Δεκέμβριος, 2018

Κυρ16Δεκ00:0000:00Καλλίδρομο: Ελευθεροχώρι - Παλιόβορος - Λίμνη Καλλιδρόμου - Πηγές ΔαμάσταςΣτη Λίμνη Του Καλλιδρόμου (Νευρόπολη)Είδος:ΟρειβατικόΝομός:Φθιώτιδας

Ταξιδεύοντας

Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, θα πεζοπορήσουμε οι Ταξιδευτές την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο Καλλίδρομο, με τις ιδιαίτερες αισθητικές του αξίες, το φυσικό του κάλλος και τις οικολογικά ευαίσθητες περιοχές του. Περπατώντας πάνω σε χαλιά υφασμένα από φτέρες και μαγικά ελλέβορα, φυτά με θεραπευτικές ιδιότητες που μασούσαν οι αρχαίοι ρήτορες για να τονώσουν τη μνήμη τους, ανάμεσα σε έλατα και μαυρόπευκα, σ’ ένα μαγικό χειμερινό τοπίο. Θα βγούμε σε ξέφωτα, θα θαυμάσουμε την ειδυλλιακή θέα προς την πεδιάδα του Σπερχειού και τον Μαλιακό κόλπο, θα συναντήσουμε παγωμένες λίμνες αγκαλιασμένες με το βαθύ πράσινο του δάσους, θα διασχίσουμε ορεινά λιβάδια που φιλοξενούν άγρια άλογα, σε ένα μυθικό σκηνικό. Θα ακούσουμε τους τοπικούς θρύλους και τις ιστορίες, και όπως οι αρχαίοι Έλληνες αφιέρωναν τα ιαματικά νερά στον Ηρακλή, έτσι κι εμείς θα αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας, για να χαλαρώσουμε στις ιαματικές πηγές “ψωρονέρια”.

Συνοπτικό Πρόγραμμα


06:30 Αναχώρηση από την Γλυφάδα
07:00 – 10:30 Μετάβαση στο χωριό Ελευθεροχώρι Φθιώτιδας

 

Α ΟΜΑΔΑ : Ορειβατική
10:30 – 16:30 Ορειβασία: Ελευθεροχώρι (770μ.) – Καταφύγιο Καλλιδρόμου (1.030μ.) – Παλιόβορος (1.297μ.) – Λίμνη Καλλιδρόμου (980μ.) – Ελευθεροχώρι (770μ.)

Τύπος Διαδρομής Κυκλική
Μήκος διαδρομής 11.5 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 5-6 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 1 για ορειβάτες
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +550μ., -550μ.
Αρχηγός Πορείας Κωστής Πετρόπουλος

 

Β ΟΜΑΔΑ : Πεζοπορική
10:30 – 16:00 Πεζοπορία: Ελευθεροχώρι (770μ.) – Καταφύγιο Καλλιδρόμου (1.030μ.) – Λίμνη Καλλιδρόμου (980μ.) – Ελευθεροχώρι (770μ.)

Τύπος Διαδρομής Κυκλική
Μήκος διαδρομής 9.5 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 4.5 – 5.5 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 2 μέτρια για πεζοπόρους
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +350μ., -350μ.
Αρχηγός Πορείας Μίμης Συκιώτης

 

Α & Β ΟΜΑΔΑ
16:30 – 17:00 Μετάβαση στις Ιαματικές πηγές της Δαμάστας
17:00 – 17:30 Λουτρό στις Ιαματικές πηγές (Ψωρονέρια)
17:30 – 18:00 Μετάβαση στα Καμένα Βούρλα
18:00 – 20:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής
20:00 – 22:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

Αρχηγός Βουνού / Κωστής Πετρόπουλος – 6944293797 /Μίμης Συκιώτης – 6981884501 

Συνοδός / Μαριλένα Κόλλια – 6980322801

 

Κόστος
20€
22€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις η έκπτωση θα ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής, μην αφήνετε για τις τελευταίες ημέρες, η θέση σας δεν θα κρατείται. Για αποφυγή παρεξηγήσεων παρακαλούμε πολύ να τηρείτε την παραπάνω διαδικασία και ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει να μας ενημερώνετε για την ακύρωση. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας βοηθάει στην σωστή λειτουργία. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγούς Βουνού, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

 

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν
Κινητό τηλ. με αποθηκευμένο το νούμερο των ΤΑΞΙΔΕΥΤΩΝ – 6980322801

 

 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X