Διάσχιση, 9 χλμ., +200μ., -200μ., 3-4 ώρες, Β.Δ. 1 για πεζοπόρους)

14:30 – 15:30 Περιήγηση στην Ακρόπολη και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου  

15:30 – 18:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα 

18:00 – 21:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα 

 

Υπεύθυνοι: Στέλλα Λάιτμερ, Μίμης Συκιώτης

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

20€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Για δηλώσεις και καταθέσεις την τελευταία στιγμή δηλαδή από την Πέμπτη (2 – 3 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X