Οκτώβριος, 2019

Σαβ19Οκτ12:2112:21Παρνασσός: Γεροντόβραχος-Τσάρκος-Ακρινό Νερό-Ιερουσαλήμ / Εθνικό Μονοπάτι Α 22: Κελάρια - Άνω ΣουβάλαΟ Ακοίμητος Φύλακας Του ΒουνούΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Βοιωτίας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας 

Ταξιδεύοντας

 

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε και πάλι στον αγαπημένο μας Παρνασσό για να μας μαγέψει με τα φθινοπωρινά του τοπία. Οι ορειβάτες, θα ανέβουμε στον Γεροντόβραχο και θα ατενίσουμε την μαγευτική θέα από τους επιβλητικούς βράχους της κορυφής, προς τα υψίπεδα του Κεντρικού Παρνασσού και τις άλλες ψηλές κορυφές. Πεζοπορώντας σε αλπικό τοπίο θα περάσουμε τις επιβλητικές Σιδερόπορτες, θα ξεδιψάσουμε με το κρύο και γάργαρο νερό της πηγής του Ακρινού Νερού, θα περάσουμε κάτω από τις επιβλητικές πλαγιές των Μαύρων Λιθαριών και θα φτάσουμε στο όμορφο και ιστορικό Μοναστήρι της Ιερουσαλήμ. Οι πεζοπόροι θα περπατήσουμε σε ένα πανέμορφο μονοπάτι, ανάμεσα σε έλατα και μαυρόπευκα. Ακούγοντας τα κελαήδισματα των πουλιών και τα τρεχούμενα νερά των πηγών θα κατηφορίζουμε για το γραφικό χωριό της Άνω Σουβάλας. Θα γευματίσουμε όλοι μαζί ανταλλάσσοντας τις διαφορετικές εμπειρίες μας…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

06:30 Αναχώρηση από την Γλυφάδα 

07:00 – 10:00 Μετάβαση στο καταφύγιο Μιχάλης Δέφνερ του όρους Παρνασσού

Α ΟΜΑΔΑ : Ορειβατική

10:00 – 18:00 Ορειβασία: Δέφνερ (1.790μ.) – Γεροντόβραχος (2.390μ.) – Διάσκελο Ένεζα (2.270μ.) – Τσαρκόραχη (2.370μ.) – Μπαϊτανόραχη (2.100μ.) – Σιδερόπορτα (2.000μ.) – Άγιος Νικόλαος (1.740μ.) – Ακρινό Νερό (1.780μ.) – Μονή Ιερουσαλήμ (970μ.)

(Διάσχιση, 15,5 χλμ., Υ.Δ.: +760μ. -1.580μ.,  Ω.Π.: 7-8, Β.Δ.: 2 μέτρια για ορειβάτες) 

Β ΟΜΑΔΑ : Πεζοπορική

10:00 – 10:30 Μετάβαση στην αρχή του μονοπατιού στο δρόμο Κελάρια – Φτερόλακκα

10:30 – 15:30 Πεζοπορία: Δρόμος (Κελάρια – Φτερόλακκα) (1.760μ.) – Λιβάδι Αρτοτέντας (1.660μ.) – Πηγή Καρκαβέλια (1.360μ.) – Άνω Σουβάλα (800μ.)

(Διάσχιση, 9 χλμ.,  Υ.Δ.: +40μ. -1.000μ.,  Ω.Π.: 4-5, Β.Δ.: 1 εύκολη για πεζοπόρους)

15:30 – 17:00 Μετάβαση στον Πολύδροσο – Περιήγηση στο χωριό και ξεκούραση στη πλατεία

17:00 – 18:00 Μετάβαση στη Μονή Ιερουσαλήμ Δαύλειας

Α & Β ΟΜΑΔΑ

18:00 – 20:00 Μετάβαση στο χωριό Δαύλεια και γεύμα σε τοπική ταβέρνα 

20:00 – 22:30 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος , Μίμης Συκιώτης 

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

Κόστος
20€
25€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (εντός 2 ημερών), μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X